EdekDeBeściak Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Byłem. Przy Tynieckiej . Jak dotarłem na miejsce woda zaskakująco dobra. Bez śmieci, sporo poniżej krawędzi murku. Potem stopniowo szła do góry, ale do 19 spoko do łowienia. Na wykresie widzę , że już stan wysoki. Wyleje. Padało prawie cały czas. I zimno. Dobrze , że miałem bieliznę narciarską , grubą koszule pod membranami. W sierpniu ... Złowiłem sandacza. Nawet nie wiem , jaki ma wymiar ochronny, ale raczej nie osiągnął go. Na wędce do 150 gram i PP 30kg wyjechał jak ukleja. Wziął na 9 cm executora. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro zebaty Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Klonek 45 zeżarł Pandorę w całości.Jaź kolego fajny Ci się trafił ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Dla mnie to bolen , albo ta hybryda co ostatnio też taka złowiłem. Gęba bolenia , dupka jazia Idze Idze z takim dniem jak dzisiaj. Woda potężna i nic więcej. To u Ciebie Maju przynajmniej coś chodziło na wiosce. My uciekliśmy z W3 do miasta, bo niewiele się działo. Patrze z daleka na ta Wilge a tam Szwagropol ich chyba dowozi:) Zobaczyli nagranie jak chłop rybę złapał i stoją 7 dzien w 15-nastu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 No fakt. Mordce się nie przyglądałem a płetwa odbytowa faktycznie ścięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 U mnie było fajnie między deszczykiem, bolo chodził nawet jednego złowiłem ale zaczęło znowu padać i odcięło mi ryby, do północy szukanie aktywnych ryb nie dało efektu. Ale co widziałem dzisiaj to miazga, ryba około 70cm zrobiła delfina nad wodą wyskoczyła cała i wyglądała jak boleń ale po przeanalizowaniu sekundy które to widziałem obstawiam Troć kumpel światkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2023 świadkiem ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khaki Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2023 świadkiem No wlasnie jak to jest z tymi trociami u nas na Krakowskiej wisle. Slyszalem kiedys z niepewnego zrodla o rybach w granicach 80 cm za przewozem a nawet o jednej przy łącznach. Jendak jak sie pytam starszych w wierze to nik nic nei wie. Nawet ze 2-3 lata temu widziałem podczas rozmowy z wedkarzem jak wyskakuje w zasiegu rzutu ryba 45-50 cm i to byl z cala pewnoscia pstrag/troc. Popatrzylismy sie na siebie bez slowa i mina tego goscia byla bezcenna, ciekawe jaką ja miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Są na 1000% kolega przy mnie złowił kilka lat temu właśnie taką w okolicy 70-80cm. Ja w marcu kiedyś chodziłem za kleniem i też miałem na kiju zrobiła świecę i spadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Tez osobiscie ze3-4lata temu przy przewozie obok betonu ogladajac zarcie uklei przez bolenie, gdzie woda wiruje i jest cos co powinno byc przepławka wyszła do powierzchni cos jakby zebrała ryba około80cm albo i plus i była to napewno troć,takze ktos cos slyszał ale sporadycznie ale sa napewno.Na rabie złowilismy po jednej z kolega wiec musza byc i w wisle i nietylko w malej ilosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert91 Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Panowie w tamtym roku z początkiem sierpnia na W3 brało bardzo duzo małych sandaczyków 15-30cm, jak to teraz wygląda u was, trafiają się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Pojedyńcze sztuki ale w zeszłym roku było ich więcej dopiero koniec sierpnia początek września 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert91 Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Hmm może faktycznie to było później, chociaż mi zaczęły się trafiać w tamtym roku gdy odpaliły na Wiśle okonie. Przed wysoką wodą okoń już fajnie żerował i brał nawet na szybkich kamienistych rafach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Ja nie wiem co to jest okoń z Wisły w tym roku ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Wybieram się dzisiaj. Może ktoś wie jaka woda między Niepołomicami a NB? Nie wiem czy jechać w dzicz czy miasto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Jedź w dzicz woda super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Wczoraj na wieczór wyskoczyłem na polowanie i trafiły się dwie świnki na wobka 5cm, woblerki zassane prawie całe w pysku. Po zmroku dwa ładne klenie, bolki nie jadły ???? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszyna Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Koledzy, powiedzcie jaki kolor Wisły po ostatnim przyborze na odcinku w okolichach ujścia Raby. Przeczyściła się? Czy dalej kawa z mlekiem jak Raba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Raba, Uszwica , Dunajec, Wisłoka błoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Rabba babba. Wczoraj Blazej zlapal na koniec wyprawy jak juz kompletnie nic sie nie dzialo niezlego grubasa. Widzialem cale branie na powierzchni . Huk byl na całą wioche. Zdjecie nie oddaje rozmiaru ryby bo w rzeczywistoci była mniejsza ???????????????????? 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 (edytowane) Pojechałem w dzicz. Udało sie przechytrzyć jednego bolenia. Potem już pod wieczór nie trafił czający sie u nasady główki na napływie prawdopodobnie szczupak. Kilka minut później niezcięte branie z krótkim odjazdem w kierunku środka. NIestety środkiem rzeki płynęło truchło bardzo duzego suma, ogonem w kierunku nuru. Około 2 metrów dalej rozdęty brzuch. Widzialem , że cos dziwneg płynie z około 100 metrów. Najpierw myślałem, że padnieta sarna. NIestety sum. Może ktoś widział? Edytowane 9 Sierpnia 2023 przez EdekDeBeściak 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Koledzy, powiedzcie jaki kolor Wisły po ostatnim przyborze na odcinku w okolichach ujścia Raby. Przeczyściła się? Czy dalej kawa z mlekiem jak Raba? Raba kawa. Powyżej ujścia w Jaksicach Wisła podniesiona, zielona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2023 (edytowane) W poniedziałek maksymalna woda byłem na 1 godzinkę wyjście ładnej ryby, przedwczoraj wieczorem 3 piękne grube bolenie mi trącają woblera, 1 nawet wygiął wędkę i żaden na brzegu ,Wczoraj poza małym klenikiem kompletna cisza na wodzie, tylko na początku 1 prawdopodobnie sumek uderza i spada .Myślę sobie jak nic nie widać to może jednak sumek lub sandacz się zdarzy... i dopiero pod wieczór mocne walnięcie w klatce na starego wysłużonego Widła i chodzi sumek, schodzę ostrożnie po brzegu , aby się nie utopić, bo trochę brodzę wpadając po pachy prawie .Ii stojąc po brzuch we wodzie wyciągam po pół godzinie walki , na lekki sandaczowy sprzęt z plećką Jaxona 0,16mm , sumka ok.165cm, ale sumka ze sporą otyłością . St. Croix do 12lb wytrzymał Jak chodził przy brzegu i było ryzyko wejścia w zaczepy lub otarcia o sterczące patyki, to kopałem nogą w brzeg i dno sum wtedy zapier.. od brzegu i dalej się męczył, na końcu wypuszczony od razu odpłynął jednak raźnie.Codziennie ubywało po ok. 40-50cm wody w pionie,ryby stoją w klatkach i na wolnym nurcie między główkami nieraz przy brzegu w zalanych trawach, czyli tam , gdzie dużo drobnicy schowało się przed większą wodą Edytowane 10 Sierpnia 2023 przez jerzy6 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Elegancko Jurek że dałeś radę na tą witkę ale chyba ten sum był chory i nie walczył ???? mam taki sam patyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Przytuliłeś go do siebie jak żonę do tańca ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Avid? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi