Skocz do zawartości

Wody w okolicach Krakowa

dawid_

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy, czy ktoś ma może dostęp do danych dot. zanieczyszczenia naszej królowej :-) Nie mogę w necie niczego aktualnego namierzyć. Wizualnie brudno jak kiedyś, ale zaciekawiło mnie to co pisaliście wcześniej o kiełżach i małżach, które się masowo pojawiły. Czy ktoś podałby jakiś link?

panowie byłem wczoraj po spinningować w okolicach mostu Wandy.Kończymy łowienie a tu spływa łódeczka z trzema wędkarzami pytamy się czy coś złowili a te mendy pokazują nam siatkę z sumkiem 103 cm i mówią że większy się śpiął aż nas zatkało.Żałuję że nie zareagowałem ale łódeczkę ciągnął czarny Hillux

Edytowane przez bodzio0711

Bodzio, można spisać nr rejestracyjne pływadła i zadzwonić do mundurowych.

Ostatnio na krakowskiej Wiśle pojawia się coraz więcej buców łowiących świadomie sumy w okresie ochronnym. W maju i czerwcu widziałem wiecej gości chodzących za wąsem niż w okresie letnim,teraz moze być podobnie. 

Reagujmy.

p.s. Ktoś (kolega @Spy?) kiedyś pisał chyba o jakimś gościu z czarnego Hiluxa,który beretował sumy w Krakowie

Edytowane przez Bluzer

panowie byłem wczoraj po spinningować w okolicach mostu Wandy.Kończymy łowienie a tu spływa łódeczka z trzema wędkarzami pytamy się czy coś złowili a te mendy pokazują nam siatkę z sumkiem 103 cm i mówią że większy się śpiął aż nas zatkało.Żałuję że nie zareagowałem ale łódeczkę ciągnął czarny Hillux

Bo to były BIEDAKI, a biedaki - bo tylko biedota jeździ takimi samochodzikami. ;)  ELYTA  :)

• 1 miesiąc temu...

Zmiany na 2015:

http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/29/wiadomosci/106459/pliki/zezwolenie_na_rok_2015.pdf

Mamy widełki sandacza :), od 60 do 80cm, max 1 sztuka na dobę

Z ciekawych rzeczy jest jeszcze górny wymiar karpia (60cm), zakaz połowu na kulę wodną (tyczy się pewnie łowienia pstrągów po zarybieniach) oraz no-kill na Podgórkach (1 zbiornik). Tyle zmian ja zauważyłem, ktoś coś jeszcze? (chyba dodali nam z Tarnowa jakiś odcinek Raby, ale nie dam sobie ręki uciąć, że tak już nie było.

Zmiany na 2015:

http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/29/wiadomosci/106459/pliki/zezwolenie_na_rok_2015.pdf

Mamy widełki sandacza :), od 60 do 80cm, max 1 sztuka na dobę

Z ciekawych rzeczy jest jeszcze górny wymiar karpia (60cm), zakaz połowu na kulę wodną (tyczy się pewnie łowienia pstrągów po zarybieniach) oraz no-kill na Podgórkach (1 zbiornik). Tyle zmian ja zauważyłem, ktoś coś jeszcze? (chyba dodali nam z Tarnowa jakiś odcinek Raby, ale nie dam sobie ręki uciąć, że tak już nie było.

Lepiej późno niż wcale.

Ale chodzi mi o łowienie z brzegu na bani poniżej Łączan.

"

Na rzece Wiśle poniżej stopni wodnych Łączany
i Kościuszko oraz na rzece Krzeszówce w Parku
w Krzeszowicach zostały ustanowione obręby
ochronne na których zabroniony jest połów ryb
i inne czynności szkodliwe, niestosowanie się do
tego zakazu jest przestępstwem."
Edytowane przez spy

W końcu!!! God bless PZW Kraków jeszcze tylko zrobić zamkniete dla wędkarzy odcinki Wisły przemiennie przez kilka lat, w tym samym czasie konkretnie zarybiać i pilnować zeby nikt nie moczył tam kija i za kilka lat bedzie widac poprawę.