Gruntownik93 Opublikowano 7 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2023 Byłem we wtorek i wczoraj to może opadła od wtorku z 20cm. Proszę nie wprowadzać w błąd.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 9 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2023 Zigzag działa nawet jak się nie pokazują.Trzeci mniejszy na jakiegoś wynalazka bezsterowego. Były jeszcze dwa wąsy na kiju ale sobie poszły z wobkami. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 9 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2023 Jeszcze jeden z opaski na cykadowca. Ostatni najlepszy oczywiście spadł. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 12 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2023 Wypatrzony i spłoszony poprzednio. Dzisiaj wlazłem na miejscówkę na czworaka. Pierwszy rzut i jest grubiutkie 70. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 15 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 Zwiedzałem wczoraj końcówkę W3. Cztery gatunki zaliczone kleń, okoń, sumek i największy z nich boluś. Wszystko na cykadowca nad dnem. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 16 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2023 Gdzie te większe bolki. Specjalnie łowiłem Pulpą 20g dodatkowo dociążoną to siadł znowu taki 60+. Potem Fanatic 26g przy dnie skusił jeszcze dwa mniejsze, mikro sumka i klenika. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esioslaw Opublikowano 16 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2023 Same bolki ładnie. Ja juz nie pamiętam kiedy ostatni raz cykałem zdjęcie mu. Trzeba się wybrać stricte za nim . Gratulacje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 23 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2023 16h na Wiśle. Sumek 120 na boleniówkę, drugi zwiał, bolki 75, 70 i trzeci mniejszy. Kluska 47. Sandał 60+ z dziewiczej miejscówki z dużym potencjałem. Wszystko na cykadowce Furia 20g, Fanatic 26g i Panic prowadzone z prądem skokami nad dnem. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 25 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 Dzisiaj szybki wypadzik wieczorową porą. Inne miejscówki i inne ryby. Cykadowce i bezsterowce na nie działają. Założyłem dużego powierzchniowca i stała się magia. Trzy ryby w 15 min. Największy 70. Po zmroku wielki smuteczek, po śladach widać że grunciarstwo wyczaiło moją tajną miejscówkę sandaczową. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 27 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2023 Lato w pełni, ryby biorom słabo ( przynajmniej mi) albo za małe... byle do listopada, pz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 27 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2023 Kuzwa grubo. A ja z innej beczki. O tym ze ryb nie ma. W ten piatek 29 wrzesnia robimy konferencje wedkarzy ktorym nie podoba sie obecna gospodarka wodna i wedkarska. O 18:00 spotykamy sie w budynku KLASTER Innowacji spoleczno - gospodarczych. Zablocie 20. Budynek udrzedu. Jest duzy parking za szlabanem. Bedzie troche ludzi. Kilku radnych i profesorow. Bierzemy sprawy w swoje rece. Mamy zamiar zakonczyc dziadostwo ktore panuje. Wpadajcie jak macie ochote. Kazdy moze zabrac glos. Siadziemy przy wielkim okraglym stole w duzej sali. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 30 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2023 Pepe trochę racji z tymi sumami masz. Dzisiaj trafiłem bolka 66 cm z wyraźnym śladem po ataku suma. Podkowa od płetwy odbytowej do ogona. Z drugiej strony rana do mięsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 30 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2023 U mnie wieczorem widać i słychać tylko sumki, wszystko inne sie gdzieś pochowało. Pewnie się boi coby nie zostać "zezarte". pz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 30 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2023 Hehe mysle ze poza sumkiem to tam jiz nic nie ma wyciagaj ultralajta Bylismy wczoraj wszyscy na spotkaniu wedkarzy. Bylo kilku radnych , kilku profesorow , i jeden posel. Wiedza ze nasze rzeki sa zdegradowane i zdaja sobie sprawe, ze doplywy wygladaja jak kanaly. Bedziemy cos dzialac w tej sprawie. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 1 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2023 Nie no jakieś jelce i uklejena na plyciznie są. Wczoraj za boczek chyba trafiłem leszcza, została tylko łuska na grocie haka. To coś prucz sumkow to jest. A tak na serio to przez 2h widziałem na odcinku 200m kilkanaście ataków sumka. Jestem pewien że to te dziady bo jeden przywalił tak, że aż fikołka w powietrzu zrobił. Raczej to wszystko są małe ryby tj. koło metra. Tylko że taki metrowy bez problemu zeżre klenia 50cm. Jak Sum jest ambitny w polowaniu to wiem na przykładzie własnego stawku, do którego ktoś z rodziny wpuścił mi 20cm kijanke. Po jakimś czasie lowiliśmy karpie ok. 2kg z śladami podkowy. Często to się im nie goiło i karpie padały. Złowiłem w końcu dziada, takiego koło metra. Akurat przed wigilią Był zatankowany pod korek a i tak wywalił w wobler. To jest niestety ryba wielkiej wody, jak ta woda jest rybna to problemu nie ma. Duży zeżre wszystko. Małe są zarte przez inne drapieżniki i się to jakoś samo reguluje. Ale jak jest takie dziadostwo jak mamy teraz że inne ryby w tym drapieżniki nie mają jak się wytrzeć i dorosnąć to sum zawsze będzie sprite a reszta pragnienie. Może należałoby zweryfikować kwestie ochrony tego gatunku na niektórych wodach, wcześniej popartą badaniami.pz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierzakilures Opublikowano 1 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2023 Sum to ryba dużych rzek i to bez dodatkowych zarybien. Wpuszczenie do jezior i zaporowek to zbrodnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 1 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2023 Fajnie że u was się coś dzieje .Okolice Połańca czy Mielca bryndza straszna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybarak Opublikowano 1 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2023 Sum to ryba dużych rzek i to bez dodatkowych zarybien. Wpuszczenie do jezior i zaporowek to zbrodnia...Z tego powodu powinien być zakaz budowy przepławek na zaporówkach, aby sumy do nich nie wpływały i obowiązkowo krata i bariery elektryczne od górnej wody ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 3 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2023 Dzieje sie wielkie G. u nas. Badania to oni zrobią co najwyzej prostaty Kto zlapie jakas sensowna rybe przed 2024 to jade mu wreczyc kwiaty i szampana 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milczacy Opublikowano 4 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 Ja ostatnio nie mogę wstrzelić się w żadnego bolka... widzę je, rzucam za mimi całym arsenałem, i guzik... Od połowy Sierpnia, nie udało mi się złapać ani jednego sensownego bolenia... mimo że one są, pokazują się, chlapią. Tak samo większe klenie - ale po prawdzie - łażę głównie za boleniem i z boleniowymi przynętami bo jakoś się zaparłem, coby odczynić urok - maj-sierpień miałem swoje boleniwe eldorado, a teraz nawet malucha trudno mi ustrzelić. Ostatnio za to, udało mi się trafić pierwszego od lat wiślanego szczupaka (około 50 cm) i okonia (około 25 cm), kilka malutkich sandaczyków, kilka malutkich klenii, kilka sumków takich po 30-50 cm. A z sensownych ryb? W ostatni weekend, dzień po dniu - na malutką cykadkę, siadły dwa piękne leszcze! Jeden 57 cm, drugi 56 Wczoraj wieczór, spadł mi pod nogami z woblera kleń około 50 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flajsik Opublikowano 4 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 (edytowane) Dzieje sie wielkie G. u nas. Badania to oni zrobią co najwyzej prostaty Kto zlapie jakas sensowna rybe przed 2024 to jade mu wreczyc kwiaty i szampanaZapraszam, wiesz gdzie mnie znaleźć. Dostaniesz listę osób które zlowily coś sensownego w ostatnim tygodniu, więc kup kilka zestawów [emoji2] Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka Edytowane 4 Października 2023 przez flajsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 4 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 Podaj flasik co to za sensowne ryby padły ? Ja w ostatnim tygodniu złowiłem kilka sandaczyków 30-50cm, dwie brzany 45cm, kilka okoni i jednego bolenia na 65cm do tego kilka brań nie wciętych, aha jeszcze sum mnie potargał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 4 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 Hahaha zlowily chyba suma smierdzacego z monitora ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 4 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 (edytowane) Spoko. Spoko. Zara jakiś profi typu TB albo J6 przywali zdjęciami i skończy się malkontenctwo. Także, do roboty jak to mówi mój darmozjad, sandacze się same nie złowią. Pz Edytowane 4 Października 2023 przez mayou Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esioslaw Opublikowano 4 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 U mnie narazie same ryby nie przekraczające 40 cm klenie jazie i okonie, wczoraj trochę dużej porzucałem za czymś większym ale zero. Bolenie nadal są obrażone na mnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi