Skocz do zawartości

Wody w okolicach Krakowa

dawid_

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj wywialo mnie na W4 odwiedzić stare mety poszukać szczuplego lub jakiegos garbusa, pogoda super się zapowiadała woda już nie, widać że od przewozu tu dochodzą gwałtowne spadki wody. Może nie aż tak jak gory ale są.

Dzień sie zapowiadał dobrze jak trafiłem na porę zerowania siadły 4 bolki w krótkim czasie największy 69 najmnijeszy 60.

Po długim czasie klątwa boleniowa przełamana. Przeszedłem spory kawałek wody widać oczekujące rybyb im wyszlo słońce to byłem beż kontaktu. Nastawialem eie szczuplego a tu rzeka zaskoczyla.

Wrzucam trzy zdjęcia, ostatni nie dał się sfotografowac.

post-59506-0-93560200-1697955536_thumb.jpg

post-59506-0-87922000-1697955545_thumb.jpg

post-59506-0-14253000-1697955566_thumb.jpg

• Like 9

Panie esioslaw wstawia pan co roku temu same zdjęcia z tym samym opisem, proszę ludzi nie robić w konia

Myślę,

że rzucając takie oskarżenie, powinieneś swoją tezę udowodnić. Bez dowodu słabo to wygląda.

Bolenie do dużych nie należą, raczej na nikim tu wrażenia nie zrobią. Szczerze, nie widzę logicznego powodu, aby Esioslaw miał kłamać.

• Like 1

Wczoraj na Podgórkach ludzi jak mrówek. I to zarowno na "no killu", jak i na "killu". Tamtejsze ryby, jeśli jeszcze jakieś są, to widziały więcej przynęt, niż w niejednym wędkarskim jest :D Ale najciekawsze było to, jak jeden z wędkarzy, spiningista, miał zaczep i....wszedł do wody aż po szyję, by uwolnić przynętę. Mam tylko nadzieję, że chłop się nie pochoruje, bo woda najcieplejsza już nie jest....

Edytowane przez Grzesiek

O którym porcie piszesz ? jeśli o tym na przeciwko Łaźni to ten domek już tam jest lata i kolega mayou tam śpi jak go żona do domu nie chce wpuścić :)

Tak o tym właśnie. Nie moje tereny. Byliśmy w niedzielę na rowerach. Podjechałem, żeby obejrzeć jak to z bliska wygląda , a tam domek stoi. Pomyslałem, że do pierwszej wiekszej wody i go nie ma, ale jednak solidna budowla. Nawiasem mówiąc, miejsce fajne. Te barki to pływają jeszcze?

Ja wiem czyj. To jest wersja 2.0 bo poprzednia poszła z dymem. Ktoś to specjalnie spalił. Grill też jest wersją upgrade, poprzednia wpadła do Wisły po przyborze, została wyciągnięta wciągarką zamontowaną na bardzo zmotanym Patrolu i ustawiona ręcznie na nowym miejscu. Generalnie kawał historii plus kilku pozytywnych zapaleńców którzy to  poskładali. Często tam zaglądałem na jesień, zawsze ktoś z budowniczych tam siedział. Widziałem trochę fajnych sumów tam złowionych. Ciekaw jestem kiedy ktoś to opodatkuje;).  W tym roku nic ciekawego tam nie wyjechało, jak ktoś chce tam m posiedzieć pod nieobecność budowniczych to jest prośba coby przynajmniej śmieci po sobie zabierać. pz

• Like 1

Ostatnio trafiłem kilka boleni ale ten z wczoraj miał największy brzuchal  :) błoto na brzegach takie że można zjechać do wody jak Małysz, na chwilę odłożyłem rybę w podbieraku na trawę i cała ubłocona a jeszcze robić sobie zdjęcie samemu w takich warunkach to jest  :angry:

post-51847-0-76122000-1698917906_thumb.jpg

• Like 12

Przepiękna Sztuka, gratulacje, no i nieco zazdroszczę, bo ja w tym sezonie mega cieszyłem się sztuką o 10 cm mniejszą (którą traktowałem jako wiślany sukces w obecnych czasach).

Na woba nie złowiłem tak dużej sztuki jak Twoja, na gumę tylko jedną nieco większą... jedynie na żywca miałem kilka(naście) większych, ale kiedyyy to było...

Gratuluję raz jeszcze, ja jeszcze nie znalazłem chwili aby wybrać sie na typowo nocne sandałowanie, zawsze coś mi ostatnimi czasy wypadało ????

Pozdrawiam

Adam W. (Wacha)

Kurka jadłem kolację i zobaczyłem zeda Grześka to się zakrztusiłem, nie dokończyłem jak wsiadłem w auto żeby po 10 minutach już rzucać i w pierwszym rzucie siedzi ???? co prawda mniejszy ale też zedzik, sorry za panierkę ale takie błoto na brzegu u mnie jak woda opadła :)

post-51847-0-90756300-1698970499_thumb.jpg

• Like 20