Skocz do zawartości

Wody w okolicach Krakowa

dawid_

Rekomendowane odpowiedzi

Przed chwilą. 4 brania, 2 nawet dobre. Nic nie wcięte. Siedzą na dnie w spowolnieniach i biorą tylko na powolnie przesuwaną gumę. Na woblery łowić nie umiem to nie wiem jak to ogarnąć. Woda ma 3 stopnie i zap... na 25gr. Marznie i śniegiem wali że hej, trza będzie fluo nawinąć i do roboty, także Tommy jaki koniec sezonu, toż to zabawa się dopiero zaczyna, pz

• Like 3

Zobaczcie sobie ostatni wpis na sandaczach 2023. Odra zatruta...ryb bardzo mało...hmm... to co my mamy powiedzieć z naszym wiślanym eldorado klasy światowej :lol: .

-_-Wnet przejdę na zimowe łowienie kleni na Dunajcu , bo to jedyne teraz bardziej sensowne dla mnie zajęcie , muszę jedynie wymienić opony na zimowe, zawsze wymieniałem później , ale teraz zima mnie wyprzedziła, aj jeszcze ostatnio nie wymienili mi opon , bo rzekomo śruby zapieczone :D  :) .

A za oknem zima piękna.

A spotykałem porządnych wędkarzy nad Wisłą co roku łowili tak jak ja , nie chwaląc się zbytnio w stylu Zagłoby, piękne sandacze, a teraz na moją gadkę, ze trzeba 8-10 razy być , aby ładną rybkę złowić..odpowiadają , no żeby to 10 razy ...my juz 2 miesiące bez ryby :D  :D .

Ja uważam , że `to poważny dramat z Wisłą jest bez 2 zdań.

Zobaczymy co przyniesie przyszły rok.

Edytowane przez jerzy6

Dzisiaj parę solidnych wklejek widziałem, także opony plus druga ośka się przydadzą. U mnie śniegu po kokardę, nad wodę nie dotarłem bo trza było jednego wklejonego ratować. Jutro pewnie jak dowali przez noc to albo traktor albo na nogach na ryby trzeba będzie iść. Dawno temu, w taką pogodę podreptałem na nogach i trafiłem jazia 55plus, na wobler. Ale to było dawno temu. Teraz to pewnie zanim doczłapie to już się zasapie , nic nie złowię. Sam już nie wiem czy myślę że dawniej było lepiej bo było lepiej czy po prostu byłem młodszy i zapamiętałem tylko pozytywne chwilę a cały trud z nimi związany zapomniałem.... Cholerna kiedy ja to wszystko pourywam?. Pz

Edytowane przez mayou
  • Like 4

Ja jestem bez auta taryfa w czwartek po pracy na ryby jechalem ????

Dzis znajomy byl jednego trafil za dnia.

Od rana mnie telepie , taka mam czutke.

Wczoraj tez mialem. Ale uziemiony.

Jutro ostafni dzien lowienia Panowie. Potem mrozy i moze na koniec przed swietami wyskocze bo grudzien zawsze mi daje rybe.

• Like 1

Jako dzieciak zaczytywałem się w gazetach wędkarskich. Świat spiningu np - po parę razy. I zawsze zastanawiałem się nad ludźmi, którzy ileś miesięcy rzucają woblerem - klamką za głowacicą, albo walą na pomorskich rzekach za trociami i nie łowią nic, albo mają jedno wyjście ryby po wielu dniach...

I w dorosłym spiningowym życiu wylądowałem nad krakowską Wisłą...

Łowienie na tym loteryjnym bezrybiu jest naprawdę dla mentalnych mistrzów świata... Albo masochistów.

• Like 8

Wczoraj,  Ja chociaż w terenie odważny jestem to zostawiłem samochód przed rampą wału i w sumie okazało się ze to był dobry pomysł. Wędka na zdjęciu ma 46cm dolnika do pazura a wiało tak że po 1,5 nie widziałem swoich śladów gdzie  miejscami wpadałem po dupe. Dzisiaj hiluxem z blokadami nie bardzo się zapuszczam gdzieś dalej, bo w sobotę ojciec dyrektor zaliczył taką wklejkę że trza był chłopa ratować, co prawda wyszedł o własnych siłach ale widmo traktora było blisko. Także powodzenia dla tego Pana w suvie.. pz 

post-71212-0-86262100-1701681400_thumb.jpeg

post-71212-0-81661900-1701681410_thumb.jpeg

Ciekawe w ilu kawałkach kolega wyjechał;). Co to był za samochód?. Świnka  morska mercedes cz świnka morska BMW? ( Do czego podobny  jest suv?  - Do  świnki morskiej, bo ani świnka, ani morska). Kurde z braku łowienia, to się człowiek takimi tematami nakręca. Może sie kropek łowić pouczę bo na pasiaste w tym roku to chyba nie ma co liczyć a do czerwca daleko....  pz 

• Like 1

Najsłabszy na przestrzeni ostatnich pięciu lat. Większość złowionych ryb to typowe brzydkie wpuszczaki +-25 cm. Niemniej są enklawy z przyzwoitą ilością innych gatunków spinningowych np. drapieżnych leszczy.

Podobnie na odcinku muchowym ryb jakby mniej, choć zdarzały mi się w tym roku wyraźnie 40+, a jedna nawet 50.

Najsłabszy na przestrzeni ostatnich pięciu lat. Większość złowionych ryb to typowe brzydkie wpuszczaki +-25 cm. Niemniej są enklawy z przyzwoitą ilością innych gatunków spinningowych np. drapieżnych leszczy.

Podobnie na odcinku muchowym ryb jakby mniej, choć zdarzały mi się w tym roku wyraźnie 40+, a jedna nawet 50.

Czy ja wiem? Dużo zależy od termiki i warunków hydro. Fakt, na suchara to był "średni" rok ale na streamera i nimfę nie można narzekać.

P.S. ja z kolei odpuszczam w przyszłym roku Dunajec. Ryby niby dużo ale rozmiarami nie powalała

Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez zeralda

Hehe wierzcie lub nie dzis za pysk zlapalem suma. -4 C snieg po kolana, 6 grudnia Św Mikołaj:)

Branie bylo zdecydowane , sandaczowe. W 1 sekuhdzie myslalem ze mam grubego zeda, ale pozniej juz bil po wedce i czuć bylo ze to sumek. Szybko bardzo go wyjalem. Jakim cudem wzial w otej porze roku nie wiem.

post-66348-0-68450000-1701886261_thumb.jpg

• Like 14