Skocz do zawartości

Wody w okolicach Krakowa

dawid_

Rekomendowane odpowiedzi

Hehehe s....doliles bo sie brania nie spodziewales. Nie byles na to gotowy psychhicznie :) ! Nie no ja z tymi przynetami Maju żartowalem. Mam tez jeszcze na co lowic. To po lewej zdjecie bardziej do mnie przemawia. Te rippery.

Pepe myslalem ze juz siedzi w swetrze w mikolaje i spodniach w szkocką krate ,a tu proszę ! Kolejnego tygodnia whiskacza z colką nie zdzierżyl :) Wyszedl.

I jeszcze zlowil ! Bolenia w nocy w grudniu to jak dlugo lowie jeszcze nie widzialem.

Ja ciagle w delegacji ale koncowka roku pelny atak. Full atack. Zlapie wiecej miedzy swietami a nowym rokiem jak przez caly sezon. Czyli 1 rybe :) bo przez sezon nic nie zlowilem :)

• Like 1

post-49044-0-34005500-1703031231_thumb.jpgpost-49044-0-46878400-1703031269_thumb.jpgpost-49044-0-65705900-1703031288_thumb.jpg

Mi ostatnio słabo brały na Wiśle to pocieszyłem się na Dunajcu, w niedzielę przez 2 godzinki łowienia 3 fajne klenie i 3 spady. Wszak to dopływ Wisły ;) .

Dzisiaj w nocy fajnego bolka na Wisełce tez złowiłem, ale zapomniałem aparatu  :D

Edytowane przez jerzy6
  • Like 15

Se przypomniałem ze w sumie to coś wczoraj złowiłem. Trafiłem jakieś śmieci z wbitym nowym kogutem. Nie wiem jak tą zdobycz nazwać, Rooster Fish czy jak?. Nie powiem, na początku murował do dna jak sum dwójka, ale dałem rady na rocktribie. Nie umiem łowić w nocy na tak wysokiej wodzie, z ciekawości założyłem nawet tego roosterfisha na agrafke, ale nie mój klimat. Totalnie tego nie czuje. Normalnie nie mam problemów z łowieniem gumowym rakami, jaskółkami itd. Zresztą widać po moich pudełkach. Jak dla mnie kugut w Wiśle to takie a może się uda coś zaczepić. Jak tak będę dalej łowił ryby i przynęty to sezon zakończę na plusie..... Z przynętami ... zdobycznymi. Pz

• Like 1

Piękna ryba. Cały sezon tam była nędza, przeszło tamtędy tysiąc spinningistów i dopiero w grudniu się tam ustawiły na kilku metrach kwadratowych. Słyszałem, że był jeszcze jeden smok na kiju, szkoda że bez finału na brzegu :)

Edytowane przez Robert91

Nie ma ryby. Praktycznie nie łowi się ryb średnich. Ja nic nie złowiłem w tym roku . Taki koń to święto lasu. Jeden na 10 000 takiego lowi.

Otoz Robert przeszło tam 1000 spinningistów ale obok :)

A stare wyjadacze wiedziały gdzie grubasy mogą stać :)

Było beż finału. Ale to chyba ryba z wąsem. Teraz pora na mnie zebym uratował wedkarski honor . Pojadę jeszcze między świętami. I wybiorę się zupełnie gdzieś indziej. 50 km niżej na miejsce którego nie znam. Bez poszukiwań się nic nie osiągnie. Właśnie wytypowalem na mapie potencjalne miejsce. Takie nawet nawet. Jak nie będzie tam brania to szybka ucieczka na coś innego w okolicy co znam.

Było beż finału. Ale to chyba ryba z wąsem. Teraz pora na mnie zebym uratował wedkarski honor . Pojadę jeszcze między świętami. I wybiorę się zupełnie gdzieś indziej. 50 km niżej na miejsce którego nie znam. Bez poszukiwań się nic nie osiągnie. Właśnie wytypowalem na mapie potencjalne miejsce. Takie nawet nawet. Jak nie będzie tam brania to szybka ucieczka na coś innego w okolicy co znam.

Na razie to woda jest 1.5m za wysoka, ale dobrze kombinujesz. Jak deszczem przywali to w tym roku już nie powalczymy poniżej przewozu. Powyżej KRK stopnie wodne dają jakąś namiastkę stabilności a u nas na outbacku jest dziczyzna i człowiek  jest skazany na łaskę i niełaskę hydrotechników. Dodatkowo bez dobrych opon i 4x4 to tak może być potrzebny ziomal z traktorem. pz  

• Like 1

Wlasnie tylko na dół Maju :) musisz opuscic tylko granice wioski :) passport please ????

Dzis worcilem z W3. Prawie mi leb urwalo nie dalo sie lowic.

Bez dotkniecia. Najechalem tylko 1 rybe.

W miescie za bardzo ciagnie. Ale pare miejsc jest z zastoiskiem ale d... nie urywają obecnie.

Paszportu nie mam, ale mam sporo niepotrzebnych flaszek z zawartością. Kompot to to raczej nie jest, chociaż kolor podobny.... Może tak mnie ze wsi wypuszczą...bo tu we wsi na razie armagedon poziomu wodu jak na tą porę roku. Jak tak dalej pójdzie to trza będzie xul plus multik 300/400 poskręcać i za jakim centkowanym po bajorach połazić. 200gr kotleta poleci nawet pod wiatr... z 30m, pz

• Like 2

Przejeżdżałem przez 2 mosty( Niepołomice i N.Brzesko) i wyglądało na całkiem stabilnie i czysto na wodzie.  Podjechałem nawet  na 116km zobaczyć jak to wygląda. Tragedii nie m, woda całkiem czysta, wysoka  i tak na 35gr- 40gr. Jak znajdę tyle ołowiu  z hakami, to chyba trza będzie w nocy sprawdzić czy jeszcze sobie nie zapomniałem jak się tym rzuca. Akurat z gumą to będzie taki UL, a może sobie jakiegoś delikatnego texasa ( tak 28gr. bulleta plus 5- 8 calli) na rocktribe jako bekap zabiore. pz