Skocz do zawartości

Wody w okolicach Krakowa

dawid_

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem slima 15lb, mam cały czas już piąty albo szósty sezon 10lb. Dla mnie to najlepsza wędka do rzecznego lekkiego łowienia na woblery i obrotówki. Będziesz zadowolony, a 20lb ogarnia też bolki i woblerowe sandacze, chociaż to kwestia kto co lubi i jak łowi.

• Like 1

Ło Panie, po tego kłania to trza będzie traktor odpalić. 20lb. Szaleństwo. Onchor to taka niby nowa seria st. Croix. Jak dla mnie to Avid przemalowany. Tak myślę bo jak każdy długi kij zamówiłem w ciemno. Z AVC się udało, to niby czemu miało by się nie udać z onchorem. TO i tak będzie mała abstrakcja w porównaniu do Jackson Rock tribe. PePe jak się będziesz gdzieś u nas po wsi z tym patykiem kręcił to daj proszę znać. Jestem prawie wewnętrznie przekonany do takiego 9.6 stopy do 20-25lb.... W kaście pz

• Like 1

Ja kiedyś chciałem slima sls ale po oględzinach gotowego u kolegi z Grudziądza się rozmyśliłem.

Nie mój typ.

Blank to trochę taka "wielka muchówka". Holuje na pewno sam. Podobnie rzuca. Ja wolę jednak sztywniejsze, bo podczas prowadzenia woblera w nurcie ma być mniej "gumowo" w szczycie.

Aczkolwiek gratuluję. Na pewno wybrałeś świadomie, a jak tak to będziesz zadowolony.

• Like 1

Mam Blaasa w wersji 15,20 i 25lb. Wcześniej lowilem Blue Rapidem 25lb w podobnej długości i odczucia mam dokładnie takie same, jak napisał JOKER. Z tym, ze ja pozostałem przy Blaasach. W silnym nurcie BR był dużo mniej spolegliwy i na pewno w walce z sumem dawałby dużo lepszy komfort niż Blaas 25lb. Aczkolwiek holowalem w 2023 na tego Blaasa podczepioną wielką rybę, obstawiam karpia, i na pewno 25lb czuć w dolniku. Ten kij jest zauważalnie mocniejszy niż Blaas SLS 20lb, który dla mnie jest „uncjowką”.

Mam Blaasa w wersji 15,20 i 25lb. Wcześniej lowilem Blue Rapidem 25lb w podobnej długości i odczucia mam dokładnie takie same, jak napisał JOKER. Z tym, ze ja pozostałem przy Blaasach. W silnym nurcie BR był dużo mniej spolegliwy i na pewno w walce z sumem dawałby dużo lepszy komfort niż Blaas 25lb. Aczkolwiek holowalem w 2023 na tego Blaasa podczepioną wielką rybę, obstawiam karpia, i na pewno 25lb czuć w dolniku. Ten kij jest zauważalnie mocniejszy niż Blaas SLS 20lb, który dla mnie jest „uncjowką”.

Nie neguję posiadania blasaa. Fajny kij . Aczkolwiek suzuki bardziej mi spasowało ;)  

Jak się łowi w najlepszym okręgu PZW to średnia wychodzi odpowiednia tak na szybkiego zobaczyłem że w zezwoleniu nic nie znalazłem na temat pstrąga w naszym okręgu a w okręgu NS woblery zbrojone tylko hakami 2 x pojedyńczy lub jedna kotwica z dwoma grotami

@Pepe są jakieś podwyżki za KRK i NS ?

@Pepe są jakieś podwyżki za KRK i NS ?

Składka członkowska w górę o 20 zł., a składki okręgowe (niezależnie czy N1, N2 czy pełna) + 10 zł. No i jeszcze jest fundusz koła, którego wysokość każde koło ustala indywidualnie (zazwyczaj jest to 20-40 zł.).

Olac te ryby , odpocznijcie sobie od tego badziewia.

Ja nie wiem jak na tej 3,5 metrowej wodzie w ogole mogliscie namierzyc i jeszcze skusic do kilkunastu brań bolenie 30 i 31 grudnia......na prostym odcinku rzeki. Zwarjowalem.

Znam dobrze rzeke nie lowie za bardzo na burdelach ale takie cos to mnie juz przerasta....

Ja nawet nie widzialem bolenia caly rok. Nie rzucalem nawet w ich strone bo mi sie nie chciało.

Do tego zanik tej ryby na przestrzeni ostatnich 3 lat , tak jak i klenia to jakis koszmar.

Wole atakowac wody polskie pismami niz lowic te ryby. Bylem na glowacicy na Dunajcu ???????? spotkalem miejscowych. W życiu glowy na oczy nie widzieli. ????takze wiedzialem ze na pewno połowie jak stary ????

Do tego ten durny przepis z kotwica dwuramienna to jakaś kpina.

post-66348-0-99286900-1704819813_thumb.jpg