Skocz do zawartości

Wody w okolicach Krakowa

dawid_

Rekomendowane odpowiedzi

Z ciekawości spojrzałem, w ogóle jakiś szok, prawie 11,5 tys. (na 13) osób było przeciw. A ta polityka bardzo dobrze się spisuje, przykładem jest jezioro Lubiąż - w dobry dzień wyciągasz po parę sztuk okoni 40+, nie mówiąc już o metrowych szczupakach, które dość często padają na tamtej wodzie. Wszystko dzięki strykcyjnemu regulaminowi i regularnym kontrolom.

Jedna duża ikrzyca daje dużo narybku, łatwiej wtedy zachować populacje mniejszych. A jeśli już kiedyś dojdzie do tego że metrówki trzeba będzie wiosłem odganiać żeby złowić 60cm wymiarka to wtedy łatwo będzie je odłowić (ZO Kraków sprzeda je do knajpy nad zalewem w Nowej Hucie).

• Like 1

Na Zakrzówku nigdy nie wędkowałem ale znam wodę od drugiej strony, że tak powiem...

Podczas nurkowań często można spotkać szczupaki, czasami nawet ładne (szczególnie w nocy), dużo okoni (drobnych) i płotek.

Regularnie spotykałem też suma (na drodze do autobusu).

Dane są sprzed paru lat, nie chce mi się już moczyć tyłka w zimnej wodzie  ;) .

Ps. Z tego co pamiętam Zakrzówek jest zbiornikiem prywatnym, zrządzanym przez dzierżawcę, firmę nurkową Kraken. Radzę spytać, czy wolno tam łowić, ale na wyrozumiałość dla naszego hobby ze strony płetwonurków bym specjalnie nie liczył....

Byłem dzisiaj poszukać pstrągów w Rudawie na odcinku powyżej mostu kolejowego w Zabierzowie.

Pogoda piękna, rzeka również, woda czysta ale w przeciągu 3 godzin tylko dwa niezacięte skubnięcia ;(

Zdziwiony byłem że mimo słonecznej pogody i wysokiej przejrzystości nie było widać życia w wodzie. 

Wrzucam fotki z wypadu co by bardziej kolorowo było ;)

5b37eea9dc5ac.jpg

b1f5c96995658.jpg

Dzisiaj na tym odcinku mieliśmy dwóch spławikowców-robaczkarzy. Co ciekawe nie miejscowe żule tylko przyjezdni. Starsi kolesie, nie najgorsze auto, ale zero szacunku dla prawa i zasad. Szkód nie zdążyli narobić bo reakcja była błyskawiczna, podejrzewam że teraz przeniosą się na inną podkrakowską rzeczkę. Jak ktoś jest w SSR i jest zainteresowany to na priv. mogę podesłać zdjęcia auta z rejestracją.

Dzisiaj na tym odcinku mieliśmy dwóch spławikowców-robaczkarzy. Co ciekawe nie miejscowe żule tylko przyjezdni. Starsi kolesie, nie najgorsze auto, ale zero szacunku dla prawa i zasad. Szkód nie zdążyli narobić bo reakcja była błyskawiczna, podejrzewam że teraz przeniosą się na inną podkrakowską rzeczkę. Jak ktoś jest w SSR i jest zainteresowany to na priv. mogę podesłać zdjęcia auta z rejestracją.

Potrzebne była twoja reakcja szybki telefon na 997 policja by przyjechała i kłusownicy zostaliby złapani na gorącym.

Widzisz łamanie prawa czytaj kłusownicy reaguj.

Edytowane przez piter3535

Panowie próbował już ktoś kusić jazie i klenie na podkrakowskich wodach? Mam zamiar w weekend wyskoczyć i nie wiem czy na Rabę, Wisłę czy jeszcze gdzie indziej. Już mi się znudził tłok na wodach pstrągowych.

Raba jak już to na razie tylko odcinek nizinny, wyżej jeszcze nic się nie dzieje

Dzwoniłem już wystarzcająco wiele razy, szkoda mojego czasu.

Czyli uważasz że jak ktoś kradnie to też nie warto dzwonić?Jakoś ciężko mi uwierzyć bo jak dzwonisz na polcję twoje zgłoszenie przyjmuje osba którą możesz zapytać o dane i czy zgłoszenie zostało przyjęte i za jak długo przyjadą.Jeżeli każy by tak myślał to złodzieje mieliby się dobrze i po co płacić kartę.Pozatym skoro nie policja są jeszcze strażnicy PSR LUB SSR w twojej okolicy o ile wiem. ;)