newrom Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Zobaczcie jakie są wyniki ankiety WW w sprawie górnych wymiarów :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markoo Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Z ciekawości spojrzałem, w ogóle jakiś szok, prawie 11,5 tys. (na 13) osób było przeciw. A ta polityka bardzo dobrze się spisuje, przykładem jest jezioro Lubiąż - w dobry dzień wyciągasz po parę sztuk okoni 40+, nie mówiąc już o metrowych szczupakach, które dość często padają na tamtej wodzie. Wszystko dzięki strykcyjnemu regulaminowi i regularnym kontrolom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newrom Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 No to już wiesz gdzie w PZW możesz sobie wsadzić pomysły 100% C&R, nawet krakowskie górne limity dla sandacza czy karpia IMVHO nie pożyją dłużej niż sezon/dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Górne wymiary ładnie brzmią na sztandarach ale w naturze muszą być zachowane proporcje. Presja na drapieżnika jest spora i rośnie z roku na rok. Kiedyś spinningistów na moich odcinkach było kilku, znaliśmy się choćby z widzenia. Teraz co chwilę widzę nowe osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newrom Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Jedna duża ikrzyca daje dużo narybku, łatwiej wtedy zachować populacje mniejszych. A jeśli już kiedyś dojdzie do tego że metrówki trzeba będzie wiosłem odganiać żeby złowić 60cm wymiarka to wtedy łatwo będzie je odłowić (ZO Kraków sprzeda je do knajpy nad zalewem w Nowej Hucie). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Z innej beczki - ktoś łowi na Zakrzówku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emson Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Slav, na haczyku pisali że nikt się nie przyczepia, jedynie nurkowie jak im się na głowę wchodzi Widywałem tam całkiem grube klenie i stadka okoni, chyba warto się wybrać póki jeszcze nie ma tłumów imprezowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Jak lód zejdzie wybiorę się tam. Od strony Ruczaju nie ma nurków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommik Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Na Zakrzówku nigdy nie wędkowałem ale znam wodę od drugiej strony, że tak powiem...Podczas nurkowań często można spotkać szczupaki, czasami nawet ładne (szczególnie w nocy), dużo okoni (drobnych) i płotek.Regularnie spotykałem też suma (na drodze do autobusu).Dane są sprzed paru lat, nie chce mi się już moczyć tyłka w zimnej wodzie . Ps. Z tego co pamiętam Zakrzówek jest zbiornikiem prywatnym, zrządzanym przez dzierżawcę, firmę nurkową Kraken. Radzę spytać, czy wolno tam łowić, ale na wyrozumiałość dla naszego hobby ze strony płetwonurków bym specjalnie nie liczył.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newrom Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 kiedyś tam pozwalali łowić jak słyszałem, niestety wędkarze zostawiali syf i się skończyło. Ale zapytać nie zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Byłem dzisiaj poszukać pstrągów w Rudawie na odcinku powyżej mostu kolejowego w Zabierzowie.Pogoda piękna, rzeka również, woda czysta ale w przeciągu 3 godzin tylko dwa niezacięte skubnięcia ;(Zdziwiony byłem że mimo słonecznej pogody i wysokiej przejrzystości nie było widać życia w wodzie. Wrzucam fotki z wypadu co by bardziej kolorowo było Dzisiaj na tym odcinku mieliśmy dwóch spławikowców-robaczkarzy. Co ciekawe nie miejscowe żule tylko przyjezdni. Starsi kolesie, nie najgorsze auto, ale zero szacunku dla prawa i zasad. Szkód nie zdążyli narobić bo reakcja była błyskawiczna, podejrzewam że teraz przeniosą się na inną podkrakowską rzeczkę. Jak ktoś jest w SSR i jest zainteresowany to na priv. mogę podesłać zdjęcia auta z rejestracją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter3535 Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 (edytowane) Dzisiaj na tym odcinku mieliśmy dwóch spławikowców-robaczkarzy. Co ciekawe nie miejscowe żule tylko przyjezdni. Starsi kolesie, nie najgorsze auto, ale zero szacunku dla prawa i zasad. Szkód nie zdążyli narobić bo reakcja była błyskawiczna, podejrzewam że teraz przeniosą się na inną podkrakowską rzeczkę. Jak ktoś jest w SSR i jest zainteresowany to na priv. mogę podesłać zdjęcia auta z rejestracją.Potrzebne była twoja reakcja szybki telefon na 997 policja by przyjechała i kłusownicy zostaliby złapani na gorącym.Widzisz łamanie prawa czytaj kłusownicy reaguj. Edytowane 24 Lutego 2015 przez piter3535 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 policja by przyjechała 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orni Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Panowie próbował już ktoś kusić jazie i klenie na podkrakowskich wodach? Mam zamiar w weekend wyskoczyć i nie wiem czy na Rabę, Wisłę czy jeszcze gdzie indziej. Już mi się znudził tłok na wodach pstrągowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Byłem przedwczoraj na przyujściowym odcinku Rudawy i kilka ryb na brzegu ale wszystkie drobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Licus Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Panowie próbował już ktoś kusić jazie i klenie na podkrakowskich wodach? Mam zamiar w weekend wyskoczyć i nie wiem czy na Rabę, Wisłę czy jeszcze gdzie indziej. Już mi się znudził tłok na wodach pstrągowych. Raba jak już to na razie tylko odcinek nizinny, wyżej jeszcze nic się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Wisłe odpuść, woda z gór idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Raba też raczej nie do łowienia po odtatnich deszczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Wszystkie rzeki wysokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emson Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Mam trochę wolnego i mnie nosi Warto dolny bieg Rudawy odwiedzić w poszukiwaniu kleni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Przejeżdżałem nad Rudawą dziś, brudna i wysoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emson Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Dzięki Slav za szybką informację.Pozostaje strugać woblerki i czekać na lepsze dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter3535 Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Zadzwoń przekonasz się jak szybko przyjadą u nas nad BP przyjeżdzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Dzwoniłem już wystarzcająco wiele razy, szkoda mojego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter3535 Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Dzwoniłem już wystarzcająco wiele razy, szkoda mojego czasu.Czyli uważasz że jak ktoś kradnie to też nie warto dzwonić?Jakoś ciężko mi uwierzyć bo jak dzwonisz na polcję twoje zgłoszenie przyjmuje osba którą możesz zapytać o dane i czy zgłoszenie zostało przyjęte i za jak długo przyjadą.Jeżeli każy by tak myślał to złodzieje mieliby się dobrze i po co płacić kartę.Pozatym skoro nie policja są jeszcze strażnicy PSR LUB SSR w twojej okolicy o ile wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi