mayou Opublikowano 19 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2024 Ponoć nasze zasoby wodne są jednymi z najskromniejszych w ełropie. Jak do tego dodamy że w krajdołku pod nazwą Małopolska mamy ludzi dużo, sporo zakładów usłogowych, produkcyjnych które potrzebują wode w procesie technologicznym plus zrzucają ścieki do czegoś w czym już praktycznie nie ma wody to o zagładę nie trudno. Wszystko może być trujące, kwestia dawek i proporcji. Poziom antybiotyków i hormonów w wodzie dobija resztę. Nie ma co żreć, woda jest albo jej nie ma. Za to przynęt i sprzętu na teraz nie brakuje. Chyba bym wolał sytuację że jest co łowić ale nie bardzo jest czym, niż na odwrót. Kurde zdołowałam się. Chyba se kasta dokupię. Pz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 19 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2024 Jak mówił prof. Mikołajczyk już z 10 lat temu, w wyniku regulacji tysięcy kilometrów cieków/rzek w Polsce, całkowita długość rzek zmniejszyła się nawet o 30%. A od tego czasu w wyniku przemiału kasy z tzw. "unijnych dotacji", zdewastowano znacznie więcej rzek. Ciekawostka:eurokołchoz taki straszliwie "zielony", żąda od nas likwidacji energetyki, transportu, przemysłu, rolnictwa w imię "ratowania planety", a z drugiej strony dofinansowuje projekty dewastacji środowiska. Poniższe zdjęcie zrobiłem całkiem niedawno."Rzeka została WYREMONTOWANA"!!! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 19 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2024 Rzeka sama się obroniNie potrzebuje żadnych "remontów" Sent from my ASUS_I006D using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 19 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2024 W taki jednym miejscu na rzece Wiśle jest zrzut wody z oczyszczalni ścieków, czasem tam w okolicy łowię wieczorami i są dni gdzie czuję się jak w pralni miejskiej bo czuć w powietrzu normalnie proszek do prania taka oczyszczalnia ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 19 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2024 A tym czasem wróciłem ze spaceru z wędką i miałem 3 brania jakieś takie niemrawe ale za 4 braniem udało się złowić klenika na +/- 50cm pozdro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 20 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2024 Hehe klenik to rarytas Hehehe Maju kolejny Cast to jest to ! Bedziesz na Przewozie w sobote z nami sprzątal ? Dasz rade przybyc na 10 :00 ? Bo szczerze liczylismy na większe zainteresowanie z Waszej strony.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 20 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2024 Nie wie czy dożyje do soboty....... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 20 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2024 Czyli szykuje sie ciezki piątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek1 Opublikowano 21 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2024 To ja dodam jeszcze coś od siebie -łowie na Podhalańskich rzekach od 90-tych i szczerze takiego zarastania rzek to ja nie pamiętam .Na większości odcinków strach jest chodzić tak śliskie robią się kamienie. Dodatkowo co rzut to przynęta cała w glonach .Pomijam kwestię temperatury wody. Jak byłem młody to nawet latem nie była ta woda zbyt ciepła a teraz niektórzy twierdzą ,ze cieplejsza od Bałtyku A przecież to są górskie rzeki. W tej wodzie nie ma tlenu , do tego stopnia ,ze w tamtym roku , ku mojemu podwójnemu niezadowoleniu zabrałem dosyć dużego pstrąga z powodu ,że po krótkim holu , zdechł mnie w podbieraku. Dodam jeszcze ,ze wziął niby na szybkiej wodzie ale woda do kostek – to już pokazuje jak mocno jest niedotleniona woda w rzekach latem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 Ale pogoda sie zapowiada na sprzatanie, nic tylko piwko i w słońcu siedzieć a jak bedzie wiało jak się zapowiada to śmieci z przewozu bedziemy zbierać pod niepołomicami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 23 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2024 (edytowane) 30 worków tylko z niewielkiego odcinka. Frekwencja dopisała, był też dziennikarz z RMF FM, może akcja stanie się cykliczna. Z pewnością będzie nagłośniona. Dzięki wszystkim, którzy poświęcili swój czas i siły ale także organizatorom Tomek dorzuci więcej fotek, chłopaki jeszcze pewnie przewożą worki. Edytowane 23 Marca 2024 przez coma 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek_n Opublikowano 23 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2024 Na Rudawie też wiosenne porządkiWielkie sprzątanie Rudawy z błogosławieństwem zwierząt i zarybianiem rzeki. Mieszkańcy przyszli z psami i żółwiem (msn.com) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-O-K-E-R Opublikowano 24 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2024 (edytowane) Udało się już komuś trafiać klenie na Wiśle? Edytowane 24 Marca 2024 przez J-O-K-E-R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 24 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2024 No mi się udaje bardzo regularnie. Wszystkie mają wąsy (jak to karpiowate) i ok 1m długości. Żrą małe robale. Mikro gumki, bezsterowce po 6cm. Normalnie odpędzić się nie można. A i dzisiaj na dodatek przewalił kleń z takimi dużymi czarnymi płetwami. Dawno nie widziałem tak dużego klenia....pz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 29 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2024 Witam. Do poczytania. Może to Wam/nam odpowie co się dzieje . Ryby z nieba nie spadają. Od czasu jak to przeczytałem jakoś ... Coś trzeba zmienić . https://elektrowniakozienice.com/upload/filemanager/StopEK/Raport%20Ryby%202022/raport-2022_v16_150dpi-1.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 30 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2024 Już kiedyś wstawiałem filmy Mikołajczyka w tym temacie https://youtu.be/UfxLM3nwnsg?si=aE0ZGacKs9R7VddGhttps://youtu.be/-YPN5GkHpys?si=uB5G41LeFMiAg1b3https://youtu.be/rOhiUvOOP6Q?si=j3jCHtgxeQBEIwYu Mielenie narybku to jedno, a ogrzewanie rzeki to drugie... Ale już przecież podjęto działania:Morawiecki z Tuskiem podpisali cyrografy, że niedługo zlikwidują w Polsce WSZYSTKIE elektrownie - więc jakaś szansa na powrót ryb jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 30 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2024 Innowacyjna bojka analityczna T-Mobile Polska zbada stan Wisły w Krakowie | Gazeta Krakowska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 30 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2024 Trza zacząć zbierać chrust........pz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 30 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2024 Zamiast węglowych będą atomowe , chłodzone wodą. Co to zmieni?Analityczna bojka... O ile się nie rozpuści to pokaże coś co wszyscy wiemy a w językach ludzi cywilizowanych nie ma słów na tyle obelżywych aby opisać stan do którego doprowadzono tą... Rzekę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esioslaw Opublikowano 30 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2024 (edytowane) Dziś Wisleka dala ryby. Pstragi obrażone w tym roku to trzeba inaczej próbować. Zajrzałem na chwilę za paszokiem w brzegi 3 ale lipa, nie podoba mi się takie łowienie, uciekłem na stare rewiry. Siadły dwa kleniska w ciągu 10 min jeden dopasiony 55 cm pewnie ikra. Druga 50 Edytowane 30 Marca 2024 przez Esioslaw 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 30 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2024 Zamiast węglowych będą atomowe ,Tak.Dwie.Albo siedemnaście.Ale ani ja, ani ty tego nie dożyjemy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek1 Opublikowano 30 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2024 Panowie doradzicie jakąś miejscówkę na białą kartę w Krakowie /okolicach Krakowa a jak nie to jakąś miejscówkę w miarę tanią , gdzie łatwo można kupić dniówkę . Wysypał mnie się wyjazd a ja bez wyjścia ryb nie wytrzymie już .Może być nawet grunt /spławik byle wyjść na ryby bo w sumie ostatni raz to ze 3 miesiące temu byłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 31 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2024 Ja dożyję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 1 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2024 Ręczne sterowanie działa to widać że chłop potrafi podzielić przepływ wody na klapie no i jest stabilnie bo byłem dzisiaj dwa razy nad wodą i stan był taki sam o 12 w południe i pod wieczór. A to drugie zdjęcie to taka informacja jak by komuś się spodobały druty do pieczenia kiełbachy, to prezent od kolegi Zdzicha i tam mają leżeć aż do końca sezonu tzn używać można ale nie zapierd...ć słupek z opisem od którego miejsca można łowić wytrzymał zaledwie dwa tygodnie bo już ktoś go wyrwał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 1 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2024 Kijką do kiełbasek daje czas do pierwszego ukra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi