PePe. Opublikowano 24 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2024 Polecam posłuchać tego Pana co śmieje się z solanki wpuszczanej do Wisły że można sobie ogórki kisić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 24 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2024 Koperek jeszcze mały ale chrzanu pod dostatkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 24 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2024 https://krakow.tvp.pl/78806344/tematy-dnia-24062024-1850Ha ha!"Mój mąż jest z zawodu derektorem!" Władze się zmieniają, a tow. Kozak zawsze jest jakimś "derektorem", tym razem rzuconym na odcinek wiślany... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 24 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2024 Dokladnie. Bredzi , choć gadka o Przewozie jest juz w telewizji, przynajmmiej problem jest poruszany. To dzięki naszym i Waszym Panowie działaniom. Bo problemy trzeba poruszać na wyższym szczeblu. Z narzekania miedzy kolegami nie wyniknie nic. Jak widać da się załatwić wszystko i gdybyśmy się zebrali to nie jedno by siŵ przeforsowało. Badzcie czujni. Atakujcie ich z każdej strony. Ryby mają wrocic do naszych rzek. Rudawa , Raba , Wisła , Skawinka, Pradnik , Wilga całe dorzecza mają być odblokowane do migracji ryb i basta ! Działajcie lokalnie. Wykonalismy ostatnio imwentaryzacje dorzecza Rudawy. Kilmanascie doplywow odcietych od rzeki głownej. To jest katastrofa w jakim stanie jest całe dorzecze. Grzesiek Kwiatek cos ruszyl z renaruralizacja Skawinki . Ponoc Burmistrz jeat chętny. Beton sie kruszy a zaczelo się rok temu od śmiesznego sprzątania Prądnika i pomyslu usiniecia tamy. W szufladzie miasta i wod polskich leży opracowany 2 tyg temu program RENATURALIZACJI Bibiczanki. To co sie w ostatni rok wydarzylo . Kroi sie rebaturalizacja Dlubni. Grubo sie dziac zaczelo. A to tylko dlatego ze ekipka wedkarzy wkurwionych powiedziala BASTA i sie spotkala wraz z telwlewizją i radiami pod smieszną tamką na Prądniku z planem jej usuniecia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 24 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2024 Nie wytrzymałem dzisiaj wieczorem w domu i pojechałem się przewietrzyć złowiłem kilka sandaczykow (zdjęcie podglądowe wymiaru) a na koniec przydzwonił Bolesław Śmiały 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 25 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2024 . Kroi sie renaturalizacja Dlubni. To nie przejdzie, bo zbiornika w Zesławicach nie zlikwidujesz. Ale zacząć trzeba od progu na Prądniku - mały - łatwy do usunięcia, zbędny - nikt nie będzie protestował, a udrożni całą rzekę.No i oczywiście samo ujście Prądnika do Wisły. Wystarczy żeby z Wisły swobodnie wpływała drobnica, to już stworzy się baza pokarmowa dla pstrągów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 27 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2024 Pany Wy coś łowicie milczacy milczy, Esioslaw pisał kiedyś że tyle ryb jest i też milczy to tylko ja taki zboczony i czołgam się po ciężkim terenie Wczoraj ponad 10 boleni w godzinę jest moc nie były wielkie bo około 60 cm ale ilość mnie rozje,ała, kilka spadło Trafił się tez już taki przyzwoity zedzik, drugi tez był na mecie ale nie zagryzł 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milczacy Opublikowano 27 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2024 Ja milczę, bo prócz postrzału w krzyżu, doszła mi rwa kulszowa i nie mogę ustać nawet kilkunastu minut w pionie. A felczer dopiero za tydzień, rehabilitacja na NFZ to dopiero za rok , a na masaże młodą piersią - to mnie nie stać, a moja baba już się do tego nie nada Nie wiem, czy spiningowy wiślany sezon obecny dla mnie się nie skończył.... Stanie po dupe w wodzie o temp kilkunastu stopni,, gdy ponad wodą jest 30+, nie sprzyja leczeniu nerwobólów kręgosłupa.... A ze stołeczka, to się boleni czy kleni łowić skutecznie nie da. Przyjdzie chyba wyjąć pickery z za szafy, i klepać krompie na przylasku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 27 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2024 No dobra Andrzej jesteś wytłumaczony a kiedy ostatnio robiłeś jakieś ćwiczenia sprawnościowo/kondycyjne ? penie na WF w podstawówce wracaj do zdrowia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milczacy Opublikowano 27 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2024 No dobra Andrzej jesteś wytłumaczony a kiedy ostatnio robiłeś jakieś ćwiczenia sprawnościowo/kondycyjne ? penie na WF w podstawówce wracaj do zdrowia !Nadmiar ćwiczeń zużywa stawy A na poważnie - ogólnokondycyjne ćwiczenia robiłem/robię cały czas, bo jednym z moich hobby jest strzelectwo sportowe (PPN), więc hantelki, rozciąganie, ćwiczenia równowagi, rower, basen - nie są mi obce, a wręcz konieczne dla utrzymania formy. Co prawda, to sport "asymetryczny" - więc kręgosłup dostaje po dupie.Ale mój problem jest głębszy - kontuzja z lat młodzieńczych (gdy uprawiałem koszykówkę) i siedząca praca 8 godzin przed kompem, jest powodem tego, że co kilka lat mnie tak łupnie to lumbago.Co ciekawe - tym razem mnie wzięło właśnie na rybach - jak stałem po jajca na rafie w Wiśle. Różnica temperatur, zapocone plecy (mimo rzekomo oddychających spodniobutów od pasa w górę), troszkę wiatru - i przywiało mnie. Jak wylazłem z wody, to już nie mogłem się zgiąć, coby gacie zzuć i do auta wsiąść I tak już sobie stękam radośnie od miesiąca niemal...Także ten.... wychodzi na to, że ryby też szkodzą! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kejkosz Opublikowano 27 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2024 To musiał być całkiem niezły widok ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 27 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2024 Dokladnie. Bredzi , choć gadka o Przewozie jest juz w telewizji, przynajmmiej problem jest poruszany. To dzięki naszym i Waszym Panowie działaniom. Bo problemy trzeba poruszać na wyższym szczeblu. Z narzekania miedzy kolegami nie wyniknie nic. Jak widać da się załatwić wszystko i gdybyśmy się zebrali to nie jedno by siŵ przeforsowało. Badzcie czujni. Atakujcie ich z każdej strony. Ryby mają wrocic do naszych rzek. Rudawa , Raba , Wisła , Skawinka, Pradnik , Wilga całe dorzecza mają być odblokowane do migracji ryb i basta ! Działajcie lokalnie. Wykonalismy ostatnio imwentaryzacje dorzecza Rudawy. Kilmanascie doplywow odcietych od rzeki głownej. To jest katastrofa w jakim stanie jest całe dorzecze. Grzesiek Kwiatek cos ruszyl z renaruralizacja Skawinki . Ponoc Burmistrz jeat chętny. Beton sie kruszy a zaczelo się rok temu od śmiesznego sprzątania Prądnika i pomyslu usiniecia tamy. W szufladzie miasta i wod polskich leży opracowany 2 tyg temu program RENATURALIZACJI Bibiczanki. To co sie w ostatni rok wydarzylo . Kroi sie rebaturalizacja Dlubni. Grubo sie dziac zaczelo. A to tylko dlatego ze ekipka wedkarzy wkurwionych powiedziala BASTA i sie spotkala wraz z telwlewizją i radiami pod smieszną tamką na Prądniku z planem jej usuniecia.piszesz o tej płycie w Ojcowie?na Prądniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 27 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2024 jak stałem po jajca na rafie w Wiśle.Bo po jajca stoi się tylko w Dunajcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esioslaw Opublikowano 27 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2024 PePe Rozwalasz system na naszym biedym odcinku, jeśli te bolki tuż poniżej przewozu. Ja się obraziłem ma Wisle ale to takie chwilowe, znajde chwilę to wyskoczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ide52 Opublikowano 27 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2024 @milczacy rwa nie ma nic wspólnego z "przewianiem", staniem w Wiśle, itp. Zresztą sam ten termin jest mocno...dyskusyjny Tylko ogarnięty fizjoterapeuta + odpowiedni plan oraz dużo samozaparcia pozwolą zażegnać problem. Mi rwa gruszkowata dawała się we znaki, a teraz dźwigam sobie ćwierć tony. Przepraszam za off top 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 27 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2024 @milczacy rwa nie ma nic wspólnego z "przewianiem", staniem w Wiśle, itp. Zresztą sam ten termin jest mocno...dyskusyjny Tylko ogarnięty fizjoterapeuta + odpowiedni plan oraz dużo samozaparcia pozwolą zażegnać problem. Mi rwa gruszkowata dawała się we znaki, a teraz dźwigam sobie ćwierć tony. Przepraszam za off top A to ciekawe. bo mnie też brodzenie latem, powodowało "rwę". Teraz już nie brodzę bo czasem tak jak @milczący nie mogłem z wody wyleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ide52 Opublikowano 27 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2024 Ogólnie jak się ma prawdziwą rwę to trzeba jechać na SOR żeby nie zejść z bolu. Pewnie większość z Was ma pseudorwę dyskopatię. Ćwiczyć Panowie, a będzie dobrze. Może Szanowny Moderator usunąć off top lub przenieść w do kafejki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 27 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2024 Ja już jedną nogą na wczasach mety wszystkie wolne można działać 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 27 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2024 Aha i ćwiczyć Panowie dziadek po pięćdziesiątce Wam dobrze radzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota1986 Opublikowano 28 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2024 U mnie bolenie totalnie nie chcą gryźć. Widać je czasami, ale próbowałem już wszystkiego... za to czasami jakiś sandaczyk strzeli i bywają ciut lepsze. Z tym, że ja łowię na W2. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 28 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2024 Na W2 są potężne bolenie jakich nie widziałem nigdy na W3 także trzeba próbować, a sandacza gratuluję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota1986 Opublikowano 28 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2024 Widać je czasami i uaktywniają się jak puszczą ciut mocniej wodę na jazie, ale nie chcą mi brać. W zeszłym roku coś tam się czasami uwiesiło a w tym jeszcze bez rapy z Wisły. Ale może w końcu się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esioslaw Opublikowano 28 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2024 Piękny sandacz. Ja na w2 nam najbliżej ale ryb coś od 2 lat tam połowić nie mogę a jezdze od łaczan po facimiech dzikie mety, na wodzie gdzie nie gdzie nie idzie dojsc a co dopiero dojechac brak zycia na wodzie, padają ladne okazy z czego widze. Mi brakło cierpliwości wolę już w3 ale fajnie, że ktoś na w2 łowi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota1986 Opublikowano 28 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2024 Rzadko widuję tam ludzi, raczej trzeba wytyczać własne ścieżki. Łowię na w2 bo na w3 mam daleko, Z Bielska-Białej nawet na w2 to ponad godzina drogi niestety... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esioslaw Opublikowano 28 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2024 To faktycznie kawalek. Chyba bliżej masz na dwory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi