tadekb Opublikowano 12 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2024 Info z dziś 17:30-19:00.Wola Batorska - Woda idzie do góry. Widać ryby to tu to tam - środkiem, w zatoczce, w trawie pod drugim brzegiem. Ze skarpy z jednego miejsca można wypatrzeć (w promieniu 150m) ok. 10 ryb 30-50cm. Oczywiście jakaś drobna rybka też. Uklejka jest. Klenik pogonił.Łaźnia (Zabierzów B.) - w zasięgu wzroku ok. 20 ryb 30-50cm + drobnica. Ispina - na główkach. W zasięgu wzroku, zwłaszcza w pierwszym basenie i w trawach pod brzegiem od brzeska w zasięgu wzroku ok. 30 ryb 30-50cm + drobnica. Trochę wyżej w momencie przejeżdżania przez wal po drugiej stronie widziałem goniącego klenia i bolenia.Niedary - główki powyżej Raby. Sporo ryby 30-50, zwłaszcza w pierwszym basenie (ok. 20 szt.) 2 bolenie ok. 60-70cm. Średnio co 20m przy trawach wzdłóż drugiego brzegu widać większą rybę. Jakiejś oczkującej ryby nie widziałemDąbrówka Morska - tu spodziewałem się najwięcej ryb - w tych dużych basenach na zewnętrznym zakręcie od strony Witowa/Morska. Coś pływało ale na szczęście nie tyle ile się spodziewałem. Te baseny wyłapują w takich sytuacjach sporo padłej ryby, które kręcą się tam dłuższy czas. Na plyciźnie widać było uklejkę. Coś tam większego spłoszyło się z płycizny.Na dalszą drogę niestety brakło czasu. Tzn. czas by był ale zmrok zrobił swoje.Widać sporo dorodnej padłej świnki. Kleń, leszcz. Sandacza dużego dziś nie widziałem (wczoraj w Jaksicach jednego ładnego ok 80cm). Bolenie dwa. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 12 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2024 Widzę że nasze służby zaczynają wymyślać ale to norma.Dzieki Tadziu za rozpoznanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 13 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2024 Wymyslają stare rury. Nie po to dzownilismy tam i scigneliamy 2 zastepy straży pożarnej w srodku nocy zeby mi takie brednie pisal teraz jakis Burmistrz Niepolomic klamliwy wąż. . Wejdźcie se na jego steonke FACEBOOKA Mam nadzieje ze nie boicie sie protestu i zjawienia sie pod biurem wojewody . Bo jak mam tam isc ja , Chodkiewicz i 2 gosci to sobie darujmy. Kto chce dolączyć do naszej grupy RENATURALIZACJA niech sie do mnie zglosi. 693 343 200 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 13 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2024 Kiedy idziemy ? (!!!!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 13 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2024 Mowia cos o czwartku 12:00 pod budunkiem wojewody. Ale teraz powodz im dupe uratije o moze byc ciezko . Dam znac. Niesrety trzeba wziac wolne w pracy ba ten dzien. W 10 oosb nie ma co isc bo sie osmieszymy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 14 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2024 Panowie ! Mega pilne ! Mayu to Wy wezwaliscie straż na miejsce tego 10 wrzesnia ? Byliscie na Woli ? W Zabierzowie B ? Bo gmina Niepolomice twierdzi ze ryby zdechly w Hebdowie. Tam gdzie ja bylem. I po drodze nie bylo ani jednej zdechlej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 14 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2024 Panowie !Mwga pillne. Kto 10 wrzesnia oprocz Nas zglaszal sniete ryby? Na jakim odcinku ? Jaki zastep straży wezwal ? Bo Burmiatrza niepolomic ponioslo. Jest nieooważny. Wypiera się. Chce go zaorać 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 14 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2024 A komentując obecną sytuację i że Krk zalany to pokazuje jak ważne jest niebetonowanie wszystkiego jak idzie bo mieszkam 10km od centrum Krk i u mnie na wiosce nawet kałuży nie ma bo trawa wszystko wypiła w mgnieniu oka Kraków walczy z ulewnym deszczem. Rozlewiska w centrum miasta, woda pod wiaduktami. Na Wiśle fala kulminacyjna w niedzielę | Gazeta Krakowska 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 14 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2024 Właśnie ale te dzbany tego niewiedza puki betonując kasa jest w kieszeni bo to nowy projekt.A jaki stan wody na w3 pod przewozem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 14 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2024 Ciężko sprawdzić w necie bo strona zamarła podjadę później i sprawdzę na żywo ale nie sądzę żeby było więcej niż metr od wczoraj Jutro dopiero będzie więcej jak zacznie spływać ze Śląska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 14 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2024 Udało mi się otworzyć stronę i woda poszła trochę więcej niż metr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 14 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2024 Wody będzie mniej około metra od stanu z 2010 roku. Około ... Koryto na pewno zostanie zdefasonowane . Pytanie jak ze Skawą ? Tu jest nie wiadoma. Remont Mucharskiego i napełnianie zbiornika swoje przytrzyma . Sumy opadowe lekko się podniosły ale spływ mamy wcześniejszy . Na Przewozie skok był z około 200 na na ponad 400 więc 2 razy więcej niż metr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 14 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2024 178 na 220 sieroslawice . Gowno nie woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 14 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2024 Wzywal ktos straż ?? Bo już w Niepolomicsch burmistrz mowi ze ryby Zdechly 500 sztuk. I tylko w Hebdowie. Ktos w ogole komenntuje mu te posty ??? Czy znowu nas zrobią w balona bo nikoku sie dupy ruszyc nie chce. Lezy na brzegsch zgnite kilka ton ryby a nikogo nie stac nawet zeby pojechac po rajtach jakiemus burmiastrzowi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 14 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2024 Gdzie te posty są? Jak na fest buhu to nie mam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 14 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2024 Ale może szkrobniecie Koledzy na opiniach google jak to ryby umierają przez ścieki spuszczane z Niepołomic ? To nic nie kosztuje a wizerunek już lekko trąci zdechłom płetfom. Hmm? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 14 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2024 Woda dzisiaj super do łowienie, bolek się pokazywał i nawet miałem kilka brań ale nie wcięte jutro woda już pewnie będzie większa i błotna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 15 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2024 (edytowane) koło Szczurowej wczoraj jeszcze jak byłem płyną dalej non stop ryby zdechłe. 400sztuk... banda kłamców, zwł z Niepołomic..Też zauważyłem , ze pod stroną ,postem z oświadczeniem infrastruktury oczyszczalni w Niepołomicach MAŁO KOMENTARZY, MAŁO ZDJĘĆ. APEL PODOPISUJCIE! Edytowane 15 Września 2024 przez jerzy6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 15 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2024 To samo miejsce co wczoraj tylko więcej wody 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 15 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2024 (edytowane) więcej błota , a nie wody łowić się nie da, chyba , ze sumy pod Wawelem Edytowane 15 Września 2024 przez jerzy6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 18 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2024 Panowie kto wzywal straż 10 wrzesnia nad Wisłe ? Kto i jaką ? Protest wędkarzy narazie jest pezełożony na pazdziernik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 20 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2024 (edytowane) Tegoroczny koniec sierpnia i początek września to na moim wiślanym W2 czas wody gorącej jak zupa i maksymalnie wkurzającego, wszechobecnego zielska, które o każdej porze dnia i nocy spływało wiślanym nurtem. Dosłownie każdy rzut kończył się zielonymi nitkami na kotwiczkach moich woblerów. Mimo tego, w spokojnym zastoisku, tuż obok dość szybkiego nurtu, Krakuska zaatakował taki przyjemniaczek: , Początkowo myślałem, że mam niewielkiego sumka, bo ryba dość mocno murowała i nie dawała się podnieść do powierzchni wody. Jednak po chwili skapitulowała i posłusznie zameldowała się w podbieraku. Następne dni to czas niesamowitych wręcz upałów i wszechobecnej suszy. Dlatego też postanawiamy z kolegą jechać na miejsce z szybkim nurtem i bardziej natlenioną wodą, gdzie nie będzie glonów. I choć mam tam kawałek drogi (50 km), to bez oporów dałem się mu namówić na popołudniowo-wieczorny wyjazd. Widząc polujące rapy, zakładam boleniowego Hegemona i zaczynam młócić wodę. Po kilkunastu rzutach, jak coś nie pierd***nęło. Myślałem, że mam bolenia przynajmniej 80+, bo w ostrym nurcie murował i stawiał bardzo mocny opór. Jednak po chwili ryba spłynęła pod brzeg, gdzie w ekspresowym już tempie zaparkowała w podbieraku. Wtedy też zaczęła swe dalsze harce, ale na ucieczkę było już za późno.Zachęcony złowieniem fajnej rapki, po tygodniu znowu melduję się w tym samym miejscu. Tym razem jednak jedziemy rano. Kolega idzie w miejsce, gdzie ja złowiłem ostatnio bolka, a ja zajmuje miejsce jakieś 50 metrów wyżej, na wlewie do potężnej "bani" z szybkim nurtem. Po przerzuceniu prawie wszystkich moich boleniowych woblerów, na agrafkę zakładam przynętę od naszego forumowego kolegi Bobesku: Po kilku rzutach czuję tępe przytrzymanie, które kwituję natychmiastowym zacięciem. Po chwili na brzegu ląduję fajna już rybka: Swoją drogą, to Bobesku musiał się nieźle napracować ustawiając swoje przynęty. Popatrzcie na oczko: Przerzuciwszy wszystkie posiadane boleniowe wobki, postanawiam iść na napływ, by zapolować na klenia. Idąc na stanowisko, mijam wiele stojących przy powierzchni małych kleni i stada uklei. Do wody lecą po kolei Krakuski, Widły, Huntery, jednak jest to bezowocne. W końcu zakładam Wob-Arta i w polaroidach widzę, jak do brzegu odprowadza go jakaś ryba, która tuż pod moimi nogami zawraca. Rzucam więc ochoczo jeszcze raz i tym razem jakieś 3 m. ode mnie następuje atak. Z początku myślę, iż przynętę zaatakował mały szczupak. Jednak po chwili okazuje się, że wobek spodobał się niegłupiemu już kleniowi: Co ciekawe, w podbieraku zauważam, iż z woblera wypadł ster: .Po złowieniu klenia, pod moje nogi przypływa jakaś duża ryba (ok. 80 cm). Jednak chyba mnie dostrzega i widzę tylko ciemny grzbiet i wielką płetwę ogonową wystającą z obłoków mułu. Według mnie był to karp lub amur. Potem, w polaroidach, widzę jeszcze parokrotnie patrolujące przybrzeżne zielsko i kamienną opaskę sportowe bolki (50-60 cm), które jednak nie dają się skusić na moje przynęty.Kilka dni później następuje zatrucie Wisły i nadchodzi duża woda, więc o łowieniu na Królowej na jakiś czas mogę zapomnieć...Sprzętowo: klenie - Mikado Noctis 2.9m., 3-15g. + Shimano Super GT 2500, bolenie - Konger World Champion Kobalt, 3m., 9-28g. + Shimano Stradic 2500. NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 26 Września 2024 przez bartsiedlce 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 20 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2024 Bardzo ładny opis . Brawo! Graty! Błoto jeszcze płynie czy już można coś poćwiczyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 20 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2024 Bardzo ładny opis . Brawo! Graty! Błoto jeszcze płynie czy już można coś poćwiczyć ?Nie wiem co i jak, bo nie byłem nad Wisłą ponad tydzień. Mieszkam nad Skawinką i ta spadła już ponad metr i powoli się czyści. Za kilka dni będzie do łowienia. Wisła pewnie kilka dni później. Z tym, że ja bardzo nie lubię łowić na brudnej wodzie, więc dla mnie musi być idealnie czysta, bym zarzucił kija.... ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 20 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2024 Zakopanym w remoncie. Szpachle , płyty , gips w nosie... Sama radość . Już nie mogę wytrzymać bez machania . Tyle pociesza,że woda w Wisełce jak błoto. Ale jeziorka są pod ręką to męczy podwójnie. Sumy w tym błocie się pewnie tak nafutrowały ,że ogonem nie ruszą do grudnia . Ot taki przerywnik pomiędzy gruntowaniem a zrywaniem wykładziny. Czuwaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi