mayou Opublikowano 26 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca Ja znalazłem jakieś ryby w ciurku leśnym u mnie we wsi. Nawet to nie było takie małe. Byłem bez wędki. Pewnie jak będę wędką to się pochowają jak te wieczorne na Wiśle. Ciśnienia nie mam, tradycyjnie od początku roku złowiłem już wszystko co nie miałem złowić na sprzęcie nie do tego. Może taki szlaczek, na te ciurki.... kaście... Pz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 27 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca A jak wygląda sytuacja na Przylasku Rusieckim? Chodzi mi głównie o populację szczupaka (i klenia w sumie też jeśli wgl. występuje?). Warto próbować czy lepiej wybrać inny zbiornik?Rzecz jasna łowić zamierzam po zakończeniu okresu ochronnego. Na razie zbieram informacje bo to mój pierwszy sezon na krakowskich wodach i próbuję się zorientować co, gdzie i kiedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 27 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca Ja znalazłem jakieś ryby w ciurku leśnym u mnie we wsi. Nawet to nie było takie małe. Byłem bez wędki. Pewnie jak będę wędką to się pochowają jak te wieczorne na Wiśle. Ciśnienia nie mam, tradycyjnie od początku roku złowiłem już wszystko co nie miałem złowić na sprzęcie nie do tego. Może taki szlaczek, na te ciurki.... kaście... Pzczołem,zatem mam takiego krótkiego szklaczkaWędka muchowa szklak USA kołowrotek muchowy Bronson Royalist 370 Zielonki • OLX.pl i to z kołowrotkiem i linką sprzedaję tylko dlatego, że dubluje mi się z innym skąd jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 28 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca Witam, trochę późno to info przekazuje ale do samego końca nie było wiadomo kiedy i skąd gmina może odebrać śmieci. Jak ktoś ma czas i chęci to zapraszamy do miło spędzonego razem czasu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 28 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca (edytowane) No i super . Ja z Żonką się meldujemy Edytowane 28 Marca przez Paszczak007 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 28 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca https://krakow.pzw.pl/szczegoly-artykulu/zapraszamy-wszystkich-wedkarzy-na-akcje-sprzatania-brzegow-rzeki-pradnik-w-dniu-29-marca-o-godzinie-930_FPbwZrrtvD8RT9a5Ny0c?parent_way=214 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 28 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca https://m.facebook.com/events/996596762431979/?acontext=%7B%22ref%22:52,%22action_history%22:%22[%7B%5C%22surface%5C%22:%5C%22share_link%5C%22,%5C%22mechanism%5C%22:%5C%22share_link%5C%22,%5C%22extra_data%5C%22:%7B%5C%22invite_link_id%5C%22:578757578553694%7D%7D,%7B%5C%22surface%5C%22:%5C%22permalink%5C%22,%5C%22mechanism%5C%22:%5C%22SUGGESTED_EVENTS_HSCROLL%5C%22,%5C%22extra_data%5C%22:[]%7D]%22,%22has_source%22:true%7D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 30 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca Wisła - Strefa Wykluczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 30 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca (edytowane) Taaa sprzątanie Prądnika . Radny Maślona. Spoko gosc. Bylem rok temu.PZW troszkę zaczęlo coś działać w temacie. Jakies sprzątanko. Tarliska zrobili o co zabiegaliąmy od dawna. Tak wiem o dewastacji Prądnika. Byliśmy tam. Mają pozwolenie . Zniszcza rzeke. Tego chce ciemny lud. To jest pikuś w porównaniu z tym co tam planują..... jestem w trakcie wyciągania planów budowy tam kilku zbiornikow. Jest juz koncepcja za 500 tys. Wszystko legalnie. Ludzie ze wsi domagają ssie zrównania Prądnika z ziemią. .. Wpadajcie na sprzątanie Przewozu za tydzień. Machniemy szybko , pośmiejemy się Co do zakazu zabierania pstrąga to to zalatwil Pawel Chodkiewicz. Lipienia to nie widzialem nigdy wiec nic nie wiem o jego istnieniu Problemem rzek patrągowych jest brak kielbia , sliza i reszty ryb z powodu przegrodzsnia rzek. Edytowane 30 Marca przez Tommy100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 31 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca Taaa sprzątanie Prądnika . Radny Maślona. Spoko gosc. Bylem rok temu.PZW troszkę zaczęlo coś działać w temacie. Jakies sprzątanko. Tarliska zrobili o co zabiegaliąmy od dawna. Tak wiem o dewastacji Prądnika. Byliśmy tam. Mają pozwolenie . Zniszcza rzeke. Tego chce ciemny lud. To jest pikuś w porównaniu z tym co tam planują..... jestem w trakcie wyciągania planów budowy tam kilku zbiornikow. Jest juz koncepcja za 500 tys. Wszystko legalnie. Ludzie ze wsi domagają ssie zrównania Prądnika z ziemią. .. Wpadajcie na sprzątanie Przewozu za tydzień. Machniemy szybko , pośmiejemy się Co do zakazu zabierania pstrąga to to zalatwil Pawel Chodkiewicz. Lipienia to nie widzialem nigdy wiec nic nie wiem o jego istnieniu Problemem rzek patrągowych jest brak kielbia , sliza i reszty ryb z powodu przegrodzsnia rzek."To jest pikuś w porównaniu z tym co tam planują..... jestem w trakcie wyciągania planów budowy tam kilku zbiornikow" coś więcej już wiesz?o co chodzi? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 31 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca (edytowane) Proszę https://oko.press/jurajska-dolina-pradnika-zbiornikiem-retencyjnym-absurdalny-pomysl-wod-polskichhttps://inzynieria.com/wodyopadowe/wiadomosci/62339,krakow-zmiany-w-planach-budowy-zbiornika-na-pradniku Edytowane 31 Marca przez Paszczak007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolti Opublikowano 31 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca A jak wygląda sytuacja na Przylasku Rusieckim? Chodzi mi głównie o populację szczupaka (i klenia w sumie też jeśli wgl. występuje?). Warto próbować czy lepiej wybrać inny zbiornik?Rzecz jasna łowić zamierzam po zakończeniu okresu ochronnego. Na razie zbieram informacje bo to mój pierwszy sezon na krakowskich wodach i próbuję się zorientować co, gdzie i kiedy Zależy , który zbiornik .Ale tak ogólnie odpowiem. W poprzednich latach jeździłem tam tylko po to by połowic sobie na żywca /trupa ( wiem wiem barbarzyńca ze mnie , ale brakowało mnie tego -takiego pierwotnego łowienia z dzieciństwa). Zrezygnowałem chyba po 3-4 razach bo mewy/rybitwy i inna zwierzyna nie dała łowić non stop atakowała go zamiast szczupaków. Za to przynajmniej kilkanaście razy jak nie lepiej chodziłem tam ze spinningiem i padły może 3-4 małe szczupaczki ale brań miałem sporo. Z tego co wiem standard albo ultra małe albo przynajmniej +80 ale w śladowych ilościach , czyli takie , które teoretycznie nie wolno zabierać. Wszystko co wolno dostaje momentalnie w beret o kleniu nie słyszałem na jednym stawie jest chyba sandacz. Dramat jest z okoniem ! I to prawdziwy dramat ja tam ( a miałem napisać ,ze w ogóle ale cos było faktycznie) złowiłem jednego max dwa okonie ale takie max 10cm. Ale wszyscy na to narzekają. Najlepiej to tam jest z tęczakiem -zwłaszcza teraz . Ładują w te stawy ogrom tej ryby na jesieni i na wiosnę. Aha no i jak ktoś złowi fajnego szczupaka to od razu za chwile wjeżdża kilka samochodów na maxa załadowanych i wszyscy wala na spinning ew. żywiec /trupek. Mnie to śmiech ogarnia. Ja to tam raczej na stacjonarkę sie nastawiałem ale rozmawiałem z gośćmi co regularnie tam spinningują i szczerze nie przypominam sobie sytuacji by ktoś maił efekty - oprócz jednego co złowił takiego 85cm zadzwonił i pochwalił się kolegą to w momencie były awantury o miejsce i wszyscy obstawili staw do okoła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 1 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia U mnie podobnie [emoji23]Na żwirowni PZW obok mojego domu (mam tam z 3km) ryby wybite do zera...W tym roku tam byłem z 8 razy i nawet Okonka nie złowiłem....Ryby nie oczkują... No nic nie pływa w tej kałuży.Z tydzień temu pojechałem to stało z 8 samochodów (a zwykle nie było nikogo lub z max jeden samochód)Pytam, co się stało, że tyle ludzi nagle przyjechało.Zarybienie było?A dziadek mi odpowiedział, że dzień wcześniej jego znajomy złowił tutaj sandacza 65cm na trupka (okres ochronny swoją drogą) I teraz każdy tam sandaczy szuka [emoji23] Sent from my ASUS_I006D using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 1 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia Nie no te bajora to omijac z daleka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 1 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia Czasem tam czlowiek jedzie z braku laku , ale gospodarka tam wedkarska jest na poziomie teczak - karpik kroczek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 1 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia Odnośnie sandacza ...Melduje się nad Wisłą o świcie w niedzielę. Na jednej z miejscówek świeże oznaki obecności "wędkarzy" . Z nocy jeszcze pozostał ciepły popiół z ogniska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 1 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia Zależy , który zbiornik .Ale tak ogólnie odpowiem. W poprzednich latach jeździłem tam tylko po to by połowic sobie na żywca /trupa ( wiem wiem barbarzyńca ze mnie , ale brakowało mnie tego -takiego pierwotnego łowienia z dzieciństwa). Zrezygnowałem chyba po 3-4 razach bo mewy/rybitwy i inna zwierzyna nie dała łowić non stop atakowała go zamiast szczupaków. Za to przynajmniej kilkanaście razy jak nie lepiej chodziłem tam ze spinningiem i padły może 3-4 małe szczupaczki ale brań miałem sporo. Z tego co wiem standard albo ultra małe albo przynajmniej +80 ale w śladowych ilościach , czyli takie , które teoretycznie nie wolno zabierać. Wszystko co wolno dostaje momentalnie w beret o kleniu nie słyszałem na jednym stawie jest chyba sandacz. Dramat jest z okoniem ! I to prawdziwy dramat ja tam ( a miałem napisać ,ze w ogóle ale cos było faktycznie) złowiłem jednego max dwa okonie ale takie max 10cm. Ale wszyscy na to narzekają. Najlepiej to tam jest z tęczakiem -zwłaszcza teraz . Ładują w te stawy ogrom tej ryby na jesieni i na wiosnę. Aha no i jak ktoś złowi fajnego szczupaka to od razu za chwile wjeżdża kilka samochodów na maxa załadowanych i wszyscy wala na spinning ew. żywiec /trupek. Mnie to śmiech ogarnia. Ja to tam raczej na stacjonarkę sie nastawiałem ale rozmawiałem z gośćmi co regularnie tam spinningują i szczerze nie przypominam sobie sytuacji by ktoś maił efekty - oprócz jednego co złowił takiego 85cm zadzwonił i pochwalił się kolegą to w momencie były awantury o miejsce i wszyscy obstawili staw do okoła Dzięki za obszerną odpowiedź, udało mi się wyskoczyć tam w niedzielę. Spinningistów niewielu, ale łowiących stacjonarnie od groma, praktycznie wszystkie stanowiska obstawione. Szukałem paprochami okonia, jedyne co znalazłem to trzy krótkie szczupaki, po trzecim zakończyłem łowienie. Jak na brak dużego okonia mijani spinningiści stosowali wyjątkowo optymistyczne przynęty, a to 10cm guma, a to obrotówka w rozmiarze 4-5. Na moich oczach jeden z takich bohaterów złowił niezidentyfikowaną rybę, po czym zniknął za trzcinami by chwilę później pomaszerować dumnie do samochodu i tyle go widzieli. Nie wiem co to było, bo łowiłem akurat po drugiej stronie zbiornika, mam nadzieję, że nie szczupak... Przez moment pomyślałem o wezwaniu odpowiednich służb ale co tak właściwie miałbym im powiedzieć. Wędkarz złowił rybę (nie wiem jaką), schował ją do bagażnika i odjechał (nie wiem dokąd). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 1 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia W Krakowie napatrzysz się na patologię wędkarską oj napatrzysz. Do tego j... ukry co chcą to robią . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 1 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia W Krakowie napatrzysz się na patologię wędkarską oj napatrzysz. Do tego j... ukry co chcą to robią .Myślałem, że tak to tylko w Kaliskim [emoji28]Kaloszaki robią co chcą, Ukraińcy, ciapaci...Pomijając już brak zarybień i notoryczne zatrucia Sent from my ASUS_I006D using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 1 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia Brak kontroli nad wodami powoduje patologię i nie ma znaczenia w jakim województwie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 1 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia Łowiąc na górskich rzekach południowej Polski, innego wędkarza spotykałem średnio kilka razy... na sezon, więc sam fakt takiej presji jest dla mnie czymś zupełnie nowym. Rzucając przynętą zastanawiałem się jakim cudem ryby mają być w wodzie, skoro wokół akwenu siedzi na oko kilkudziesięciu wędkarzy. Po braniu byłem naprawdę zaskoczony bo przede mną przeszło tamtędy kilka osób, a kilka następnych czekało w kolejce żeby przejść. Ja łowiłem około godziny 11, więc ilu jeszcze przewinęło się tam od rana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolti Opublikowano 1 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia To samo jest na Przylasku jak nie okupują wszystkie brzegi i od rana do nocy balangi z grillem itd. o opalaniu nie wspominam, albo to kilka(naście) zarzuconych wędek na jedną osobę. Kontrole ich jakoś omijają Ja zrezygnowałem głównie właśnie z powodu ich i innych wędkarzy , którzy sam nie chcieli walczyć z nimi a mnie na nich nasyłali. Bo wędkarz siadł sobie na jednym stanowisku /pomoście a absolutnie nie pozwolił przejść koło niego na dwa /trzy puste za nim - najpierw maiłem wyczyścić inne miejscówki z Ukrów. Z mojego doświadczenia sporo wpada tam po lub przed pracą na godzinkę max dwie. Ja tez łowie na Podhalu głównie i powiem tyle zwykle łowie sam lub z kolegą , czasem się ktoś pojawi .Ale czasem przyjadą dwa autobusy i jest ciekawie... Zresztą żeby nie wymyślać Sromowce pod boiskiem lub wodowskazem , podobne łowienie stoi jedne na drugim .Czorsztyn to samo - chociaż w tym roku Huba mnie zaskoczyła , bo co przyjechałem to było sporo wolnych miejsc do spinningu , gorzej było pod wieczór w Piekiełku Węgliszczaku. Legendarne miejsca /dobre miejsca już takie są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruki Opublikowano 1 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia Tradycyjnie zapraszamy na wiosenne sprzątanie Raby.To już 18 lat odkąd od 2007 roku regularnie, wspólnie z gminami Dobczyce i Gdów sprzątamy naszą ukochaną rzekę i zachęcamy wszystkich, którzy lubią nad nią wypoczywać do włączenia się do tej akcji. Przybywajcie!Spotykamy się w sobotę 12 kwietnia pod nowym mostem w Gdowie o godzinie 10:00.Po zbiórce organizacyjnej rozjeżdżamy się na wybrane odcinki i sprzątamy do 13:30-14:00 na odcinku od zapory w Dobczycach do ujścia rzeki Stradomki do Raby. Worki z odpadami składamy w miejscach do których można dojechać. Będziemy się starać wspólnie z kierowcami samochodów 4x4 zwozić je w rejony mostów.A o 14:00 wszyscy znów spotykamy się na plaży w Gdowie koło nowego mostu gdzie wspólnie rozpalimy ognisko i grilla i poczęstujemy uczestników drobnym obiadem prosto z ognia.Odebraniem odpadów, które zbierzemy w wyznaczonych miejscach zajmą się gminy Gmina Gdów i Gmina i Miasto Dobczyce.W tym roku do naszej inicjatywy dołączyło także @Koło Łowieckie Bór Kraków chcąc się zatroszczyć o rejon w dzierżawionym przez siebie obwodzie. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 2 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia Proszęhttps://oko.press/jurajska-dolina-pradnika-zbiornikiem-retencyjnym-absurdalny-pomysl-wod-polskichhttps://inzynieria.com/wodyopadowe/wiadomosci/62339,krakow-zmiany-w-planach-budowy-zbiornika-na-pradnikuto znam a czy są jakieś nowe wieści w temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 2 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 18 lat i dalej bałagan. Szacun Panowie za Waszą pracę ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi