MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emson Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Zaliczyłem Prądnik, zaraz poniżej mostu od którego wolno łowić.Drobnych pstrążków cała masa, ale nie były zbyt skore do współpracy.Dopiero jak wracałem i ściągałem woblerka z prądem zaczęły się brania i parę maluchów przechytrzyłem ;DZabawa świetna, rybki szybko uwolnione uciekły do swoich kryjówek Udało się komuś wytropić jaśki albo klenie w Krakowie i okolicach?Jutro o dziwo ma być w miarę ładnie, to też skoczyłbym na nie zapolować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Hej panowie jak tam woda na naszej Wisełce przy ujściu serafki jaski się już ruszyły?Bo teraz to już chyba najwyższy czas proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Hej, mam do Was jeszcze jedno pytanie Dziś w ramach spaceru wybrałem się z dziewczyną nad najbliższą rzeczkę - Rudawę. Nie mam niestety nikogo, kto mógłby mi podpowiedzieć gdzie się udać w okolicach. Przespacerowaliśmy się trochę wzdłuż rzeki w okolicach ulicy Jesionowej.Może mógłby ktoś z Was podpowiedzieć mi na co się tam mogę nastawić? Uświadczę tam coś ciekawego, czy ze względu na łatwy dostęp już przetrzebione? Nie mam tutaj sprzętu jeszcze, a nie chciał bym zwozić całości tylko kilka pudełeczek przynęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emson Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Całości nie ma sensu albowiem większość drapieżników ma okres ochronny Proponuję rozejrzeć się za kleniem i okoniem. Osobiście obławiałem kawałek niżej już parę razy i nie udało mi się nic zaciąć.Spotkałem jakiś chłopaków ostatnio na tym odcinku; jeden się pochwalił dwoma klenikami, drugiemu zębaty upierniczył woblerka Do zobaczenia nad wodą! Elo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluzer Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 No,ale poza szczupakiem to tam nie ma innych drapieżników,które mają teraz okres ochronny teraz;) Jeszcze 2-3 lata temu przy Jesionowej można było trafić przyzwoitego klenia. Warunkiem dającym szanse na sukces było stawienie się nad wodą o świcie lub tuż przed zmierzchem. W ciagu dnia ,gdy nad brzegiem jest cała masa spacerowiczów i ganiająccych psów, o brania było trudno. W dolnym (od Błoń do ujścia) odcinku o klenia łatwiej,ale rozmiarowo nie są to ryby satysfakcjonujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 A jak tam na Skawince przy zrzucie wody nieopodal boiska,jakies klenie i jazie już wychodzą pod przepławke przy moście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Dzięki chłopaki!! Tak myślałem żeby zabrać zestawik wobków i gumek + uniwersał 3-18g, zawsze coś się trafi Mam nadzieję że się zobaczymy nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Bluzer jakieś dwa tygodnie temu przejeżdżałem przez most na Piastowskiej i widziałem gościa łowiącego, bardzo podobnego do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 (edytowane) Jak miał arafatkę na szyi i kilkudniowy zarost, to bankowo ( B )Looser Edytowane 25 Marca 2015 przez Kamil Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluzer Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Jak miał arafatkę na szyi i kilkudniowy zarost, to bankowo (B)Looser Albo czeczeński partyzant;) Pepe, całkiem prawdopodobne,bo jakoś 2-3 tygodnie temu tam byłem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 (edytowane) Albo czeczeński partyzant;) Pepe, całkiem prawdopodobne,bo jakoś 2-3 tygodnie temu tam byłem;)Tak myślałem Byłem wczoraj pierwszy raz w tym roku na Wiśle i zaliczyłem pierwsze branie, kumpel nawet dwa brania Edytowane 25 Marca 2015 przez PePe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Bomba w górę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Tak myślałem Byłem wczoraj pierwszy raz w tym roku na Wiśle i zaliczyłem pierwsze branie, kumpel nawet dwa brania Gratulacje !!! Jesteś jednym z nielicznych którzy dopuścili się takiego zaszczytu na Królowej tej wiosny. Na razie nie mam odwagi się odważyc na wczesnowiosenne wiślane łowy i katuje Dunajec ale czekam z niecierpliwością na takie posty jak ten.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emson Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Ma ktoś jakieś doświadczenia odnośnie Raby?Zastanawiam się czy warto wyskoczyć za kropkami albo poszukać brzany (oczywiście w sezonie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Warty odwiedzenia jest odcinek powyżej mostu w Gdowie ale tam tylko mucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newrom Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Poniżej mostu w Cikowicach jest fajna miejscówka kleniowo-świnkowo-boleniowa (grudniowa), poniżej jazu są spore klenie. Niestety brzany nie udało mi się tam nigdy skusić, choć wiem że pływają. Kropków w dolnym odcinku jest(było) niewiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Raba w Cikowicach i Dunajec w Tylmanowej to były piękne czasy mojego dzieciństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Jak jest stan Wisly? Kolorek wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flajsik Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Nikt w Krakowie nie wędkuje panowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niktważny Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Ja puki co nawet karty nie opłaciłem. Ogólnie lipny zeszły rok, teraz leje i pewnie woda w rzece będzie brudna do lipca, potem niżówka i znowu zima 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flajsik Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 niktwazny z takim założeniem to nie było by sensu wgl opłacać karty i wędkować, a chyba nie o to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontonss Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opłacać karty przy braku jakichkolwiek zarybień Wisły to nie ma sensu tu się zgodzę. Z opłat korzystają tylko dziadki co im Bagry karpiem zarybią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flajsik Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Wisła to nie jedyna woda w Krakowie, a korzystać z zarybień mogą wszyscy którzy mają opłaconą kartę lecz nie każdy niestety korzysta jak należy i w większości nie są to wędkarze a mięsiarze - co jest bardzo przykre. Czas leśnych dziadków z robaczkiem kiedyś się skończy, byle by nie nastąpiło z dniem wybicia wszystkich mieszkańców rzek i zbiorników wodnych. Jedyne co nam pozostało to dawać przykład samym sobą i zachęcać do wędkarstwa sportowego rówieśników i innych wędkarzy. Dziadkom nie przetłumaczymy - w cuda nie wierze, a starych drzew się nie przesadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emson Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Panowie, jak wyglądają Krakowskie rzeczki? Błoto fest czy da się łowić?Planuję jutro/pojutro połazić za pstrągami ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi