Tommy100 Opublikowano 3 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca Gdybys ją podał łowilibyscie w 20 osób Wiadomo są enklawy rybie. Alw to tak powszechny gatunek że powinien byc na kaDej prostce , głowce , plyciznie. Niestety nie kest tak oczywiate polowić klenia u nas... i mete trza znac i w tajemnicy trzymać jak pierscien Mordoru 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 3 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca (edytowane) Ja bylem wczoraj po tym deszsczu. Na wodzie martwica do potegi kwadrat. Siedzialem do 24:00. Nie slyszalem na wodzie nawet pierdnięcia. Kolega zlapal klenia równiótkie 50cm i uratował honor bandy. Edytowane 3 Czerwca przez Tommy100 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 4 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca Jest różnica względem zeszłego roku. O tej porze było już lekko ponad 20! Wąsy szaleli!!! Ostatnio 7 dni pod rząd i ani cmoknięcia, ani spławu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 4 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca Myślę że różnica kilku stopni nie jest przyczyną tego że ryby są tak słabo aktywne bo były Maje gdzie woda miała 12 stopni, a Bolenie goniły i sumy też się pokazywały. Tu jest inna przyczyna nie wiem jaka, ale nawet brzan na przelewach nie widać, a kiedyś to były nocne koncerty.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 4 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca Kumpel połowił ostatnio w Wiśle na piankowce ok. 25-30 szt. (w dwie godziny). Gratulacje! No po prostu fantastycznie!! Należy trzaskać i przerzucać do oporu.. bo od tego zrobi się lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 4 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca Zajebalo wszystko we wrzesniu. Ale operat dumny nakazuje nic nie uzupelniac , albo wrzucic co najwyzej 12 000 szt sandacza w stadium larwalnym gdzie przezyje z tego 7 sztuk. Potem i tak zakreci wode i wszystko szlag trafi. Przeciez te ryby po kilka lat zyją to nie są legwany afrykanskie co pmaietaja 1 wojne swiatową. Taflisk nie ma , a jak już sa to cale zaglonione i w polowie dnia tam nie ma juz wody. Ryba sie trze na plyciznie nie na 4 metrowej wodzie. Sklad chemiczny wody to pewnie domestos z arielem . Wedkarsteo przynajmniej krakowskie to jest juz końcówa i finito. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 4 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca Doplywy wiszą 4 metry nad wodą...przyczyn jest na pewno wiele. Plus brak migracji i martwe odcinki gorne pełne tylko suma i niczego wiecej. Moze troche lesscza. W Hucie czy na Dąbiu bolenia juz praktycznie nie ma. Bo skąd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 4 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca Przykro patrzeć na Wisłę poniżej Przewozu bo do tego mogę się odnieść ale na majówkę byłem na Dunajcu gdzie woda miała 10-12 stopni i boluś się pokazywał aż miło było patrzeć, pod nogami stadka ukleji, inny świat można powiedzieć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 4 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca Zatrucie, wysoka woda ...Ale temperatura też wpływa na zachowanie pokarmu drapieżników. Może tutaj dopatrywać się przyczyn ( oprócz oczywistych faktów). Drobnicy jest mało , woda skacze w granicach 1m ( zaś ! a miało tak już nie być ).Zwróćcie uwagę na jeden aspekt ,który daje do myślenia . Gdzie się podziały kormorany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 4 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca (edytowane) Ja po X wypadach na Wisłę bez choćby trącenia przestawiłem się na dłubanie okoni na Przylasku Rusieckim i przerzucanie paszoków na Brzegach. Znudziło mi się przedzieranie przez trawę i pokrzywy po szyję do miejscówek, z których i tak nic nie wyciągnę. Przylasek i Brzegi są jakie są, ale coś ultralajtem zawsze pobuja Edytowane 4 Czerwca przez Pride 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 4 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca Pride nie tylko Ty tak zrobiłeś bo większość co siedziała z gruntem uciekła na Przylasek, Brzegi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 4 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca Wczoraj takie bolusie goniły przy trawkach drobnice, było ich kilka. A tu człowiek desperat co za wszelką cenę nie odpuści żadnej rybie (dostałem to zdjęcie dwa dni temu) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 4 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca Krzysztof Kolumb wiślanego Przewozu . Magellan wędkarstwa ! Architekt techniki Kamikaze. Swoją drogą, nie widzę sake i ręcznika z czerwoną kropką ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 8 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca (edytowane) Tak się zabija rzeki! Edytowane 8 Czerwca przez Paszczak007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 8 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca (edytowane) Na wodowskazach powyżej wodę rośnie ! Noszku@#$&$@@$@aaa! Edytowane 8 Czerwca przez Paszczak007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 8 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca Koło południa na Grabiu będzie znowu ponad 200cm i tak w kółko, człowiek nie wie gdzie jechać na ryby i jaki stan wody zastania bo wahania 80-90 cm zmienia mety diametralnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 8 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca (edytowane) Leszcz się docierał na wlewie ze smródki..Sandacz wysechł na kamieniach w pizdu mać! Edytowane 8 Czerwca przez Paszczak007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 8 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca Wczoraj takie bolusie goniły przy trawkach drobnice, było ich kilka. 1000067658.jpg A tu człowiek desperat co za wszelką cenę nie odpuści żadnej rybie (dostałem to zdjęcie dwa dni temu) 1000067659.jpg Przewoz jakies 25 lat temu....Tomek pokazal nam te mete, rece bolaly od holi,- jakosc i ilosc kleni i boleni a ponizej takze sandaczy jakie tam lowilismy w ciagu jednego dnia przekraczaly roczne polowy dzisiejszych spinningistow i mysle, ze sa do uwierzenia tylko przez tych ktorzy tego doswiadczyli... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 8 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca Takie były piekne czasy które nigdy niewróca.Ale piękne wspomnienia pozostaną jako dobrego i miłego co za nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 8 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca (edytowane) Temperatura z dzisiaj ... https://youtube.com/shorts/F3wQ71TRBkI?si=2NWBSi19eXtELPxB Sandaczyki? Edytowane 8 Czerwca przez Paszczak007 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 8 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca Pamiętam te dobre, wspaniałe czasy bo w okolicach Przewozu łowie od 94 roku pamiętam dzień w którym na obrotówkę złowiłem 11 szczupaków z jednego miejsca nie ruszając się nawet metr w lewo czy w prawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 8 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca He... to jezt nie do pomyslenia dzis. To sa opoqiesci jak z krypty. Zabili nam wode. Tak mozna to krotko nazwac. To nie sandaczyki. To ciernik wszedobylski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 8 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca Ja jestem załamany tym. Ja juz nie mam siły. Skurwiele zrobily ekspertyze , oddaki w rece jakiegos Taurona a teraz sie boją jego prawnikow.. Szkoda gadac . Musze zostac Prezesem PZW ktory sie nie boi działać. Wezme sobie pensje 20 koła i firmowe Audi ale bede coś orzynajmniej robił Dzownilem wczoraj do Miniserstwa Rolnictwa. Opowiedziałem babce o naszej Wiśle. Mówila ze to jezt wbrew prawu , ale skarge może wnieść tylko użytkownik Rybacki. Takie są procedury. A oni dupy nie ruszą. Ja jestem sumiarzem jakby coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 9 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca Pamiętam te dobre, wspaniałe czasy bo w okolicach Przewozu łowie od 94 roku pamiętam dzień w którym na obrotówkę złowiłem 11 szczupaków z jednego miejsca nie ruszając się nawet metr w lewo czy w prawo To było tylko pięć minut naszej podkrakowskiej Wisły.Lata 70-80, to syf z fenolem ze śląska. Nieprawdopodobny smród pod Wawelem i wiadomo co poniżej bergla. Wtedy serce krzepiły opowieści o przedwojennym łososiu, jesiotrze i troci w Rudawie. Dziś już nic nie krzepi (nawet cukier). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 9 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca Albo Trawianka ? Tommy , jak już pisałem i co zrealizowałem po części w sprawie Wód Polskich zebrać materiał i do prokuratury. Zarządcą są Wody użytkownikiem jest Tauron. Cisnąć Wody aby zrobili porządek z Tauronem. W prokuraturze powiedziano mi że lepsze wyniki daje większa grupa która mówi jednogłośnie . Jeżeli każdy dostarczy w temacie jakiś materiał to działania będą zintensyfikowane . Materiał? Zdjęcia , zrzuty z datami dziennymi wahań wody , skutki wahań , opisy świadków...Wiem że są inne łowiska , wiem że na ula gdzie indziej coś pobuja, zdaje sobie sprawę że jest wędkarski dramat ale jak Ją opuścimy to bez Nas do końca już zginie ! Na końcu najgłośniejszy nie jest krzyk naszych wrogów, ale milczenie naszych przyjaciół... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi