Robert91 Opublikowano 5 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca (edytowane) Macie jeszcze parę zdjęć z wczoraj i z czerwcowego wypadu: Edytowane 5 Lipca przez Robert91 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 7 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca (edytowane) Pięknie polowiles ! Usypiemy Ci tam tarlisko dla klenia żebyś za rok tez mogł jeszcze sie nacieszyc A propos tarliska. Udalo nam sie usypać 1 tarlisko w Krakowie ever ! Na Sance. Patelnia 28 ton żwiru. Rzeka nabrala tam charakteru. Od razu z zamulonego odcinka zrobila się piękna czysta woda. Przed akcja odlowiliśmy profesjonalnie ryby. Juz dzis tam ktos byl sprawdzic i jakies ryby sie tam zadomowily. Bedziemy to kontynuowac. Zapraszamy chetnych do pomocy ! Edytowane 7 Lipca przez Tommy100 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 8 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca Tommy na prezesa PZW ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert91 Opublikowano 8 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca (edytowane) Wczorajszy grubas, chyba ostatni lipcowy. Szykuje się dłuższa przerwa od Wisły.Nie lubię wysokiej wody, a na taką się zanosi. Sumiarze będą mieli teraz żniwa. PS. Coś forum ostatnio wariuje, nie wyświetla nowych postów i jest problem z dodawaniem zdjęć. Edytowane 8 Lipca przez Robert91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 8 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca (edytowane) Tak jb się spierdzieliło W niedzielę za wieczór 5 sztuk ale największy może miał 65cm, a co do sumów to już się grubo odpaliły i nie potrzebowały dużej wody zresztą Tommy może coś skrobnie później zwłaszcza że te ryby złowione z ręki i z brzegu to jest czym się pochwalić Edytowane 8 Lipca przez PePe. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 11 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca Dlatego ja nie mam zadziora w żadnym haku ani kotwicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 11 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca Dlatego ja nie mam zadziora w żadnym haku ani kotwicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 15 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca Wędkarz o POLSKICH RZEKACH. Wstrząsająca rzeczywistość zmieniła go w ekologa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 17 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca Byłem wczoraj pół godziny na Wildze, poza pływającymi żabami i toną śmieci ani trącenia. Woda syfiasta jak z jakiegoś Gangesu. Jeśli chodzi o sumy w Krakowie to gdzie polecacie zacząć? Lepiej próbować w okolicach Wawelu czy poniżej Przewozu? Nie pytam o konkretne mety. Póki co czytam o sprzęcie, pasuje skompletować coś sensownego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 20 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca (edytowane) No dejcie spokój... Mam już swoje lata i myślałem że niewiele mnie zaskoczy i zszokuje, ale to, co pokazują i mówią w tym filmie na prawdę mnie poraziło! https://youtu.be/AxlO2a5m8Co?si=SwUZ5AiAWsYM3u5L (edit - teraz zauważyłem, że PePe już wrzucił - ale nie zaszkodzi jeszcze raz ) Edytowane 20 Lipca przez pezet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 20 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca Piątek na normalnie tj. Z Ul nic się nie działo. Widziałem sporo spławow i kilka razy jakiś spory sum przeszedł koło mnie na peryskopowej. Całe pudełko przerzucone. Pomyślałem, może sieczka już jest w modzie. W sobotę znowu krótka sesja wieczorem. 21gr długie, woblery, bezsterowce, blaszki przeróżne i co tam jeszcze miałem. Nic. W akcie desperacji na ostatnie 2 rzuty poszedł mały raczek barkleya. Drugi, ostatni rzut.. Wpadło, przesunąłem trochę, przeturlalo się trochę i przy wyjściu z kamieńska jak mi nie przy....... Myślę będzie pasiasty dobry. Pod nogami z pasiastego zrobił się mały sumek. Zeżarł rączka tak że niewiele z niego zostało przy wypinaniu. To był któryś tam dziesiąty sumek na raka, dlatego bardzo zdziwiony nie jestem. Najwyraźniej te dziady żrą wszystko. Pewnie niewiele innych ryb już zostało, albo akurat teraz wszystko karmi się drobnicą, owadami itd. Generalnie nad wodą cisza, nie widać ataków, nic nad wodę nie wyskakuje. Taki listopad. Pz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 23 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca Hehe taki listopad bedzie do konca tego 10 lecia. Ja bylem w nocy z lekkim zeatawem. Z kompletnie martwej wody na bezsterowke prowadzoną w poprzek zaliczylem branie z gejzerem na wodzie. Wymarly juz boleń rzucił sie w desperacji i dostał kontre podniecilem sie jakbym wyjął 2 metrowego tuńczyka. Boleniowe huki to juz przeszlość. Potem snulem sie jak smród po gaciach. Mialem na koniec jesscze jedno branie ale nie trafil. Uznalem ten dzień za wybitnie dobry. Co do suma to w zasadzie jest wszedzie. Latwiej na pewno zlapac go na odcinku miejskim bo poprostu jest go tam wiecej. Minus jest taki ze na tym odcinku zobwczyc atak suma to trzeba miec farta. Ponizej przeowzu mozna czasem uslyszec w nocy czy na zmroku. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 24 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca Uznalem ten dzień za wybitnie dobry. DżiZzzzes ! Jakie to prawdziwe. Sam się ucieszyłem ostatnio jak usłyszałem dwa cmoknięcia na zatrutym w zeszłym roku odcinku Wisełki. Pytanie mam do Was : Czy obecność kiełża jest dobitnym świadectwem czystości wody ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał.k Opublikowano 24 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca Kolejne zatrucie rzeki, tym razem uszwica w Brzesku...https://www.informatorbrzeski.pl/brzesko-setki-martwych-ryb-i-okropny-smrod-to-obraz-uszwicy-w-ostatnich-dniach/?fbclid=IwY2xjawLvWAVleHRuA2FlbQIxMQABHqgrcpY320BWTnLDCx4Lj41Ikd4lMxhZh5Djgi51G-_j_RDjNRnSutGjb5Px_aem_lb20A6yL4j2rTwUgAkZviw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 24 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca Taaa kolejna woda padla. W dupie mają. Zaden wedkarz sie nawt nie spruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 24 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca Dopiero jak zatrują rzekę, to widać, jakie tam były ryby i ile!https://youtu.be/E1_oPkvgdVo?si=PIp5ZONy3jEnrdB8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 25 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca Wcale mnie nie dziwi kolejne zatrucie w naszym regionie.Skoro czują się bezkarni a kary to śmiech na sali to i tak się opłaca.Szkoda że tak mała cześć społeczeństwa niewidzi lub niechce widzieć problemu.A garstka osób które chcą pomóc nic sama niezrobi.Dobro Wody ,,musi"byc wkoncu Częścią nas wszystkich by jej pilnować i dbać o jej czystość pomimo pierdolenia o kolejnej świetnej oczyszczalni .Co dalej to już wiemy.Pytanie co będzie następne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 25 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca (edytowane) Zrobić SCT ( wody ) na Wiśle ! Edytowane 25 Lipca przez krzysju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 25 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca Byłem dziś na Wiśle pochodzić za sumem i woda ożyła Łowiłem od stopnia wodnego Dąbie w górę. Ryby nie udało się przechytrzyć, ale dziadeczki łowiące stacjonarnie co kilka minut wyciągały płotkę, czy inny białoryb. Przy brzegu masa drobnicy, cały czas coś oczkowało, goniło, chlapało itd. Gdybym miał UL to pewnie coś udałoby się przechytrzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 25 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca Brać Ul czy od razu zielonego z betoniarką? Pz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 25 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca co się zastanawiasz, przecież i tak biorą ci tylko sumy:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 25 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca Brać Ul czy od razu zielonego z betoniarką? PzUL schować do szafy i wziąć do ręki najwcześniej w marcu, jak nic innego nie będzie można łowić Teraz skupić się na poważnych rybach i montować betoniarę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 26 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca No i z głowy...https://youtube.com/shorts/1oqoO3vGWc4?si=H-OT5x1U7GkFu7Ro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 26 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca Dobre tak się załatwia problemy wydając dwa razy kasę na gówno .Paranoja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi