Skocz do zawartości

Wody w okolicach Krakowa

dawid_

Rekomendowane odpowiedzi

W zeszłym roku kończyło się na początku grudnia. 

Ale nie wiem kiedy się zaczęło, bo nie byłem tam wcześniej.

W tym roku będę zaglądał co parę dni.

Mam nadzieję, że jakieś będzie...

A wiadomo coś czy dochodzi do wylęgu/przeżywalności? Czy jak na Rabie?

W moim przypadku Wisła cały czas na zero, ani suma, ani szczupaka, ani sandacza  :lol:

Ostatnio na pewnej popularnej mecie bolenie ganiały jak głupie. Ja akurat łowiłem na kukurydze, ale w ciągu godziny przewinęło się czterech spinningistów i wszyscy wyzerowali. 

Najwytrwalszy stał po jajka w wodzie dobre 50 minut, przerzucił dwa pudełka przynęt, a i tak żaden bolo się nie zlitował. Goniły ukleję dosłownie 2 metry od niego. 

Dzisiaj spacerowałem z wędką po Przylasku i rzucałem gumą w poszukiwaniu szczupaka. Kilka fajnych ataków zaliczyłem, guma poszatkowana, koniec końców wyjechał jeden szczur 40cm. 

Wczoraj, w miejscu gdzie stałem z wody uciekła jakaś mała rybaka. Google podpowiada że to babka rzeczna. Poprawiłem też wynik w sandaczu o kolejne 100mm. Ten już 1/0 spoona zeżarł na luzaku. Jest sporo małego sandałacza, bo ziomale lowiacy wyżej na mikroprzynety łowili rybki nastocentymetrowe praktycznie w każdym rzucie. Za 6lat będzie eldorado.... Taki żart. Pz

Dobra, wrzuce. Takiego potwora podebrałem. Nie wiem czy się liczy bo nie złowiony na wędkę z przynętą tylko zebrany z brzegu na który wyskoczył.
W każdym razie mój największy w tym gatunku. pz

ps.  Tadku, fajny cętkowany. Czyżby to już pora delikatnie koktletami nap.....?

post-71212-0-65557800-1758557331_thumb.jpg

• Like 1

Tadziu jak dobrze cię widzieć z piękna ryba.A ja już myślałem że poza sumami i garstka boleni na wisle życie znikło.Ale bajora skrywaja takie oto skarby które trzymasz w rękach.Brawo.A jakie masz wyniki na swoim podwórku w tym sezonie?

Moje wyniki - powiedzmy, że wprost proporcjonalne do ilości spędzanego nad wodą czasu.

Jak go było w bród - to i wyniki były :)  A dziś....

A dziś to nad Wisłą bywam nieczęsto. Jakoś mi się nie chce za średnimi rybami chodzić. Czasem się jadę na chwilę poszwędać. Bardziej na zasadzie spacerku i przy okazji jakiegoś klenika złowić. Jak przyjdzie odpowiedni czas, to mnie weźmie i będę próbował złowić jakiegoś bolenia koło 80. Parę razy połażę za dużym sandaczem. Może los da? Na pewno, jak chodzi o spinning, sporo czasu poświecę szczupakom i okoniom. No ale dzisiaj spinning to może 30%mojego łowienia. 

ps.  Tadku, fajny cętkowany. Czyżby to już pora delikatnie koktletami nap.....?

Zawsze jest pora na machanie "koktletami" ;) Tyle, że u mnie to jerki, nie gumy.

Tadzik, to zdjęcie z podstawówki, czy byłeś już w liceum?

:rolleyes:

No kurcze, musiałbyś rozwinąć. Nie nadążam za tokiem myśli... Jak rozwiniesz, to odpiszę :)