Bolen30 Opublikowano 23 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września Obraz Polski .Naprawiamy bo tak wmawiamy,pomimo że tak niejest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 23 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września Petycje, spotkania , zapowiedzi , uściski dłoni , zdjęcia na fejsiku...Zatkać mordy krzykaczą i robić swoje. Panowie , no chyba widać jednoznacznie, że mają Nas w dupach. System tak działa że jak z jednymi ustalimy to się ich odwołuje a uzgodnień z nowymi nie było. Jeżeli są prowadzone działania które w rezultacie doprowadzają do pogorszenia dobrostanu wtedy mamy domniemanie popełnienia czynu zabronionego. Takimi sprawami zajmuje się w tym kraju prokuratura. I nadszedł czas chyba na zintensyfikowanie działań i pism do tej pomocnej instytucji. No , ale trzeba więcej pism , więcej osób a nie wyjebango...Wiem,że nie każdy ma czas/chęci do aktywności na tym polu. Wiem że czasem lepiej odwrócić wzrok. Próbowałem . Ostatnio jakiś palant podczas wędkowania odlał się do Wisły brodząc w niej ze swoim kompanem. To że brak mózgu to jedno, ale ten dogłębny brak szacunku. To zabolało najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_BB Opublikowano 28 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września Dzisiaj mały kleń w Niepołomicach i podobny okoń pod Nowym Brzeskiem. Dla takich dni warto żyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 29 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września (edytowane) Kawał ryby Wisła czy woda stojąca? Stojąca. Dzisiaj mały kleń w Niepołomicach i podobny okoń pod Nowym Brzeskiem. Dla takich dni warto żyć Wczoraj jakimś cudem też mnie coś wyciągło nad Wisłę.Korzystając z niskiej wody pochodziłem trochę środkiem po dwóch miejscach, żeby zobaczyć przed jesienią co tam na dnie się zmieniło.Trochę piachem posypało Mam nadzieję, że to przeszkadzać nie będzie.Przemarzłem jakby to zima była. Nie dość, że paskudny zimny wschodni wiatr, to jeszcze pianka na lewym kolanie puściła i za chwilę miałem wody w spodniobutach po pas.Bolenie dwa, ale typowe średniaki. Do tego jakiś chlapak w standardowym miejscu się pokazywał. Czyli norma.To jeszcze nie czas dużego bolenia. Edytowane 29 Września przez tadekb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 1 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października Udało się komuś coś ciekawego z Wisełki wyciągnąć w ostatnich dniach? Sam może wyruszę po weekendzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 1 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października Wrzesień był dobry, złowiłem kilka sandaczy i pare bolków, do tego wpadła fajna nocna świnia 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 1 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października Kawał prosięcia. U mnie dzisiaj woda kryształ, górski potok i takie tam... Kilka fajnych brań, niektóre nawet nie takie nieśmiałe. Zero wcięte. Obstawiam klenie, parę razy mnie już tak w konia robiły. Na odchodne już po zmroku, świece latarkom w wodę, szykam uklejów. Nie ma, kryształ wody też gdzieś znikł, pojawiła się zawiesina i piana. Czyżby Nce oczyszczalnie płukają?. Byle nie skończylo się jak rok temu... Pz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 2 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października mayou jak będziesz dzisiaj nad wodą to sprawdź temp. czy jest już poniżej 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 2 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października Koło 11 st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 4 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października Piękny tucznik ! Takie pływały w Sole swego czasu całymi ławicami. Niestety wyrżnięte w pień . Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 4 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października Aktualnie: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 4 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października U mnie w południe było tyle samo. Pizdziło. Po raz kolejny miałem okazję zaobserwować jak bolek wali w przynętę zamkniętym pyskiem. Staranował gumową kreature berklaya, jakby chciał sprawdzić co to jest. Znowu znalazłem też rybę typu babka jakaś tam. Została na kamieniach. Generalnie wypad przyrodniczo ciekawy i w dodatku na plus bo pod koniec łowienia trafiłem zaczep, który wydarłem z wody. W zaczepie była linka, na końcu linki Kępa zielska a w niej 2 woblery Dunajeckie. Oba moje, urwane jakiś czas temu i nie w jeden dzień. Także 60pln na plus. Pz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 4 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października Proszę !!! 60 nie łazi piechotą . Nad wodą pusto. Ciepło , przed deszczowo. Bóbr konsumuje jakiegoś krzaka , jeż ciamta jakąś rogówkę, lis co chwila zagląda co to robi na brzegu , ukleja zameldowała się jak co roku. Bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 5 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października Hehehehe ryby tu widze myslalem ze tylko ja wklejam a Wy jedynie mieszacie wode Wode w ktorej jest takie prącie ze szkoda gadać. Odwiedziłem Madere. Nie bylo zbytnio czasu na wędkowanie, ale coś tam złapalem w tym oceanie. Nic dużego. Glownie dziubaly male rybki. Brań setki ale, rozmiar akwariowy. Nawwt o rybe wielkosci okonia nie jest latwo. Wyjałem 1 Black Breama a drugi spalil mi hamulec i wjechal w zaczepy. Nie pierdlem a ryba miala moze 30 cm. Po powrocie do Polski postanowilem poeksplorować odcinek W3 w Hucie. Pobawilem się troszkę na lekko i są brania drobnego okonka. Sandaczyka mało. Praktycznie nie przylawiałem. Czasem drobnny klenik. Duzych ryb raczej jak na lekarstwo. Musialbym tam spać chyba żeby coś połowić. Złapalem tez za sandaczowy sprzęt i zdusiłem jednego 50+ . Pierwszy w sezonie , bo do tej pory wedki do 30g w rekach nie mialem . Polatam jak sie uda za sandaczem , ale jak zlapie jakiegokolwiek to uznam to za sukces. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 5 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października Lepsze słone akwarium niż nasza Wiślaną nicość. Dzisiaj w ramach testów tj. A może se inny multik postawie na onchorku jedno piekne branie. Dup i cisza. Potem nawet się od niczego nie odbiłem. Nawet zaczepy nie brały. Normalnie zero strat. Woda czysta, 10.5 stopnia. Ino gdzie te ryby? Pz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 7 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października Pochowały się ! Tommy wrócił to stwierdziły że im żwiru na łeb nasypie i dały nogę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 7 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października Hehehehe pochowały się tak , że cały rok nikt praktycznie żadnej nie widział 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_BB Opublikowano 9 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października Złapałem ostatnie 2 sztuki z Wisły ;-) 32 i 33 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 12 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października Aktualnie: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_BB Opublikowano 12 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października Aktualnie:Robi się dobra temperatura bo miałem mega sandacza (jakieś 40cm) i suma na cykadę i kija do 14gr... trochę się z wąsatym napociłem, ale w końcu udało mu się wyskoczyć z wody i wypiąć... ufff... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 12 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października Woda fajna. Wąsy w kime już powoli idą. Czas swetra , neoprenu , termosu i czapki. I czołówki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 12 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października Ja dzisiaj miałem jednego bolka dłużej na kiju i spadł, a dwa inne krótko na kiju i też spadły na pocieszenie sandaczyk 15cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 12 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października na pocieszenie sandaczyk 15cmNo i pięknie.Taki to się w całości na patelni zmieści i w dzwonki krajać nie trzeba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra The Sidewinder Opublikowano 12 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października No i pięknie.Taki to się w całości na patelni zmieści i w dzwonki krajać nie trzeba. taki to jak szprotka w puszce w sosie tomatorowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 13 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października A już myślałem że mi wczoraj termo w telefonie zgłupiało. 2 brania na turlano/szybowane gumy. Oba idealnie trafione w ołów. Po rozstawie wnioskuję że duże to nie było. Woda szybka, tak na 18-25gr. Powoli jest tak jak lubie. Wypizd, zimno. Jeszcze tylko śniegu w poziomie brakuje... i pasiastych. pz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi