wojtek_n Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Dzisiaj u mnie rozpoczęcie sezonu. Jeden klenik 40+ na Dąbiu na Horneta 4F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek133 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Też zacząłem sezon dzisiaj....na Wiśle poniżej Dąbia..parę wyjść ,nic nie wyjęte..ale pogoda super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emson Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Pogoda dzisiaj była dziwna i ryby też się dziwnie zachowywały ;pByłem na chwilę sprawdzić nowego kręcioła na Rudawie (ogródki działkowe/błonia).Kleniki biły w wobka jak głupie, ale na kilkanaście brań w 2h nic nie udało się zaciąć, istne szaleństwo...Parę dni wcześniej już bliżej uścia udało się udłubać małe okonki i kleniki.Jakieś wieści z Wisełki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Koledzy, jakby ktoś znalazł nad przyujściową Serfką lub Wisłą w okolicach m, Grabie pudełko z jigami/mikrojigami i chciałby je zwróćić to ja będę wdzięczny, a uczciwy znalazca zadowolony z przynęt jakie ode mnie dostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandog Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam serdecznie.Jestem tu nowy ale już od dłuższego czasu wertuje jerkbaita. Dzisiaj krakowska Wisełka okazała się szczodra w rybki. Złowiłem 3 jazie od 33 do 37 cm.Oprócz tego miałem 4-5 brań. Na małego 2 cm wobka i żyłkę 0,14 wyholowałem przyłów w postaci bolka na 66cm. Walczył pięknie. Wszystkie ryby wróciły oczywiście do wody. Edytowane 17 Kwietnia 2015 przez bandog 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 (edytowane) Nieźle wejście???????????? Edytowane 17 Kwietnia 2015 przez fifek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 (edytowane) super prezencja ryb???????????? Edytowane 17 Kwietnia 2015 przez fifek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flajsik Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Rybki bardzo ładniutkie, na jakim odcinku Wisły wędkowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 bandog bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandog Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Łowiłem na odcinku W3. Pewnie trafiłem w stadko bo w jednym miejscu miałem jeszcze 3 uderzenia i jedno zejście. Bolek, którego foto zgodnie z regulaminem nie umieściłem na forum uderzył na stanowisku jaziowym jakieś 2 metry od brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Ja dziś trenowałem okonki na podkrakowskiej kałuży. Współpracowały całkiem przyjemnie. Gumki Fox'a i pseudo Keitech dały radę. Niestety większość wyholowanych ryb to były szczupaki 20-70cm.Okonie w przedziale 20-30cm.We dwóch złowiliśmy ok 310cm okoni i ok 700cm szczupaków w 4h.Najlepsze brania okoni były jak padał snieg i deszcz. Szczupaki brały ciągle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeks Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 A co na Wisełce ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandog Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Woda na Wisle opadła z pół metra. Ryba odeszła od brzegu. Zimno, wietrznie ale trafił się jeden klenik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Keep Calm & nie rób zdjęć rybom w panierce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flajsik Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 (edytowane) W dniu wczorajszym o godzinach przed wieczornych udałem się na chwilę na odcinek Rudawy przed jazem w Mydlnikach.Niestety chodzi tam dość wielu robaczkarzy, jeden nawet się chwalił że ostatnio to pstrąga na 42 jego kolega wyciągnął na czerwone a on chodzi i chodzi i nic złapać nie może. Stanowczo stwierdzam, że powinno być znacznie więcej kontroli ponieważ za niedługo nie będzie już co łowić wogóle, a kij moczyć będziemy mogli w kałuży jak deszcz popada. Efektów nie miałem żadnych tzn nic nie wyjąłem lecz widziałem dwie rybki które zaatakowały mojego woblerka - jedna to na pewno pstrąg ale jako drugą rybkę stwierdzam, że chyba to był kleń ponieważ zbyt to srebrne było jak na kropka. Woda była dość niska i w miarę przejrzysta. Edytowane 23 Kwietnia 2015 przez flajsik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emson Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Wybierze się ktoś jutro popołudniu nad Wisłę poszukać kleni?Zapraszam na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Kolego emson jak tam sprawa się ma z kleniami przy ujściu serafki do wisły bo chyba kojarzysz temat? Bo tam obstawiał bym już ze pewnie już się pojawiły razem z jaskami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emson Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Yyyyy... Nie wiem, jadę tam drugi raz dopiero. Lepiej od strony portu czy bulwarów łowić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dygnitorz Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Emson pochwal sie wynikami po powrocie, ja sie jutro wybieram, tylko jeszcze nie wiem na który odcinek Wisły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emson Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 (edytowane) Łaziłem od 17 do 20:40 bo już się zrobiło ciemno i trochę się nieswojo czułem tak sam ;pDo godziny 20 zaciąłem jednego okonka pod samymi nogami ale spadł.Punkt o 20 namierzyłem w wiśle masę spławów na niewielkim obszarze, zacząłem rzucać wzdłuż brzegu licząc, że coś tam siedzi.W pewnym momencie zaczep, jakbym jakiś kij po dnie ciągnął, 1m ode mnie. Próbuję podnieść a to się zaczyna uciekać, parę machnięć łbem i po rybie, nie wiem co to było. Postanowiłem dalej rzucać licząc, że przed zmrokiem zatnę jeszcze jakąś rybę. Podaję woblerka 2cm pomiędzy kółka na wodzie i w drugim rzucie sru! Zaciąłem coś ładnego, wędka się ugina ryba jedzie po łuku na napiętej żyłce i wyskakuje cała nad wodę. Na moje oko był to jaź +/- 50cm, wyskoczył cały 5m od brzegu i się odpiął. 100% pewności co do Jazia nie mam albowiem był półmrok, jednak nigdy nie widziałem sporego leszcza który wyskakuje jak łosoś XDPrze kolejne pół h obserowałem piękne spławy i zbiórki dużych ryb, coś skubało od czasu do czasu ale były to wg mnie okonie.Podsumowując zaliczyłem wczoraj fail day. 3 stracone ryby z czego 2 były słusznych rozmiarów. Edytowane 25 Kwietnia 2015 przez Emson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Wczoraj dobre 4 godzinki poniżej KRK woda eksteremalnie niska, zero życia na wodzie no może pare uklejek i jeden zauważony spław większej rybki. jedno branie wzdłóż opaski jedna rybka bez rozmiarówki forumowej i jedno branko u kompana wyprawy, ogólnie slabo. Zato mnóstwo saren, bażantów ogolnie fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emson Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zapomniałem dodać, że po przeciwnej stronie (ujście Białuchy) jakiś nieciepliwy pan trzepał wodę ciężkim sprzętem.Pewnie łobuz już szczupaki chciał łowić ;/ Ogólnie nad wodą widziałem 2 wędkarzy i jakiś dres ziomków co robiły ognisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Łaziłem od 17 do 20:40 bo już się zrobiło ciemno i trochę się nieswojo czułem tak sam ;p Do godziny 20 zaciąłem jednego okonka pod samymi nogami ale spadł. Punkt o 20 namierzyłem w wiśle masę spławów na niewielkim obszarze, zacząłem rzucać wzdłuż brzegu licząc, że coś tam siedzi.W pewnym momencie zaczep, jakbym jakiś kij po dnie ciągnął, 1m ode mnie. Próbuję podnieść a to się zaczyna uciekać, parę machnięć łbem i po rybie, nie wiem co to było. Postanowiłem dalej rzucać licząc, że przed zmrokiem zatnę jeszcze jakąś rybę. Podaję woblerka 2cm pomiędzy kółka na wodzie i w drugim rzucie sru! Zaciąłem coś ładnego, wędka się ugina ryba jedzie po łuku na napiętej żyłce i wyskakuje cała nad wodę. Na moje oko był to jaź +/- 50cm, wyskoczył cały 5m od brzegu i się odpiął. 100% pewności co do Jazia nie mam albowiem był półmrok, jednak nigdy nie widziałem sporego leszcza który wyskakuje jak łosoś XD Prze kolejne pół h obserowałem piękne spławy i zbiórki dużych ryb, coś skubało od czasu do czasu ale były to wg mnie okonie. Podsumowując zaliczyłem wczoraj fail day. 3 stracone ryby z czego 2 były słusznych rozmiarów. Może leszcze rozpoczęły swoje miłosne uniesienia na miejskim odcinku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dygnitorz Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Ja tez dzisiaj połaziłem poniżej ujścia serafy. Widać życie w wodzie, na małe wobki skubały dość fajnie jazie, udało sie wyciągnąć 3 szt (największy mógł mieć max 35 cm) i szczupaczka około wymiaru :-) ogólnie fajnie, choć po drugiej stronie też widziałem amatora kleni gigantów, biczował wodę wahadłówką dość słusznych rozmiarów :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Czyli klenie poniżej ujścia serafki już się pokazuja z jaskami a woda podniesiona czy mała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi