bodzio0711 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Witam ja byłem na Wiśle 23 poniżej zapory na przewozie. Efekty?No ćóż bóleń około 70 cm. Dzisiaj na tym samym odcinku leszcz około 2kg zapięty za pysk na horneta 2.5 cm .Na razie wygląda to średnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loko86 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Czyli klenie poniżej ujścia serafki już się pokazuja z jaskami a woda podniesiona czy mała?Nie wiem komu sie pokazuja wczoraj obławialismy ten odcinek i zuwej ryby nie bylo widac, woda dramatycznie niska i jeszcze zimna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio071101 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Loko my przypadkiem nie mijaliśmy się przy zrzucie wody z oczyszczalni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emson Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Wczoraj w Wisełce przy ujściu Rudawy na płyciznach klenie wariowały, głównie małe.Póki było jasno biły we wszystko co im podałem. Koło godziny 19:30 stuknięcia sporadyczne, rybki odprowadzały pod nogi przynętę. Oprócz drobnych kleni widziałem sporo niedużych okoni, widać że już wiosna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 (edytowane) Wisła w Niepołomicach dzisiaj wysoka i kawa .. bez mleka (fusiara;) A przed wczoraj szlismy z kumplem przez most kolejowy na przylasek zobaczyc i trafilismy dwoch delikwentow z pontonem marki explorer i podbierakiem ... wedek nie mieli za to wiali w druga stronę tak ze nie zdarzylismy zapytac czy podbierak mial ugiecie fast czy blizej mu bylo do paraboli w kazdym razie na pewno hand made ... jako ze gnali w kierunku okolicznych domostw z buta wywnioskowalismy ze to miescowi. Mysle ze moj wpis idealnie miesci sie w ramach merytorycznych zagadnienia zawartego w temacie. Gdzie ryby w Krakowie? ... jak to gdzie ... dalej w Krakowie tylko kawałek dalej Edytowane 30 Kwietnia 2015 przez Sandre 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Ja z racji ostatniego Wiślanego bezrybia zawitałem na Kanał Huciany, to co tam leszcze wyprawiały w swych milosnych harcach to nawet podbieraka nie trzeba bylo mieć bo prawie same na brzeg wyskakiwaly - a tak na serio zawsze znajdzie się delikwent łasy na łatwe rybie białko, szczegolnie jak wie, że i tak tego nikt nie pilnuje, a ten okres jest najważniejszy dla istnienia calej populacji, ...tylko panowie ze strazy tego nie wiedza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 (edytowane) Wiedzą tylko im się nie chce, prężą muskuły po zarybieniu pstrągiem Niestety po rozmowach ze starszymi i bardziej doświadczonymi wędkarzami wniosek jest taki że okresy ochronne są dla ryb ... a zakazy spinningu czy to z łodzi czy z brzegu ...dla kłusowników ... no bo przecież skoro nie wolno spinningować prawdopodobieństwo że ktoś wpłynie w siaty albo "najdzie" danego delikwenta maleje ... i spokojnie sobie czeszą dziesiątkami i setkami ... a my czekamy ... na pierwszego maja pierwszego czerwca itd ... uważam że właśnie w czasie gdy wędkarzy praktycznie nie ma na zbiornikach kontroli powinno być 10x więcej jak nie 100... ale tu włącza sie matematyka .. 0x100 daje nadal 0 ale trzeba wierzyć że idzie ku lepszemu, bo w tym sezonie już dwa razy mnie sprawdzano ... tyle że w południe ... o 5 rano wszyscy smacznie śpią a "podbieraki" grasują .. Wisła ponoć bezrybna ale nad brzegiem autostrady wydeptane, aż się wygodnie chodzi .... ale to grzybiarze pewnie Edytowane 30 Kwietnia 2015 przez Sandre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 (edytowane) Na 20 lat posiadania karty, nie miałem ani jednej kontroli na wodach Pzw Kraków. A na rybach jestem do 3 razy w tygodniu. O czymś to świadczy.... A tym patafianom z panstwowki dalej się nie chcee... Edytowane 30 Kwietnia 2015 przez fifek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Widocznie nie lubisz tłoku ... przyjdz pierwszy dzień po zarybieniu tęczakiem kiedy wolno łowić Nad Wisła w okolicach Niepołomic podjeżdzają pod mostem czasem. Kiedy Wisła była zanieczyszczona i nie dało się ryb pożreć .... to były czasy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Szczera prawda :im dalej od Krakowa tym lepiej. ... z rybą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Szczera prawda :im dalej od Krakowa tym lepiej. ... z rybąNo - Nowa Zelandia, Kanada, Australia. Mamy to co mamy i koniec kropka. czasami coś się uda, częściej łyk krakowskiego świeżego powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 No - Nowa Zelandia, Kanada, Australia. Mamy to co mamy i koniec kropka. czasami coś się uda, częściej łyk krakowskiego świeżego powietrza Trochę za daleko jak dla mnie, ale na zachód od Kraka juz jest całkiem nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dadi Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 (edytowane) Sezon otwarty, 67 cm (1 cm mniej od PB) Edytowane 3 Maja 2015 przez Dadi 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Ja też na otwarcie sezonu wczoraj coś zahaczyłem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dadi Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 (edytowane) . Edytowane 3 Maja 2015 przez Dadi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 No to Dadi na mecie będziesz miał więcej gęb do nakarmienia... Poco Ci to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 No to Dadi na mecie będziesz miał więcej gęb do nakarmienia... Poco Ci to?będą stac na bacznośc co 5 metrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dadi Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 zakupie 100kg uklejki i w nagrode dorybię im Wisłę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romanus Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Skróć filmik Dadi - na końcu i na początku jest za długi... Inaczej rybkom spokojnie mogłeś dać w łeb.Spinningowanie ( z sukcesem ) nie zwalnia od myślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dadi Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Skróć filmik Dadi - na końcu i na początku jest za długi... Inaczej rybkom spokojnie mogłeś dać w łeb.Spinningowanie ( z sukcesem ) nie zwalnia od myślenia. ? Bo chyba nie do końca rozumiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Lub dodaj namiar gps z dopiskiem tanie mięso Boleni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 (edytowane) Niestety muszę się zgodzić z kolegami powyżej ;( za dużo pokazujesz, a forum dostępne dla wszystkich... a odkąd wycięto z wisły sandacze ... mięso boleni jakieś takie bardziej szlachetne się zrobiło Ponoć nawet klenia można Fajnie połowiłeś ..graty dla Ciebie ale może się okazać, że jutro będziesz stał w kolejce Edytowane 2 Maja 2015 przez Sandre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 A cóżeście chłopaka czepili ? Pół miasta łowi na pod zaporowych burdelowych żwirkach , to tajemnica jakaś ? fakt dla wielu to jedyne miejsce gdzie są w stanie coś złapać . Złapał i Dadi , gratulacje !!!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 A cóżeście chłopaka czepili ? Pół miasta łowi na pod zaporowych burdelowych żwirkach , to tajemnica jakaś ? fakt dla wielu to jedyne miejsce gdzie są w stanie coś złapać . Złapał i Dadi , gratulacje !!!!Prawda to. Ale faktem jest też, że gdyby rybek w Wiśle (i innych krakowskich wodach) było więcej to ani by się nikt nie czepiał, że miejscówki się pokazuje, ani nie trzeba by było jedzić na "zaporowe burdelowe żwirki" żeby mając mało czasu rybkę złowić - nie każdy ma czas włòczyć sie po kilka godzin po Wiśle licząc, że gdzieś może coś jeszcze pływa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Prawda to. Ale faktem jest też, że gdyby rybek w Wiśle (i innych krakowskich wodach) było więcej to ani by się nikt nie czepiał, że miejscówki się pokazuje, ani nie trzeba by było jedzić na "zaporowe burdelowe żwirki" żeby mając mało czasu rybkę złowić - nie każdy ma czas włòczyć sie po kilka godzin po Wiśle licząc, że gdzieś może coś jeszcze pływa.Prawda tylko , te miejsca to nie tajemnica a obecność tam wędkarzy etycznych ( jak np Dadi) daje szanse na przetrwanie wielu rybkom , i ja bym się go nie czepiał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi