Skocz do zawartości

Wody w okolicach Krakowa

dawid_

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś nad pewną wodą w okolicach Krk zanotowalem 2 ciekawostki:

1. filety z okonia poukładane na brzegu w kilku miejscach - ktoś sobie przygotował aby się zaśmierdziały idealnie na sandacza

2. łebków którzy jak mnie zobaczyli spakowali torbe z okoniami i dali nogę

Dziś nad pewną wodą w okolicach Krk zanotowalem 2 ciekawostki:

1. filety z okonia poukładane na brzegu w kilku miejscach - ktoś sobie przygotował aby się zaśmierdziały idealnie na sandacza

2. łebków którzy jak mnie zobaczyli spakowali torbe z okoniami i dali nogę

Czego się wystraszyli :D ??? 

Parę dobrych lat temu jak PSR śmigał Nivą a ja miałem podobną terenówkę i na rybki śmigałem z kumplem ubrani w polski mundur wiele razy byliśmy świadkami ucieczek znad wody, wypuszczania ryb z siatek, porzucania sprzętu. Jeden koleś nawet wskoczył do rzeki i przepłynął na drugi brzeg zostawiając traktor :)

• Like 2

Parę dobrych lat temu jak PSR śmigał Nivą a ja miałem podobną terenówkę i na rybki śmigałem z kumplem ubrani w polski mundur wiele razy byliśmy świadkami ucieczek znad wody, wypuszczania ryb z siatek, porzucania sprzętu. Jeden koleś nawet wskoczył do rzeki i przepłynął na drugi brzeg zostawiając traktor :)

Może zainwestuje w Jimmego:) Podjezdzając na Przewóz rzeka wyglądałaby jak kąpielisko

Dziś na przewozie bylo tak...brakło wody bo elektrownia wyłączyła obie turbiny. ryby zostały w kałużach lub wprost na kamieniach, bolenie takie po 70 taplały się w kałuzach, masakra, dobrze że było dwóch takich kto wrzucął ten dobytek z powrotem do wody. Znalazłem wprawdzie przy tym parę przynęt i dowiedziałem się że w wiśle są miętusy, a bolenie pod metr to wcale nie mrzonka ale pozostał pełen niesmak jak zażadza się wodą na elektrowni. trwało to koło godziny poczym woda znowu ruszyła ale ja spakowałem się i pojechałem na Dąbie..nie chciałem na to patrzeć zeby 21 wieku....

post-56790-0-37972000-1431433694_thumb.jpg

post-56790-0-86155500-1431433709_thumb.jpg

post-56790-0-76278500-1431433726_thumb.jpg

post-56790-0-20056700-1431433743_thumb.jpg