Skocz do zawartości

Wody w okolicach Krakowa

dawid_

Rekomendowane odpowiedzi

Miejscówka znana rowniez nie tylko miejscowym , ale od kiedy poznałem pana Janusza z okolicznych działek opadły mi ręce i już nie przyjeżdżam , kiedyś to sie tam dzialoooooo... .

A wracając do pana Janusza , to panie Janku ile sumow już zdarzył pan zberetowac w tym sezonie? ,bo w tamtym do końca maja chyba z 10 już pan miał , gratulacje.

Przewóz itp... :)

Dałbym inną emotkę, ale nie znalazłem odpowiedniej.

Przydał by się taki uśmieszek z politowaniem.

Ostatni km przed wszelkimi tego typu tworami powinien być na stałe zamknięty.

I niech nikt nie pisze, że nie da się ich upilnować, bo to najprostsze do upilnowania odcinki.

A tyle fajnej wody w okolicy.

Wystarczy min.50 -100 wyjść nad wodę w roku i po 5-6 latach mamy obcykany kawał wody.

Dajcie już spokuj :)

Teraz coś o Wiśle.

Wczoraj znowu wziołem na grzbiet jednego ze znajomych.

Pytam: "Zwiedzamy, czy jedziemy na pewniaki?"

Po chwili namysłu padło: "Na pewniaki. Brać dwie wędki?"

"Nie trzeba. Pojedziemy na klenie"

No i klenie też były. Dwa nawet fajne, reszta taka sobie. 

Niestety były też przyłowy przez duże P. Salto bolka połączone ze spadem, nieporządane brzany, sum...

Po ostatnim spacerze 300 m za brzaną, pomimo prawie 50 latek na karku, trząsł się jak młody.  Ale z uśmiechem :)

• Like 7

Ja wczoraj odwiedziłem moją tajną błotnista opaskę ;)  gdzie prawie nikt nie zagląda oprócz mnie i bobrów i były ..klenie, jazie i okonie także fajnitko potem podjechałem już na zakończenie pod zaporę przywitać się kolegami a tam było cicho i  spokojnie...no i dość bezrybnie bo poza drapieżnym leszczem nic się nie wydarzyło cały wieczór także "kazdy orze jak może" :D

W ostatnią sobotę złowiłem 7 sztuk, kolega sześć. Największy klusek 52 cm ,2 sztuki tak na oko 45-48cm i reszta od wymiaru do 35 cm. Przepraszam, że na kamieniach, ale ze mną nie mieścił się całkiem w kadrze, a kumpel był 500 metrów dalej.

http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/2xzvNTorZYY1urxo4ndMggTWzi_XCz

Edytowane przez bandog

• 2 tygodnie później...

nie wiem jak inni, ale ja znalazłem dzisiaj parę godzin czasu na łowienie i piękna pogoda i zachód słońca, i pełnia...marzenie...i nic razem z synkiem 1klenik i w ogóle nie widzieliśmy żadnych ryb poza drobnicą katastrofa, niewiem co się dzieje, a czekałem cały tydzień ech...

nie wiem jak inni, ale ja znalazłem dzisiaj parę godzin czasu na łowienie i piękna pogoda i zachód słońca, i pełnia...marzenie...i nic razem z synkiem 1klenik i w ogóle nie widzieliśmy żadnych ryb poza drobnicą katastrofa, niewiem co się dzieje, a czekałem cały tydzień ech...

Sam sobie odpowiedziałeś co jest grane ????

• Like 1

Byłem dziś na spinningu przy ujściu Prądnika, ale nic. Jedna obcinka na 2cm twisterze (nastawiałem się na okonie).

Tak po za tym to witam wszystkich! Jestem nowy na forum. Chętnie bym się ustawił z kimś na wspólne wędkowanie gdyż jest to mój pierwszy sezon wędkarski w Krakowie i nie znam zbyt dobrze tutejszych wód.

Dobry i łowny :D

A poważnie to na większe kleksy z Wisły polecam uklejkowate i wąskie, wręcz sandaczowe, 6-7cm. Krakusek nr1, Hegemon Zandi, Salmo sting, kleń to nie bolek i nie jest super wybredny, a zakąsi i 8cm jak ma te 40cm. Ale jak chcesz połowić w ogóle i dużo to hornet 4cm.