Skocz do zawartości

Wody w okolicach Krakowa

dawid_

Rekomendowane odpowiedzi

50, 70cm i latający aparat :D w jednej ręce trzymam rybkę w drugiej aparat i próbuję nastawić samojebkę z opóźnieniem 10 sek. sznurek od aparatu zahacza o zęby zeda, a ten dostaje szału i skacze jak poparzony z moim aparatem przeskakuje z ręki do ręki, kiedy opanowałem sytuację, aparat zdechł :angry: ale najważniejsze że zed odpłynął w dobrej kondycji ;)

post-51847-0-32500700-1477606521_thumb.jpg

• Like 14

Piękna sprawa!

Ja się jutro wybieram gdzies powyżejKrakowa i sam nie wiem, czy lepiej z rańca, czy pod wieczór...

PS:

Jerzy - woda sporo podniesiona? Czysta?

Jest średni stan, czyli w stosunku do całego sezonu to jest podniesiona trochę, ale dość czysta, w/g mnie taka najlepsza :)

Ha! Popatrzyłem na pogodynkę podest -podnosiła się , czyli jeszcze 1 doświadczenie, ze to dobra pora na ryby.

Edytowane przez jerzy6

Niestety przed chwilą wróciłem.

Woda dużo wyższa i brudniejsza , nic nie złowiłem i nic nie widziałem.

Co Ci mówi tym razem doświadczenie?. ;) Jerzy aby dojść do jakiś wniosków i jakiejś tam teorii to trzeba pojeździć bardzo często i gęsto w jedno rybne miejsce. pozdrawiam.

Takich dni w ciągu roku, ze nic nie złowię jest sporo niestety na Wiśle.Doświadczenie wiele nie mówi...

Tłumaczę wtedy brak skuteczności łowienia zmętnieniem wody, nie żerowaniem, pochowaniem się ryb w kryjówkach przy dnie..etc..

A prawda może być taka, ze nawet gdzieś tam pochowane coś tam żerują tylko nie umiem lub nie umiemy poradzić sobie w tych warunkach, je zlokalizować i zachęcić prezentacją przynęty do brania...

W dodatku w łowisku gdzie naprawdę wiele ich nie ma.

Edytowane przez jerzy6

ginel, on 30 Oct 2016 - 21:00, said:

Co Ci mówi tym razem doświadczenie?.

Doświadczenie (życiowe) mówi nam na przykład, że ZAWSZE umiera ktoś inny :)

A ja dzisiaj byłem powyżej Tyńca - warunki idealne: woda delikatnie podniesiona, ale czysta, niebo zachmurzone, lekki wiaterek...

Ale nic się nie uczepiło, choć kombinowałem z różnymi przynętami.

Jedno puknięcie mogło być delikatnym braniem albo potrąceniem linki przez rybę..