r2r Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Robert89 jak temperatura Dłubni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Robert89 jak temperatura Dłubni?Termodymometr wskazywał 9*C. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r2r Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Dzisiaj ma być wysoka temperatura. Jak kto ma jak to jazda nad wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 No byłem nad tym Wieprzem.... http://jerkbait.pl/topic/53095-rzeki-lubelszczyzny/page-24#entry2103143 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepes53 Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Dziś kolejny wypad, tym razem Dłubnia i znowu na "0"Nie widziałem nawet jednej oznaki życia....w wodzie.. no może po za kaczkami...Jutro może znowu spróbuję.... może teraz Prądnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Z ciekawych rzeczy to przy ujściu bibiczanki trafiłem dziś 10 calowy tablet modecom. Pomimo, że to no kill nie wypuściłem go spowrotem do wody. Zabrałem ze sobą, ale niestety reanimacja nic nie dała. :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Z ciekawych rzeczy to przy ujściu bibiczanki trafiłem dziś 10 calowy tablet modecom. Pomimo, że to no kill nie wypuściłem go spowrotem do wody. Zabrałem ze sobą, ale niestety reanimacja nic nie dała. :-)Może i lepiej, że nie da się odzyskać danych z niego, bo mógł go wyrzucić jakich nieprawy człowiek i można by było za dużo niepotrzebnej wiedzy nabyć. W myśl zasady im mniej wiesz, tym bedziesz krócej przesłuchiwany, może i to dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Format i wio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Wsadź do ryżu na noc, może zamókł w deszczu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Do trzech razy sztuka dzisiaj trzeci raz w tym roku pojechałem za kleniem i wreszcie się poszczęściło Trzy brania z tego dwie rybki na brzegu, największy miał +/- 40cm 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Gratulacje. Ja jeszcze w tym roku ani raz nie byłem na rybach Ale mam nadzieję, że to się niedługo zmieni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Na Rudawie ponownie zero bezwzględne... Co mnie jeszcze zastanowiło - świeżo po roztopach i ostatnich deszczach, woda czysta i malutka jak w lecie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nofer Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Ostatnio wybrałem się na Dłubnie i to co mnie spotkało aż mnie przeraziło. I to nie akurat brak złowionych pstrągów [emoji4]. Wędkowałem od 6 do 9 przed godziną 8 praktycznie się już nie dało z każdej strony huk piły. Panowie z każdych stron podjeżdżali swoimi Ursusami i zabierali wycięte drzewa. Sam widok aż powoduje gęsią skórkę. Piękny kiedyś leśny odcinek a dziś sami zobaczcie :Po prostu tragedia o tyle co mi wiadomo wycinke można przeprowadzić na własnej działce a rzeka i od lini brzegowej 1.5 to jest państwowe. Strach się bać co będzie dalej z tym fantem... Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Ta rudawa to ogólnie jakaś lewa jest. Ja na pradniku miałem we wtorek kilka rybek i sporo strzałów, niestety wszystko malutkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 @nofer to wicinka przeprowadzona przez dystrybutora energii elaktrycznej. Zawsze i wszedzie koszą wszystko pod przewodami. Teraz przyszedł czas na ten odcinek. Taka cena nowożytności. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 W sierpniu na Rudawie było pełno pstrągów (pstrążków). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 (edytowane) To na pewno, ale jakoś niemogę się przekonać do tej rzeki.A wracając do sprawy dłubni, takie odsłonięcie kawałka rzeki może mieć nawet korzystny wpływ. Jednym z zabiegów ranaturyzacji rzek, jest dopuszczenie promieni słonecznych, których pojawienie się w wodzie w odpowiednim miejscu skutkuje bujnym rozrostem roślinności zanurzonej. Taka roślinność tworzy siedliska dla bezkręgowców- podstawy diety większości ryb, oraz schronienie dla samych ryb. Gorzej, że miejsce ze zdjęć to głeboka i wolna woda, co nie stwarza najlepszych warunków dla, porządanych w tym ekosystemie, gatunków roślin. Choć może się mylę bo rzeka rzece nie równa. Czas pokaże. Edytowane 9 Marca 2017 przez Robbert89 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Mnie zastanawia wycinka w okresie lęgowym ptaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 (edytowane) Na wodzie pstrągowej wycinka drzew jest bardzo niekorzystna! Dla pstrągów w okresie letnim, a nawet już na wiosnę będzie za wysoka temperatura wody, nawet będzie się bardzo przegrzewać. Z mojego otoczenia spotkało to górną Uszwicę i Stradomkę , pstrągów tam prawie nie ma. Dawniej zadrzewione potoki i zródła powodowały optymalną temperaturę wody dla pstrągów 10 do 15 stopni Celsjusza, teraz Uszwica rozgrzewa się w lecie koło Lipnicy Murowanej niczym sadzawka nizinna, a karpiowatych też mało bo w ogóle woda przytruta, 70 procent mieszkańców nie ma podłączenia do kanalizacji... Edytowane 10 Marca 2017 przez jerzy6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Dłubnia - przynajmniej w górnym biegu - jest gęsto zarośnięta roślinami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Mnie zastanawia wycinka w okresie lęgowym ptaków.Jeszcze nie ma. Ptaki zaczynają od końca marca a większość kwietnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 @K-Pon- wycinka dokonana była w styczniu lub na początku lutego.@jerzy6- rzeczki które przytoczyłeś faktycznie mają kiepskie warunki termiczne, natomiast dłubni to nie grozi ze względu na dużą liczbę źródlisk. A co do sprawy wycinka, a renaturyzacja polecam poszukać informacji na temat rzeki kaczawy- tam przywracono siedliska naturowe włosienicznka. Żeby było jasne, nie popieram wycinki łęgów, gdyż są to zbiorowiska leśne niezbędne dla utrzymania zdrowego ekosystemu rzek- przytaczam tylko jasne strony zaistniałej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Cisza taka, a tu akcja jest:https://www.facebook.com/events/209451822867303/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Walka z wiatrakami, ale warto się przyłączyć by, do kolejnego wwezbrani, chodzić po czystych brzegach nad wodą bez śmieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Szkoda, że w tę sobotę akurat pracuję, ale już 2 razy w tym roku zbierałem tam śmieci, więc normę wyrobiłem A jeszcze nie powiedziałem ostatniego słowa Okolica jazu to niezłe śmietnisko, ale przy każdej przeszkodzie jest góra butelek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi