highvoltage Opublikowano 25 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca Ciężko je trafić to fakt. Mają jeszcze dwie wady. Zaprezentowana, moja ulubiona wersja, po kilkunastu szczupakach, traci sporo "malowania". Druga wada to wrażliwość na urazy. Potrafią się rozszczelnić, biorą wodę i tracą pływalność oraz swoją charakterystyczną pracę ... i po przynęcie. Ten złowił wiele i emerytura IMG20250625103006a.jpgMoże w lakier trzeba je wrzucać od razu. Ja swoje lakieruje takim bezbarwnym w sprayu daje radę podreperować zdemolowane woblery po wyprawach do Szwecji czy Finlandii 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca Może w lakier trzeba je wrzucać od razu. Ja swoje lakieruje takim bezbarwnym w sprayu daje radę podreperować zdemolowane woblery po wyprawach do Szwecji czy FinlandiiJaki to dokładnie lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 25 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca ...po kilkunastu szczupakach, traci sporo "malowania"....Równieź takie mam i potwierdzam, nawet napiszę: im bardziej markowy i drogi tym delikatniejsze "malowanie" Po pierwszym doświadczeniu z IZUMI Shad Alive wszyskie malowanki w tym stylu dostały dwie warstwy poliuretanu od VALLEJO 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca Równieź takie mam i potwierdzam, nawet napiszę: im bardziej markowy i drogi tym delikatniejsze "malowanie" Po pierwszym doświadczeniu z IZUMI Shad Alive wszyskie malowanki w tym stylu dostały dwie warstwy poliuretanu od VALLEJOTen ? Jak długo to schnie i czy nie rozpuszcza oryginalnego lakieru na wobkach ? https://www.amazon.pl/Vallejo-Model-satynowy-lakier-poliuretanowy/dp/B00BATABLI/ref=asc_df_B00BATABLI?mcid=abbe7c9e18c63aca943036274a27cf02&tag=plshogostdde-21&linkCode=df0&hvadid=719735247788&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=7446215352979992480&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=9197683&hvtargid=pla-569968388366&psc=1&language=pl_PL&gad_source=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
highvoltage Opublikowano 25 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca Jaki to dokładnie lakier.Ja to robię takim , kładę kilka warstw. Używam go bo jest wygodny nie trzeba się babrać w jakichś z puszki , może nie będzie najlepszy ale zawsze coś zabezpieczy.https://allegro.pl/oferta/2x-lakier-bezbarwny-w-sprayu-wysoki-polysk-400ml-spectrum-do-stroikow-ozdob-14437932674 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca Ja to robię takim , kładę kilka warstw. Używam go bo jest wygodny nie trzeba się babrać w jakichś z puszki , może nie będzie najlepszy ale zawsze coś zabezpieczy.https://allegro.pl/oferta/2x-lakier-bezbarwny-w-sprayu-wysoki-polysk-400ml-spectrum-do-stroikow-ozdob-14437932674Szkoda że poliuretanowych nie ma w sprayu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 26 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca (edytowane) Ten ? Jak długo to schnie i czy nie rozpuszcza oryginalnego lakieru na wobkach ?Malowałem dokładnie tym:https://www.hobbysta.pl/vallejo-26650/lakier-poliuretanowy-blyszczacy-60ml Nie rozpuszcza, co do schnięcia to trudno mi powiedzieć jak długo- mam promiennik podczerwieni więc po godzinie lakier był "twardy".Tak wyglądają po lakierowaniu: dolny lakierowany po przejściach, górny zapasówka również po lakierowaniu. Edytowane 26 Czerwca przez ObraFM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca Malowałem dokładnie tym:https://www.hobbysta.pl/vallejo-26650/lakier-poliuretanowy-blyszczacy-60ml Nie rozpuszcza, co do schnięcia to trudno mi powiedzieć jak długo- mam promiennik podczerwieni więc po godzinie lakier był "twardy".Tak wyglądają po lakierowaniu: dolny lakierowany po przejściach, górny zapasówka również po lakierowaniu.Super , taki kupiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
highvoltage Opublikowano 26 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca W jaki sposób go aplikować , pędzelkiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 26 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca (edytowane) Tak- pędzelkiem miękkim, 2/3 cienkie warsty.Oczywiście wcześniej odtłuszczyć/umyć benzyną ekstrakcyjną. Edytowane 26 Czerwca przez ObraFM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi