Friko Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 17-tka ma wymiar zewnętrzny 25 mm Ale jaka 17-ka ? Mówisz o rurce CB-17KLC ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Ale jaka 17-ka ? Mówisz o rurce CB-17KLC ?Tak. Rurka ta jest na uchwyt 17. Zobacz jeszcze raz w tym linku wymiary http://www.cmw-angeln.de/angelgeraete-ruten-angelgeraete/angelgerate/Zubehör-Wovencarbon-TubeHülse-WCTKDPS/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Z tego co pamiętam to przeprowadzałeś wywiad z Mamoru http://jerkbait.pl/page/index.php/index.html/_/wywiady/wywiad-z-mamoru-tsuruta-wlascicielem-matagi-f-r178 Może po znajomości sprezentuje Ci dłuższy kawałek rurki 23 mm , z czego przecież robią na 16-tki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Ale ja nie o to pytałem, bardziej chodziło mi o Twoją opinię nt długości (nie średnicy) tego odcinka rurki z woven carbon która ma posłużyć za podstawę do budowy reel seat'u. Czy to powinna być, uwzględniając pierścienie, rurka = długości stopki kołowrotka czy może nieco dłuższa albo nieco krótsza? Zakładając że z obydwu stron będa "beczułki" z pianki EVA Nie wiem. Myślę, że to zależy co chcesz osiągnąć. Ja bym dał rurkę dłuższą o tyle, aby stopki opierały się na niej całkowicie, mimo że schowane. Czyli rurka= długość stopki + pierścień nieruchomy. Jeśli z tyłu ,miałoby powstać oparcie dla poduszki dłoni to rurką można wyjechać. Wtedy z kolei powstało by coś przypominającego tennessee grip. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Kurcze, nie skumałem że te rurki u Matagiego to to samo co w CMW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Uzywam kija z tymi pierscieniami alu do Pstrągman , mialem tez węde na grafitach i wygodniejsze sa te aluminiowe ,kołowrotek siedzi pewnie , trzeba tylko mocno zacisnać .Sa na tyle cienkie ze od góry twoża praktycznie plaska linie z korkiem , jeden z najwygodniejszych systemów mocowania jakie mialem okazje trzymac w łapie .A nie jest zimno w łape , alu jest cienkie i dobrze trzyma cieplo . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Uzywam kija z tymi pierscieniami alu do Pstrągman , mialem tez węde na grafitach i wygodniejsze sa te aluminiowe ,kołowrotek siedzi pewnie , trzeba tylko mocno zacisnać .Sa na tyle cienkie ze od góry twoża praktycznie plaska linie z korkiem , jeden z najwygodniejszych systemów mocowania jakie mialem okazje trzymac w łapie .A nie jest zimno w łape , alu jest cienkie i dobrze trzyma cieplo .System mocowania może i wygodny,ale co z transmisją impulsów do ręki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 (edytowane) wczoraj zdemontowałem stary uchwyt wraz z korkiem w moim ulubionym kijku na klenio -,jazie , celem zmniejszenia dolnika w originale jest zbyt długi - wystaje sporo poza łokieć ,chciałem wstawić NPS fuji , ale po demontażu zonk dolnik jest wklejony na 20cm w rurkę grafitowa , nie wiem co mieli na celu aby coś takiego robić ? pozostaje mi zrobić dolnik na długim korku i przesuwnych pierścieniach , i teraz pytanko, chciałem zrobić całość w burl, czy na mocowaniu kołowrotka dać korkogumę , jak będą zachowywać się te korki pod naciskiem stopki kołowrotka , czy z czasem nie dojdzie do wykruszenia korka - burl ? Edytowane 17 Grudnia 2014 przez robas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 (edytowane) blank pewnie był nie symetryczny albo cos w tym stylu ,i w ten sposób go dopalono , zamontuj na to bezpośrednio korek , wyrównaj tasma papierowa i przykryj ozdobnym pierscionkiem i po problemie. Co do pierscieni przesuwnych to ja je kocham , i generalnie przez wiekszą czesc sezonu mam na stałe przypiety kolowrotek do kija ,bo tylko od tego sie niszczy . tzn odciska sie stopka jak za mocno przycisniesz pierscienie (tzn na pałe).Ale na to jest tez sposób ,wystarczy polac to miejsce goraca woda i szybciutko wszystko wraca do pierwotnego stanu . Napewno nie mozna wtedy oszczedzac na korku, bo wiadomo spachla itp , wszystkie burcle mielone , i tego typu wynalazki sa mocniejsze od nomalnego czystego korka wiec tylko na plus , ale waga na minus Edytowane 19 Grudnia 2014 przez antilag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Jeżeli chciałeś zamontować uchwyt NPS fuji to w czym problem ? Ładnie przygotowałeś blank pod nowy ubiór więc jeżeli tylko ten NPS fuji ma średnicę równą lub większą niż tak sztukowana rurka to nie ma sprawy . Jeżeli wypada to w środku uchwytu to średnice wyrównasz taśmą tesa . Po co kombinować z pierścieniami , które są zdecydowanie gorszym rozwiązaniem ( dla mnie ! ) niż stabilny uchwyt . W ogóle określ problem , bo ja nie widzę żadnego. Piszesz że zonk ale trochę grubsza rurka to nie problem , po prostu trzeba dobrać taki uchwyt kołowrotka który wejdzie na tą rurkę .Jaką średnice ma ta rurka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Jeżeli chciałeś zamontować uchwyt NPS fuji to w czym problem ? Ładnie przygotowałeś blank pod nowy ubiór więc jeżeli tylko ten NPS fuji ma średnicę równą lub większą niż tak sztukowana rurka to nie ma sprawy . Jeżeli wypada to w środku uchwytu to średnice wyrównasz taśmą tesa . Po co kombinować z pierścieniami , które są zdecydowanie gorszym rozwiązaniem ( dla mnie ! ) niż stabilny uchwyt . W ogóle określ problem , bo ja nie widzę żadnego. Piszesz że zonk ale trochę grubsza rurka to nie problem , po prostu trzeba dobrać taki uchwyt kołowrotka który wejdzie na tą rurkę .Jaką średnice ma ta rurka ?ta rurka ma 55cm i trochę zbyt długi fore wyjdzie na nps , od stopki chciałem długość na ok 31-33cm a z pierścieniami aż tak bardzo nie będzie razić gdy zjadę w dół mocowanie kołowrotka , średnica rurki 12,7 - 13mm także z uchwytem bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 (edytowane) Jakbym się uparł na Nps fuji to bym go zamontowal zrobił 2cm fore a na wystakaca rurkę naciągnął szlauch grafitowy pleciony i zalakierowal zabezpieczając omotkami. Gustowny napis i nikt nawet nie pomyśli że zostało to wymuszone. Jak za dużo pracy to zostaje dps czy inny uchwyt i dłuższy fore Edytowane 19 Grudnia 2014 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 a ta rurka to gleboko wchodzi na blank ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 a ta rurka to gleboko wchodzi na blank ?10cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 na wystakaca rurkę naciągnął szlauch grafitowy plecionynie za bardzo kumam o co chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 http://shop1.r-g.de/art/202120albo inny .po prostu chodzi o zamaskowanie tej rurki. Jest wiele fabrycznych konstrukcji gdzie stosuje się szlauchy jako ozdobe, czy też wzmocnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 oki, już wiem o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 10cmto był seryjny patyk ? czy jakiś custom ? , bo z tak duzym dopaleniem seryjnego blanku sie jeszcze nie spotkalem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 byron grey mammoth senso cast 3,0m 2-10gr - seryjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 kurde nie mam pojecia czemu ta go dziwnie dopalili, moze ma mega pełne ugiecie , i zrobili to po to by rekojesc sie snie rozklejała . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 tak kijek jest o głębokim ugięciu , ale nie jest kluchą , zrobię go tak jak zamierzałem na pierścionkach , tym bardziej że mam kilka kijków na tym mocowaniu i wszystko działa , jak nie zadziała wrócę do dps z przydługim fore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 uchwyt trzyma bardzo dobrze , choć to kijek ok 10-12lb , korek burl + korkoguma na pierścionkach ,no i waga korka dobrze wyważa , długosć całego dolnika 45cm , jedyny problem nastąpił w toczeniu tej długości korka , więc zrobiłem z dwóch części , później kleiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar233 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 A gdzie mozna nabyc takie pierscienie alumionowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 pracownia Wojtka Grocholi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) ja mam na zbyciu, planowałem sobie zrobić na kleniówce i jakos tak leżą i leżajak cos to priv Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez Hubertus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi