Skocz do zawartości

czy shimano catana to dobry wybór???

klubklen

Rekomendowane odpowiedzi

Kupuje sobie nowy kolowrotek ktory ma miec bardzo plynna prace byc wytrzymaly i nie za drogi.....

Ja potrzebuje czegos o wmiare szybkim przelozeniu (bolen...) oraz czegos co wytrzyma wielogodzinne sandaczowanie ciezkimi przynetami.....

Chodzilem po wielu sklepach i czesto polecali mi kolowrotek shimano z serii catana. Czy nada sie on do takiego lowienia i bedzie on sensownym zakupem?? bo w sklepie sprzedawca zapewnial ze posluzy mi on na conajmniej 3 lata, ale niewie on jakim zapalonym spinningista jestem.... :mellow:

Nie wiem takze czy lepiej kupic wielkosc 4000 a moze np. 2500...

Nielubie wyrzucac pieniedzy w bloto wiec chce zasiegnac opinii w tym temacie......

Bo na pierwszy rzut oka jest to niezly kreciolek... :wacko:

Nielubie wyrzucac pieniedzy w bloto wiec chce zasiegnac opinii w tym temacie......

Skoro tak to ja bym w ogole nie rozpatrywalem tej opcji... kup sobie jakas porzadna daiwe albo spro czy cośw tym stylu.. .lata swietnosci shimano to historia... no chyba ze uda Cię zakupic któryś ze starych modeli z dobrym stanie. Najlepiej jeszcze z porcelanowa rolka. wtedy to co innego... :D

Witaj

Catana za ok 100 złotych jest na pewno rozsądną propozycją, ale nie oczekuj nadmiernej żywotności od tego sprzętu. Obecnie każda branża skraca tzw. cykl życia produktu i dotyczy to wydatnie produktów shimano (patrz co napisał Mifek odnośnie dawnego shimano).

Ja na bolka zainwestowałem w shimano stradic'ka (kupowałem w USA, wersję FH) i na razie-od roku-nic złego się nie dzieje.

Do Twoich potrzeb bierz wielkość 4000...posłuży dłużej niż 2500.

Pzdr

Catanka do ultralajta się nada, ale przy cięższych przynętach - zapomnij. Mam tysiączkę do paproszenia i nic jej nie dolega, ale 2500 przy cięższym spinie mojego kolegi powoli dogorywa - trzeszczy, chrobocze i bankowo pewnego pięknego dnia się rozsypie.

W cenie Catany lepiej weź to: http://www.fishing-mart.com.pl/pl/products.php?groups=5& assortment=17&producer=39&kind=3844

jak shimano to wysoka pułka niestety w tańszych modelach jest słabo ,materjały sa niskiej jakosci co z niedługimczasie skutkije brakiem sztywnosci konstrukcji a co idzie zatym przesywaniem sie wobec siebie elementów przekładni,luzy i dziwne odgłosy dochodzace z korpusu.tansze krecki shimano potrafia wydawac dziwne odgłosy pod obiazeniem np.wirówki nr2 w nurcie ,bez nurtu z reszta też.

proponyje jesli ma być to niedroga i mocna maszynka ryobi aplause

mocny dobrze spasowany i cały metalowy kreciek,odpowiednik spro arc

na allegro mozna juz kupic taki za 160zł napewno wytrzyma wiecej niz grafotowy kolowrotek.

tak wiec moim zdaniem warto dolozyc te pare dyszek i kupic cos mocniejszego.

pozdro hasior

http://www.allegro.pl/item210090434_ryobi_applause_2000_3000 _4000_24m_gwarancja_w_wa.html

proponuje wielkosc 3000

i z tego co mimwiadomo łatwo mozna dokupić sporp szpul zapasowuch

Czy ktos moze cos napisac o firmie RYOBI???

Bo ja pierwszy raz sie z nia spotykam... :wacko:

Na allegro gdzie link jest powyzej jest napisane ze niby dobra firma to jest, ale mnie jakos to nieprzekonuje...