Skocz do zawartości

Moj uniwersalny kij

grunwald1980

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Temat walkowany kilka razy ale nie chodzi o doradzenie kija ktory podola takiej czy innej rybie.chodzi o nasze patyki, ktore mamy badz mielismy i fajnie sie sprawdzaly "do wszystkiego" zanim zostaly zamienione na docelowe kije pod dana przynete, wode oraz rybe.

Edytowane przez grunwald1980

Mam kij który dostałem dawno dawno temu.

po paru latach złamała mi sie końcówka

wkleiłem szczytówkę od federa.

rewelacyjna praca tylko po dłuzszym rzucaniu ręce odpadają

wedka BLACK ARROW    INITI  MEDIUM SPIN        2.40   cw.10-40

Edytowane przez mariusz46

Ja kiedyś na szybko wpadłem do sklepu i kupiłem Dragona Tiger 2,4 i wyrzut to już nie pamietam ale bodajrze do 25 g kijek sprawdzał sie od okonka po szczupakowy spinning ,a nawet na bałtyk na kuter go zabrałem i też dawał rade B) kosztował całe 90 zł ,a kupiłem go tylko po to by w marwoju mieć czym łowić.I dwa lata temu żona mi go drzwiami od samochodu załatwiła :wacko:

Moim "uniwersałem", który pozostanie ze mną "na zawsze" :) jest kijek zbrojony przez Artura Banachowskiego na muchowym blanku St. Croix już daaawno temu. 2,70 m, do 21 g. Wyjmował okonie, jazie, klenie, szczupaki, dał radę także wąsatemu 1,20 m! (to mój PB). Teraz używam go rzadziej bo mam parę innych wędek, chyba wiecej niż wyjazdów na ryby w roku :(

Ale staram sie przynajmniej raz na rok wziąć go nad wodę :)

Sentyment wynika pewnie z tego, że jest to pierwszy mój kijek z pracowni. Artur zrobił go zadając mi mnóstwo dziwacznych jak mi się wówczas wydawało pytań ;). Okazało się jednak, że Mistrz wiedział o co pyta, a ja dopiero dużo później stwierdziłem, że pytania miały głęboki sens :)