marlboro Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 (edytowane) WS86MHF2 Edytowane 3 Lipca 2013 przez marlboro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Pewien refren juz mozna wychwycic : 260-270-280 cm wyrzut do 20-30 g (realny) Czyli chyba nic odkrywczego, jak chodzi o "uniwersal"... Ja najwiecej lowie srednio lekko i srednio. Na ciezko to malo albo prawie wogole.W ostatnich latach najwiecej lowie na G.Loomis GL3 260 12 lb. W tym roku pojawil mu sie konkurent w postaci St Croix SC V 260 12 lb.O tyle maja dobrze obie wedki ze jedna lowi tu a druga tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 St.Croix Wild River - WS86MH2 /10-35g/ daje rade i z mikrym kleniowym woblerkiem i z ciężką gumą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipolos Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Dragon HM 62 Pike, 2.85m - c.w 10-35g MEDIUM FAST. Dla mnie rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Dragon HM 62 Pike, 2.85m - c.w 10-35g MEDIUM FAST. Dla mnie rewelacja. Potwierdzam fajny kijek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Potwierdzam fajny kijek.dobrze, że potwierdziłeś bo miałem wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Lamiglas XL703c 7' 3/16-5/ oz 8-17 lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianeQ Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 (edytowane) Dragon milenium hd super fast 5-25g. Łowiłem nim okonie, klenie, sandacze, szczupaki, bolenie, sumy. Jak za te pieniądze, to naprawdę porządny kij Edytowane 3 Lipca 2013 przez DamianeQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morales Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Blue Rapid 2,7 do 1oz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 (edytowane) ups Edytowane 4 Lipca 2013 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Pierwszy był Cormoran Power Grim CM 2,70 do 15g z drugą szczytówką w komplecie chyba do 40, maaaasa wyb wyjechała z wody na tym kiju, później dobry był Konger World Champion Kobalt jeszcze na starym zielonym blanku, świetny koj na rzekę, póżniej długo długo nic ... co można było nazwać uniwersalnym kijem, a teraz TD 2,75 2-14g z którego jestem mega zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 (edytowane) Na chwilę obecną, najczęściej używany i stanowiący największy "uniwersał" w miarę swoich możliwości, to AVS90MLF2. PozdrówkaKamil Edytowane 4 Lipca 2013 przez Kamil Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragond500 Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Pierwszy uniwersalny : Mikado feeling 270cm do 13 gram stara seria lowilem nim kilka lat a nowe serie tego kija to juz nie to sam. Numer dwa Team dragon 260cm 3-18 gr stara seria polecam bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymof Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 mój uniwersal to daiwa powermesh 2.70 5-25 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Talon 100MLXF2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 dragond500 a ten TD nie jest czasem od 5gr, kolega takiego ma, z z tego co pamiętam nie było innego 18gr w długości 260cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragond500 Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Faktycznie mam jeszcze 3-14 i z tym mi sie pokickalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 (edytowane) Przez ostatnie dwadzieścia lat, aż do ubiegłego roku, moim uniwersałem był Shimano Diaflash Zander 2,7 10 - 40, bardzo mocno przeszacowany. Kij Anno Domini 1991 lub dwa. Wędka wg. mnie niesamowita: bardzo wysoko modułowy grafit więc leciutka, dość sztywna ale delikatna, jak na masówkę przepięknie uzbrojona w dziesięć sicków Fudżi od góry do dołu, przesuwane pierścienie takoż Fudżi do mocowania kołowrotka, na pierwszy rzut oka ręcznie naniesione oznaczenia na blanku... heh... Jak dla mnie w dalszym ciągu cudo i podwójne dożywocie. A nawet potrójne, bo syn nie łowi więc dam wnukowi na łożu Kostuchy. Wędka do tańca i do różańca, od okonków po zanderki i esoxy. Ktoś to jeszcze pamięta??? Edytowane 4 Lipca 2013 przez skippi66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Konger equs Maxim od biedy ogarnial wobki jaziowo kleniowe, szczupak sandacz glowki max do 20 gram, bolek caly zakres uniwersal rzeczny Mam to samo. Ten Konger to pierwsza wędka, której zakup polecił mi Kolega, gdy po latach nastąpił u mnie "nawrót choroby". Powiedział mi - mam 9 spinningów ale tego Equusa najczęściej zabieram nad wodę. Miał rację. Uwielbiam to czucie na blanku. Przynęty poniżej 6 gramów już raczej nie "latają" ale na ogół łowię cięższymi. Super kijek. Robert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfi Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Savagear buschwacker 3-18 230cmsuper kijek,od pstragow okonie,szczupaki na lekko z tym ze szcupłe padały takie lekko ponad miaręnie próbowałem nim łowić tylko sandaczy,ale myslę ze w tym przypadku mógłby by być już zamiękki żeby pożądnie dać w zęby.Mój podstawowy kij na wyprawy w nieznane z brzegu i łodki łowienie nim to sama przyjemnosćma u mnie dożywocie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Dragon Millenium HD Super Fast 2,75 5-25g - Tanio i dobrze, zawsze w bagażniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Moj uniwersal Castingowy to Major Craft Corkish ML a Spiningowy to Illex Ashura Delivrance Light &Rig versatile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Balzer Magna Silver CW 5-25 (dwa lata temu ścięty do wersji travel)Mikado Challenger do 40 gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Przez ostatnie dwadzieścia lat, aż do ubiegłego roku, moim uniwersałem był Shimano Diaflash Zander 2,7 10 - 40, bardzo mocno przeszacowany. Kij Anno Domini 1991 lub dwa. Wędka wg. mnie niesamowita: bardzo wysoko modułowy grafit więc leciutka, dość sztywna ale delikatna, jak na masówkę przepięknie uzbrojona w dziesięć sicków Fudżi od góry do dołu, przesuwane pierścienie takoż Fudżi do mocowania kołowrotka, na pierwszy rzut oka ręcznie naniesione oznaczenia na blanku... heh... Jak dla mnie w dalszym ciągu cudo i podwójne dożywocie. A nawet potrójne, bo syn nie łowi więc dam wnukowi na łożu Kostuchy. Wędka do tańca i do różańca, od okonków po zanderki i esoxy. Ktoś to jeszcze pamięta???Pamięta,pamięta!Blank bardzo zacny.Uzbrojenie typowo nie spinningowe.Produkowany do 1990roku(produkcja zakończona ze względu na koszty)W roku 2000 - remake, ( w postaci Diaflasha EX.tym razem w wersji spinningiwej, odrobinę mniej udany )Blank znacznie wyprzedzał epokę. Przy dzisiejszym uzbrojeniu np w minimy - REWELACJA- nowsze konstrukcje "wymiękają" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 od niedawna st.croix rage RC68MHF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi