admin Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Roznica miedzy Hoya i B+W jest w przypadku polara zauwazalna i kolosalna! Nie wiem Jurku czy uzywales obydwu firm ale dla mnie Hoya tak ale tylko w przypadku UV. W przypadku polara Hoya nie polaryzowala tak dobrze jak B+W ponadto byl zauwazalny wplyw filtrow na kolory. Zapytaj Pitt jeszcze Tomka Wojde. On tez mial do czynienia z Hoya a teraz sam stosuje B+W. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Jeszcze tylko dodam, ze miedzy okularami Solano a Polaroid jest roznica cenowa 4 krotna. Kiedy zalozylem Polaroida wiedzialem za co sie placi - a to tylko polaryzacja. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Remek Hoya to jeden z japońskich potentatów specjalizujących się w produkcji szkła optycznego. Dostarcza soczewki róznycm producentom, takze obiektywó foto. Filtry Hoya należą do czołówki. Stosuje filtry tej firmy ( takze UV, Skylight, szare) od 1994 roku. Nigdy zadnych problemów z ostrością czy balansem kolorystycznym... Moze wy macie na mysli filtry firmy HAMA... tu się zgadzam jest to klasa nizej i przedewszystkim filtry te cechuje nierówna jakosć. W obrębie serii sa dobre jaki i złe egzemplarze. B+W to takze jeden z liderów zgadza sie. Pioruńsko drogi. Zwałszcza jak ktoś potrzebuje cyrkularny polaryzator w srednicy 82mm. Polecam tez Rodenstocka. Mam filtry tej marki i są bardzo trwałe. Różnice między filtrami (wysokiej klasy) można zobaczyć przy ogromnych powiększeniach z wielkoformatowej kamery, a nie z cyfrówki przy zdjeciach robionych nad wodą. Wybaczcie!! Panowie wiecej praktyki, mniej foto-forów internetowych, FotoKurierów czy fotokatalogów.. pozdrawiam i obiecuję, ze to mój ostatni wpis w tym wątku... JW JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Panowie wiecej praktyki, mniej foto-forów internetowych, FotoKurierów czy fotokatalogów.. Jurku chyba to nie do mnie. Uzywam zarowno Hoya jak i B+W. Mialem hoye polara i z niej zrezygnowalem. Polar b+w jest dla mnie lepszy. Hoye uzywam jak napisales jako UV i uwazam, ze to najlepszy filtr w tej klasie. Polara wole B+W. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zewu Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Canonowskie L-ki ze światłem 2,8, filtry klasy profi, a wszystko to do utrwalania wypadów wędkarskich... Macie zlecenie od jakiejś światowej agencji foto czy planujecie wystawy z wielkoformatowymi wydrukami dla wyrobionego odbiorcy? pzdrzewu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 o nie dotrztymałem słowa i się podzywam ponownie.... <_< Zewu wyrobieni odbiorcy nie ogladaja wydruków....taki mały szczegół.... pozd jw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logistyk Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Apropo Polarów - Marumi to moim zdaniem solidna marka i dobra jakość za niezłą cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 http://obrazyprzyrody.pl/kategoria_pow.php?kategoria=19& obraz=731 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 http://obrazyprzyrody.pl/kategoria_pow.php?kategoria=19& obraz=731 Fotki super, choć troche ciasne i na pierwszym ryba nie ostra, o cholera mądrze się jak bym się znał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 @pablom Witaj.Powiem tak, aby było jak chcesz, to trzebaby tego Bielika zabić,wypchać a i rybę też spreparować i wtedy byłoby ok.A tak na poważnie, zaj....te fotki.Pozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Witaj @Jachu Z tym wypchaniem, to trochę przesadziłeś, ale ok. Przyznaje zdjęcia robią naprawdę wrażenie, ale niestety kilka ujęć poobcinało np.skrzydła, nie wiem czy to zamiar autora czy nie. Ja przedstawiłem tylko swoje spostrzeżenia, co nie zmienia faktu że fotki są super i zazdroszczę autorom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Witaj @pablom.Nie gniewaj się to tylko żart, może trochę głupi, fakt. Myślę, że te niedociągnięcia o których piszesz to może być fakt, żetrudno uchwycić w takich zdjęciach odpowiedni kadr itp.Pozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 http://fzdow.gorzyca.pl/ następna partia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 @Janusz Ja się nie gniewam @Szpiegu super foty Ja nie mam cierpliwości do tych skrzydlatych, na razie tylko martwa natura i czasami portrety wychodzą mi jako tako. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Pablom - to są żywe stworzenia i czasami trudno je właściwie skadrować - trzeba je zrozumieć .Jak ja zacznę robić takie zdjęcia, to się będę na ich temat wypowiadał . Na razie gapię się na nie szeroko otwartymi oczami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zewu Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Przy niektórych zdjęciach z podlinkowanych stron koparka opada, niesamowite. Tematyka jednak nie dla zwykłych śmiertelników, na nic tu cyfrowe zoomy i marne teleobiektywy, tu musi być ostrość jak żyleta i piękny bokeh. Przy takiej fotograficznej specjalizacji uzasadniony jest zakup szkieł z wyższej półki (nie najwyższej, bo to koszt 10-25 tyś pln ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trout Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Piekne zdjęcia.Takie zdjecia to nie tylko sprzęt który też jest oczywiście ważny,ale znajomość miejsc przebywania i żerowania takich drapiezników,znajomośc biologi oraz dziesiątki godzin przesiadywania w czatowniach i czekanie na to jedno czy dwa ujecia.Chcialbym mieć tą wiedze,czas i sprzęt ech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 Pablom - to są żywe stworzenia i czasami trudno je właściwie skadrować - trzeba je zrozumieć .Jak ja zacznę robić takie zdjęcia, to się będę na ich temat wypowiadał . Na razie gapię się na nie szeroko otwartymi oczami . Marcine i all, napisze najprościej jak umiem. Te fotki są PIĘKNE, niestety na niektórych brakuje mi tych drobnostek (obcięta część obiektu), mimo to zdjęcia są PIĘKNE, a tak mogły by być (niektóre są) GENIALNE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 ciesze się ze fotografie wam sie podobają większość z nich została zrobiona w moich okolicach więc dla mnie podwójna duma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konktenbit Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 zdjęcie Lot bielika gapię się już kilka min uwielbiam oglądać ptaki w locie - zdjęcia bajkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 Witaj Szpiegu.Te świetne fotki to robione chyba na Słońsku.Pozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 z pewnością na terenie Parku i Gmin okalających Park Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Ładne te zdjęcia orłów tzw. pierwsza liga Widziałem kiedyś program jak robią takie zdjęcia ale nie powiem jak bo to tak jakby opowiadać w restauracji w jaki sposób kucharze przyrządzają obiad PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 @remek czyli lepiej nie wiedzieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 @remek czyli lepiej nie wiedzieć ? Nawet gdybyś wiedział to i tak ...te zdjęcia sa kapitalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi