admin Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Spróbuję coś pomajstrowac jeszcze PozdrawiamSlider Zdjęcie jest bardzo ładne. To tylko szczegóły ale ważne z niebem. Zdjęcie po tym zabiegu dostanie kopa. Zobaczysz. Następne jak zrobisz zwróć na to uwagę. Będzie dobrze. No i witam wśród zakręconych ... mnie wzięło na całego i sprawcą tego jest głównie Robert, który mnie dołuje przesyłając rewelacyjne fotki z aparatu .... Po prostu ma gościu talent i to niesamowity i po raz kolejny okazuje się, że sprzęt to nie wszystko. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Robert to GURU Właśnie przeglądając różne magiczne fotki wzięło mnie coś żeby zacząć z fotografia wędkarską. PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Poproszę Roberta by wrzucił jakieś ostatnie fotki. Są bardzo fajne! PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Fotki z dzisiejszego wypadu Wszystko było by ładnie jakby nie było tego słupu wysokiego napięcia Jest niebieskie niebo Wystarczyło zmienić tryb w aparacie z inteligentnego na prosty. PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butch69 Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 Robiąc fotkę ostatnio rybka pochlapała mi filtr polaryzacyjny I za bardzo nie wiem jak usunąć zamazania z powłoki zewnętrznej. Starałem się usunąć od razu szmatką do optyki ale coś tam pozostało . Pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zewu Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 @Butch69A chuchałeś na filtr przed przetarciem czy ścierałeś na sucho? Tak właściwie, to delikatne smugi nie będą miały żadnego wpływu na fotkę, nie przejmuj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 Są jeszcze płyny do czyszczenia. Jednak kropelka tego specyfiku i ściereczka a później papierek. Całość kompletu kosztuje około 15PLN. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butch69 Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 Zawsze chucham na szkło Muszę właśnie rozejrzeć się za jakimś specyfikiem do optyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logistyk Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 Witam w tym wątku.Płyn do optyki to podstawa, miałem zestaw Hamy i pięknie mi czyścił szkła. Chociaż czytałem na jakimś forum foto, że Hama może zeżreć powłoki antyrefleksyjne na szkle, czy to prawda to nie jestem w stanie powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Nie stosujcie nigdy żadnych super spercyfików do czyszczenia optyki fotograficznej!!! Te wszystkie Hamy czy Hoye są tak naprawdę chama czy hoja warte i czesto niebezpieczne dla szkła optycznego. Czy ktoś widział np. płyn do czyszczenia obiektywów firmy Nikon? Skoro robią obiektywy to czemu nie płyny do czyszczenia?? Jak zabrudzisz obiektyw tak, ze niewidac śladów na zdjeciach to nie trzeba ich czyscić, dotyczy to szczególnie obiektywów długich ponad 85mm. Ja kiedyś miałem nikkora AIS 200/4 z odpryśniętym kawałkiem przedniej soczewki i zdjecia były ostre bez żadnych błedów. Z optyką szerokokątną jest gorzej, smugi brudu na przedniej soczewce mogą byc widoczne na zdjęciu.. Jak zabrudzisz obiektyw to najpierw zdmuchnij z niego wszelkie twarde drobinki jak piasek itp., za pomocą spręzonego powietrza. Tetenal produkuje coś takiego. Później należy zwilżyc przednią soczewkę nad parą wodną i delikatnie zetrzeć rozpuszczony brud czymś bardzo miękkim. Ja stosuje zwyke chusteczki higieniczne, ale bez zadnych zapachów czy innych dodatków. Na końcu można drobinki zmuchnąć wspomnianym już powietrzem i nakręcić dobry filt UV. On chroni soczewki bardzo dobrze. Uwaga na czyszczenie tylniej soczewki każdego obiektywu. Tutaj odprysk, rysza, czy brud może być widoczna na zdjeciu... pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Jurku, obiektywów nie czyszczę bo nie mam takiej potrzeby (na wszystkie mam nakręcony UV(0) co skutecznie je zabezpiecza). Tylnej soczewki to chyba nigdy bym nie odważył się czyścić ale ... pytanie było na temat filtrów. Wspomniana firma Hama, Hoya czy B+W produkują zarówno filtry jak i specyfiki do ich czyszczenia. Filtry czyszczę wspomnianym zestawem i ... powiem szczerze, że ja nie widzę by filtry na takim czyszczeniu cierpiały. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 WitamPoszukuję jakieś w miarę dobrego aparatu dla mojej dziewczyny która ma zapędy. wylookałem coś takiego: http://www.pixmania.com/ie/uk/392384/art/fuji/finepix-s9600. html Czy ktoś mógłby powiedzieć choć kilka słów na temat?? Pliz jakos tak łopatologicznie - ja na ten temat mam marne pojęcie. Dla niej to będzie maszynka do nauki, nie chciałbym za kilka miesiecy kupować nowego bo mozliwości prostego się skończyły.Do tej pory mieliśmy Olympusa 500SP (ukradziono go nam) i zachęceni kupiliśmy 510SP, ale to niestety juz jest porażka, wychodzi totalna pixeloza, niezależnie od ustawien wszystkie głębie wychodzą w kolorową kaszkę.Gdyby się okazało że to fuji to jakaś kiła to pliz o jakieś sugestie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 ....Filtry czyszczę wspomnianym zestawem i ... powiem szczerze, że ja nie widzę by filtry na takim czyszczeniu cierpiały. PozdrawiamRemek a ja czyszczę najcześciej rękawem od koszuli.. pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 zapytam raz jeszcze, moze nawet glupio, ale co mi tam nikon D40 i D40X ... czy to sa dwa swiaty, a jezeli tak, to dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logistyk Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 pitt, może Ci się to przyda: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=39690 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 A czy moglibyscie zaproponowac jakas alternatywe dla d40x? Znaczy sie cos lepszego za podobna cene? Bo tak caly czas sie waham czy zakupic jakas nowa maszynke czy obstac przy moim FinePix S5500. W sumie jestem zadowolony, a i tak nie wykorzystuje wszystkich jego mozliwosci, ale jak popatrze na ceny na e-bayu to az ciezko sie nie skusic PS: jeszcze male pytanko, czy w d40x jest mozliwosc sterowania samowyzwalacza pilotem, bo nie znalazlem tego nigdzie w opisie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 a ja czyszczę najcześciej rękawem od koszuli.. pozd JW Po prostu wiedziałem Jurku niezły z Ciebie drań fotografik PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 Pitt,Logistyk podał Ci dobrego linka. D40 wprowadzono przed świętami, D40x wprowadzono w 2 miesiące później (tak mniej więcej). Więc wiesz dlaczego wprowadzono D40? By sprzedać zapasy magazynowe starych matryc Oczywiście D40 jest fajnym aparatem ale ... D40x trochę lepszym PozdrawiamRemek PS. Ja chyba mam jakiś aparat do sprzedania (tak mi się coś przypomniało). Aparat na gwarancji, liczba zrobionych klatek około 12315 tys. (gwarancja na migawkę do 100 tys. więc jeszcze pozostało do wystrzelania jeszcze sporo zdjęć). Gwarancja aktualna do kwietnia. Kupiony w sklepie w Polsce. Oczywiście sprzedam go w oryginalnym opakowaniu z wszystkimi kwitami. Aparat to Nikon D200, czyli wysoka półka. Stan - właściwie to jak nowy (żadnych zadrapań, rys). Dołożę do niego:- kartę 4 GB- książkę Radość fotografowania wyd. Nikon- książkę Kompozycja w fotografii- dodatkowy oryginalny akumulator EN-EL3e Cena: 3500 PLN (cena samych gadżetów to ponad 400PLN - informacyjnie podaję, nowy na Allegro około 4500PLN) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trout Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Jakby ktoś przed zakupem aparatu chciał się nim pobawić,albo np porównać 2 różne modele to niech da cynk.Tak mi przyszło do głowy,bo wiem,że nie w każdym sklepie można to zrobić,a zwłaszcza wtedy jak kupujemy przez internet.Dodam,że wynika to z dobrych intecji,chęci pomocy kolegom wędkarzom.(nie jestem właścicielem sklepu itp.)Jestem zdania,że takich rzeczy nie kupuje się w ciemno,tym bardziej,że za tą kase można kupić coś fajnego ze sprzętu wiadomo jakiego,i zamiast zachwalnego przez sprzedawce,a jak się póżniej okarze gównianego aparatu mieć fajny np.kijek.Jak widze wielu z Was zna się na fotografii i raczej od razu wie co kupuje,ale napewno nie wszyscy.POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grego Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 @Remekmam dwa pytania, jeśli można:1. Dlaczego sprzedajesz ten aparat - pytam nie z powodu niezdrowej ciekawości, tylko dlatego, że taki sam już prawie zamówiłem,2. Czy mógłbyś podać jakieś szczegóły umożliwiające bliższą identyfikację książki nt. kompozycji (wydawnictwo, nr indeksu, autor czy co tam jeszcze...) PS. Kiedy Ty zdążyłeś zrobić ponad 12 mln zdjęć Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Grego! Remek to sprzętofil. Pojawił sie D3 a ostatnio D300. Byłem sam ciekawy kiedy Remas wpadnie na pomysł sprzedania D200... 3500 zł to dobra cena za sprzet tej klasy. Remek jak wejdzie D4 to ja zapisuję się pierwszy w kolejce po ten jaki kupujesz teraz.... pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wig20 Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Nikon D200 nie pasuje ??? To może taki aparacik http://www.roundshot.ch/xml_1/internet/de/application/d438/d 925/f934.cfm Jedno zdjątko w formacie RAW(16-bit) waży 307 MB, a w nieskompresowanym formacie TIFF(48-bit) jedynie 922 MB. Rozdzielczość....tylko 160mln Mpx. Co ??? Zatkało ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Fajna cena PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi