strzalka Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 W najbliższym czasie chciałbym kupić nowe nie za drogie pstrykadło. Może mi coś doradzicie, zastanawiam się lumix dmcfz18 czy olympus sp560uz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Posiadam Lumixa Fx8 ,różnica miedzy fz8 a fz18 jest taka: Fz 8 Fz 18 7Mpx 8Mpx 12xzoom cyfrowy 18xzoom cyfrowy Oprócz tych różnic to te same aparaty. Oczywiście mogę się mylić PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brati Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Właśnie odebrałem D300 teraz pozostaje tylko czekać na szkiełka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Gratulacje!!! jakie szkło zamówiłeś? PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brati Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Prawdopodobnie w piątek pojade poprzebierac w Sigma'ch 18-50 F2.8 EX DC macro Chwilowo mam podpiety aby obyc sie troche z aparatem Nikor'a 18-70/3,5-4,5G ED Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 dzieki za wszystkie porady, dzisiaj sie stalo i kupilem D40x z objektywem AF-S DX 18-135mm F/3.5-5.6 ED Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butch69 Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Czekamy na fotki z twojej nowej maszynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logistyk Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Pitt, dobry zakup! Czekamy na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Widzę Pitt, że zaszalałeś No to poszerza nam się grono Nikoniarzy pozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Widzę Pitt, że zaszalałeś No to poszerza nam się grono Nikoniarzy pozdrawiamRemek Jak tak dalej pójdzie to będzieszmusiał zmienić nazwe portalu na FOTONIKON.JERKBAIT.PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brati Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Widzę Pitt, że zaszalałeś No to poszerza nam się grono Nikoniarzy pozdrawiamRemek A Ty masz juz swoja zabawke czy jeszcze czekasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 a bo ja wiem, czy rzeczywiscie az tak zaszalalem? teraz tylko na dobre swiatlo trzeba zaczekac, moze w weekend i sprobuje zrobic kilka wstepnych fotek jeszcze kombinuje jaki filtr polaryzacyjny kupic ... zastanawiam sie ktory, a kilka mam do wyboru:B+W K?semann circ. Polfilter MRCB+W SLIM Polfilter Circular K?semann MRCHoya Pol-Cirkular Pro 1 Digital Filter HMC-Super osiolkowi w zloby dano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Widzę Pitt, że zaszalałeś No to poszerza nam się grono Nikoniarzy pozdrawiamRemek A Ty masz juz swoja zabawke czy jeszcze czekasz? Mam, mam juz od piatku PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butch69 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 A jaki plecak do noszenia aparatu polecacie ? Ja chyba kupię firmy Tamrac model Adventure 9. Może ktoś ma lepsze propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 lovepro tylko i wylacznie! Tutaj nie ma co oszczedzac. Ja mam computreker'a. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butch69 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Mam Lowepro SlingShot 100 AW ale jest za mały na wyprawy wędkarskie. Idealnie sprawuje się tam gdzie potrzeba czegoś podręcznego. A ja potrzebuję takiego żeby włożyć coś więcej niż tylko sprzęt foto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Posiadam Lowepro Edit 110 troszkę jest za mała poniewaz już osłona przeciwsłoneczna ledwo się mieści. PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Poprosze o porade w kupnie. A co Panowie powiom o Panasonic Lumix DMC-FZ 50 nie wiem co kupic czy Lustrzaka cyfrowego z wymienną optyką albo Super Zoom ? Dzienkuje bardzo. PozdrawiamMarkus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 B+W K?semann circ. Polfilter MRCB+W SLIM Polfilter Circular K?semann MRC Jeśli chodzi o polar to tylko z tych dwóch. Chyba osobiście wybrałbym wersję SLIM - zabezpieczenie przed winietowaniem. pozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brati Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 A ja dzis do kompletu z D300 dorzuciłem SB-800 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 A ja z innej beczki Powiedzmy z 6-7 lat temu biwakowałem nad zalewem Chańcza 2 miesiące na karpiach i amurach. Złowiliśmy wówczas o ile pamietam ponad 500kg ryb,oczywiście prawie wzystkie wróciły z powrotem do wody, ale nie w tym sęk... Ze wzgledu , że mieliśmy napradę dobre wyniki, przyjechal do nas Waldek Ptak ( znany pewnie wiekszości ) i zapytał czy może nam porobić fotki. Porobił ich sporo wówczas, część z nich została potem umieszczona w przewodniku wędkarskim o Zalewie w Chańczy sprawa ucichła. Jakież było moje zdumienie, gdy brat do mnie zadzwonił tydzień temu i mówi, że jestem w kalendarzu JAXONa na rok 2008 na miesiąc bodajze sierpień, zdjęcie jest z karpiem. Owszem zdjęcie jest OK, ale z małym szczegółem. Ja wówczas pozowałem w czapeczce Bass Pro Shop, a tu patrzę a na czapce pisze JAXON! Ehhh.. na co mi przyszło ja zaciekły wróg jaxonizmu reklamuje ich ???? Łobuzerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 Z tymi czapkami to normalka,klonuja swoje loga i już,to samo jest np w WW czy WŚ gdzie nagle pojawia się lub znika chciany/niechciany napiś wiadomo krypto reklama nie jest mile widziana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 B+W K?semann circ. Polfilter MRCB+W SLIM Polfilter Circular K?semann MRC Jeśli chodzi o polar to tylko z tych dwóch. Chyba osobiście wybrałbym wersję SLIM - zabezpieczenie przed winietowaniem. pozdrawiamRemekdzieki za rade, musze sie jednak zastanowic, hoya kosztuje tylko polowe B+W, a watpie, ze bede widzial roznice, no chyba zebym widzial hehe ... bede musial porownac w sklepie co masz na mysli piszac 'winietowanie'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 Pitt kup hoye, żadnej różnicy między filtrami nie zobaczysz. to taka sama bzdura jak rzekome lepsze transmitowanie drgań przez kije jedno-cześciowe niż wieloskładowe. Ja juz 9 lat uzywam zwykłego filtra pola. firmy soligor i zdjecia są ostrzejsze niż z najlepszej cyfry. Winietowanie to bład optyczny polegający na tym, że narożniki i obrzeża kadru są ciemniejsze niż centrum. Ma to wiecej wspólnego z konstrukcja i jakoscią optyki niz z filtrami. Najcześciej efekt ten jest widoczny jesli zdjecie jest zrobione przy pełnym otworze przesłony. Jak przymkniesz obiektyw o dwie przesłony efekt znika. Filtr typu slim ma sens jeśli korzystasz z bardzo szerokokątnych obiektywów. Dla niepełno formatowej cyfry moze to być np. zoom 12-24mm dla pełno formatowych aparatów to ogniskowa od 20mm.Ponizej masz zdjecie z widocznym efektwem winietowania.film velvia 50 obiektyw canon USM 20/2.8 czas naświetlatnia 1/15s przysłona 2,8 + filtr pola.. pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 dzieki za fachowa porade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi