coma Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Wziąłem suwmiarkę i zmierzyłem na wysokości śrubek trzymających kabłąk - wyszło mi około 50,5 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 @Tomi101 jesli mozesz zmierz w swoim rotor i wrzuc mi na priv. Jutro pomierze swój. Chyba Chińskie małe rączki pomieszały coś przy składaniu i pakowaniu he he he. Wychodzi mi ze mam pudełko i szpule od 10300 a rotor od 10400. Ale cyrk hha ha ha :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 (edytowane) Wziąłem suwmiarkę i zmierzyłem na wysokości śrubek trzymających kabłąk - wyszło mi około 50,5 mm.Czyli masz +/- około 0,1mm luzu.Bardzo mało moim skromnym zdaniem.W Zauberze 4000 pomiar w tym miejscu wykazał +/- 53mm. Jak nie masz szpuli i nie możesz założyć to.... ja bym nie ryzykował,tym bardziej jak kolega wyżej napisał że wiele zależy od konkretnego egzemplarza.W jednym jest ok ,a w innym ociera i źle nawija.Moja rada :szukaj kumpla w okolicy aby zrobić przymiarkę lub ....kup szpulę i przymierz osobiście.Jak będzie za "ciasna" to sprzedaż na giełdzie bez problemu ,bo za wiele ich nie oferują . Pozdrawiam Tomi Edytuję.Pierwszy pomiar nie był zbyt poprawny i obiektywny bo wykonany bez zdejmowania szpuli.Zmierzyłem po zdjęciu szpuli i wynik wynosi 54,1mm tuż poniżej śrubki i zawleczki mocujących ramiona kabłąka. Edytowane 18 Marca 2016 przez tomi101 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Dziękuję Panowie za pomoc Będę musiał zostać przy zwykłym podkładzie. Jeszcze raz serdeczne dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzych98 Opublikowano 1 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 WitamChciałbym się zapytać czy szpula kołowrotka Spro Red Arc 10400 jest kompatybilna z kołowrotkiem Zauber 4000. Po zmierzeniu suwmiarką średnice wychodzą te same.Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolomeo213 Opublikowano 1 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 Tak są identyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi