saw Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Cześć,Zauważyłem że przy niskich temperaturach przepuszcza mi oporówka, rozebrałem, przeczyściłem, przesmarowałem i bez zmian, w tamtym roku tego nie było. Co robić? ps. schemathttp://fish.shimano-eu.com/media/fishing/techdocs/en/CU51E_v1_m56577569830773615.pdf Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 A na suchara też przepuszcza? Albo na absolutnym minimum oliwki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 29 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Z tego co widziałem na wałeczkach jest dość sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 To nie wiem. Jak masz innego shimaniaka z takim łożyskiem, to można by zamienić do sprawdzenia i byłbyś w domu, czy wymieniać czy kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Rozbierz i zostaw na sucho. Bez mycia w benzynie tylko po wytarciu ręcznikiem, serwetką. Minimalna ilość tłuszczyku może zostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Praca bez smarowania przyczynia się do przyspieszonego zużycia "łożyska". Producenci zalecają smarowanie olejami niskiej lepkości, a w przypadku małych prędkości także smarami plastycznymi (też niskiej lepkości) zapełniając nawet do 30% objętości sprzęgła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi