Skocz do zawartości
  • 0

przynęty blaszki pod lód???

russian80

Pytanie

panowie!!ostatnio (wrzesien) bedąc na rybach widziałem jak jeden wędkarz lowił na lekki spin na blaszki podlodowe,ja akurat nie wiem jakie, bo wedkowanie  "podlodowe" nie jest mi znane..i mało tego w ciagu pół godzinki widziałem jak wyciagnął małego sandacza,okonia i pstrąga bo to akurat była rzeka..jak to jest??czy ktos z was uzywa do spina blaszek pod lód??jak je prowadzic ??

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Kiedyś o tym myślałem,rózne techniki zawiodły na łowisku i pomyślałem,może by tak na cykadę lub blaszke podlodową.Ostatnio wszyscy łapali Sandacze na gume,rybka się wycwaniła,a jeden z kolegów założył coś jak gnom 2 niebieską i ponad 60-tak siadł ze środka Wisły.Warto czasem eksperymentować,gdy łowisko przełowione i przynęty rybkom są znane przez wiekszą część roku.

• 0

Kolega tak z powodzeniem lowi juz od kilku lat .W zeszlym roku wiosna kombinowalem na pstragach malowane na czarno delikatnie wygiete .Zloiwilem nie wiele ale kilka okoni sie uczepilo i jedene zejecie pstraga .Potok ,rzeczka byla dosyc rwaca przewaga podlodowek a raczej mini wachadlowek bylo to ze mozna bylo je glebiej sposcic na glebsza wode z pradem .Sa bardziej kompaktowe i zbite w sobie a dobrze wygiete chodzily jak mini wachadla .Nawyginalem sie przy tym bez liku Jeden model sie sprawdzil .Rowniez polecam przezbroic na kolka .

pozdr