range1970 Opublikowano 2 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia (edytowane) Koledzy,Może ktoś się zainteresuje tym wątkiem i coś mi podpowie.Od długiego czasu leży u mnie złamany jak na zdjęciach CD Blue Rapid, budowany przez Art-Rod. Złamany 10 cm za drugą przelotka od złącza (nasadowe).To był mój ulubiony kij na bolenie ale dawał radę wszystkiemu.Kiedy się złamał (blank dostał ołowiem) zamieniłem go na NFC w tych samych parametrach tylko 2,9 długości.2,9 m jest dla mnie odrobinę za długie (nie mam siły machać tym cały dzień), dlatego szukam ratunku dla tego Blue Rapida. Wiem, że szczytówki są nie do dostania ale może któryś z Kolegów miałby jakiś pomysł na przywrócenie tego kija do życia? Dałoby się to naprawić, dobrać jakiś podobny szczyt?Pal licho tę piękną wyplatankę ale to był naprawdę dobry kij... Edytowane 2 Sierpnia przez range1970 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 3 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia Napisz do Krzyśka Zielińskiego Fisching Art coś zaradzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 3 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia Szkoda, ze nie lowisz mocniejszymi. Podjalem ostatnio ciężką decyzje i mój BR 3m 17lb do 28g lecieć będzie na giełdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 3 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia A co ma wyplatanka do złamanego szczytu? Chyba że o estetyce piszesz a za szafą raczej tego nie widać. Kij jak kij, każdy (prawie) można naprawić. Używać też się da chociaż trzeba sobie zdawać sprawę że estetyki oryginału już tam nie będzie. Nie będzie to też kij jak od producenta. Jeżeli chcesz na niego łowić ryby a nie zastanawiać się jak wyglada i czy inaczej pracuje po naprawie to trzeba go zrobić. Wkleić odpowiednią rurkę, wzmocnić na odpowiednim odcinku w miejscu złamania i "męczyć" (używać) dopóki znowu nie polegnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
range1970 Opublikowano 3 Sierpnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia Dziękuję kolegom za porady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz95s Opublikowano 4 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia Jak chcesz, odezwij się na priv to ogarniemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 4 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia (edytowane) Może tutaj ? https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://jerkbait.pl/topic/63800-z%25C5%2582amana-lub-uszkodzona-w%25C4%2599dka-jak-naprawi%25C4%2587/&ved=2ahUKEwjNsY7DqfGOAxWiMlkFHQauOAkQFnoECBgQAQ&usg=AOvVaw12pGumE9WiW8zQ1yKxl4Se Albo tu: https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://jerkbait.pl/topic/98227-naprawy-i-przebudowy-w%25C4%2599dek-kto-i-gdzie/page-16&ved=2ahUKEwicz4_3qfGOAxVQF1kFHcDXJNYQFnoECB4QAQ&usg=AOvVaw3KjiuqNsioagijFfP2TwiN Edytowane 4 Sierpnia przez S.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 7 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia Mam kija naprawionego między łączeniem a pierwszą przelotką cześć szczytowa i jest ok. Troszkę pogrubiony na odcinku kilku cm, przesztywnienie niewielkie. Łowi, był nawet na nim pstrąg +60 cm i nie strzelił a kij lekko nie miał. U ciebie jeszcze niżej będzie robiony. Ja bym nawet się nie zastanawiał. Naprawa będzie kosztować ale myślę że warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 14 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia Mam kilka wędek na tym blanku, jednej z nich urwałem szczytówkę podczas rzutu, Krzysiek zrobił mi nową, wzmocnioną kevlarem, kij jest jeszcze lepszy niż oryginalny. Rzuca dalej i zdecydowanie płynnej się ugina. Polecam rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi