S. Cios Opublikowano 4 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia W tym roku kolega (M. Krawiecki) znalazł 2 polskie błystki karlinki w Szwecji w rzece Byske (powyżej Norrfors, poniżej przepławki), w miarę świeżej daty (tegoroczne, sądząc z braku rdzy). Jedna jest produkcji Mariusza Teodorowicza, druga Wędsport Poland. Czy ktoś rozpoznaje lub urwał te błystki? Może coś o ich historii? Planuję przekazanie błystek do planowanego muzeum wędkarstwa, wraz z opisem ich historii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 4 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia (edytowane) Sądząc po nabiciu, to raczej wahadłówka A. Kaczmarka o nazwie Teodor . Edytowane 4 Sierpnia przez Banjo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mundurowy Opublikowano 4 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia A miedziana to Karlinka śp Stefana Przychoćko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Harat Opublikowano 4 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia Czy na pewno chodzi o rzekę Byske? Wędkowałem w niej wielokrotnie i nie kojarzę tam miejscowości Norrfors. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S. Cios Opublikowano 4 Sierpnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia Mój błąd. Chodzi o Logde. Sorry 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Harat Opublikowano 5 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia Na Logde wędkowałem jedynie raz, ładna rzeczka z naturalnymi przeszkodami, wchodzą spore łososie. Niczego nie sugeruję, jednak słyszałem dużo złego o wędkarzach z Polski tam bywających, ponoć łowią w niedozwolonych miejscach metodami pomorskich "gumofilców".... Błystki ze zdjęć temu zaprzeczają (mają pojedyncze haki), nasi "specjaliści" mieli by po dwie kotwice ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
star Opublikowano 6 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia Witam. W której miejscowości i kiedy jest planowane otwarcie muzeum wędkarstwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S. Cios Opublikowano 6 Sierpnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia Trochę cierpliwości. Nie lowmy ryb przed niewodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi