Skocz do zawartości

Pudełko na Jerki

Czez

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie przeczytałem relację ze zlotu i...zobaczyłem tam pudełko na jerki.

Zdjęcie zdjęciem, nie widać wielkości i paru innych rzeczy np. firmy (do kryptoreklamy nie namawiam :D ). Temat mi podpasował wyjątkowo, gdyż od pewnego czasu (będąc już poniekąd dumnym posiadaczem kilku jerków :mellow: ) zastanawiam się w czym będę trzymał większe jerki.

Proszę zatem o poradę dot. zakupu pudeł, pudełeczek, nosidełem innymi słowy jak to zwał, tak to zwał :mellow:

Z góry uprzedzam, że za walizkami (jak na zdjęciu z Remkiem) nie przepadam.

@Czez,

na zdjęciu jest moja torba z przegródkami do powieszenia dużych przynęt szczupakowych.

Torba jest sygnowana nazwiskiem Rozemejiera i nazywa się Jerk & Buck Tail Bag.

Są dwie wersje tej torby. Mniejsza (taka jak na zdjęciu) i większa, która posiada kilka przegródek więcej.

Torba posiada także dwie kieszenie boczne, jedną wewnętrzną z siatki oraz jedną zewnętrzną też z siatki.

Do kupienia w Holandii lub Niemczech.

• 2 tygodnie później...

Podobne pudełko jest w produkcji firmy Salix Alba. Taki zasobnik na biodra. Ale chyba daleko mu do doskonałości tego Rozemejera. Jak ktoś ma zdjęcia to niech tutaj umieści (zdjęcia tego zasobnika Salix). JAk narazie link http://www.salix-alba.com/2005/produkcja.php?id=zasobniki

Proszę zatem o poradę dot. zakupu pudeł, pudełeczek, nosidełem innymi słowy jak to zwał, tak to zwał...

Ja preferuje rozwiazania proste byle skuteczne i wygodne...do malych przynet stosuje pudelka fabryczne z przegrodkami, np wspomniane Plano. Jesli chodzi o wieksze to uzywam malej lub duzej walizki na narzedzia, w ktorej jest specjalna polka (przy okazji moge w wiekszej schowac rzeczy bojace sie deszczu np. aparat fot.).Albo stosuje pojemniki na kanapki, jakie mozna kupic w duzych sklepach.

W takich tez pudelkach trzymam przynety w domu. Roznorodnosc ksztaltow i objetosci praktycznie nieograniczona...

Gumo

Podobnie do Gumofilca trzymam zapasy w pudłach spożywczych - raczej te duże. Przed wyprawą segreguję przynęty do dwóch pudeł. Jerki i duże woblery trollingowe do torby rozemeijera, małe do specjalnej skrzynki plano. Skrzynkę traktuję jako dodatkowe zabezpieczenie dokumentów, telefonu, kluczy itd.

Często również w pudłach trzymam przynęty bez haków - robię tak np. ze sliderami. W przypadku orygnialnych konstrukcji, pojedynczych np. wspomniane woblery z wyprawy komancza i mifka trzymam razem z kotwicami

pozdrawiam

Remek

• 2 miesiące temu...