Skocz do zawartości

Pudełko na Jerki

Czez

Rekomendowane odpowiedzi

@Siudak

Hej,

te wymiary co podales to wymiary samej kraty czy calej torby? Bo na zdjeciu widac ze torba ma boczne kieszenie jeszcze, nie wiem jak to w gabarytach ujete zostalo.

Ja jestem tez zainterrsowany, chociaz cos mi mowi ze na szatnski pomysl Remka warto by poczekac jeszcze B)

pozdrawiam

ps. jak tam linia technologiczna - działa na powrot?

Kiedyś zgłosiłem podobny problem na PW, ale dotyczył trzymania sporej ilości małych przynęt podczas brodzenia po pępek w rozległej wodzie Zalewu Szczecińskiego. Ważne jest to, że w promieniu 200m masz wodę po pas i ryby. Zawsze miałem problem z trzymaniem przynęt, bo w kamizelce za długo się wyciąga, misiek muchowy się nie sprawdza, bo zawsze coś tam się wbije w kamizelkę, bluzę... no i w serce ;)

I ktoś mi poradził coś wspaniałego: otóż nosi ze sobą taki jakby pontonik plastikowy, uwiązany na 1m sznurku. Na tym pontoniku przynęty, kanapki, kombinerki, lutownicę, malutki agregacik, sztuczną nogę i wiele wiele innych potrzebnych rzeczy. Jeszcze nie próbowałem, ale znajdę jakąś miskę i będę ją holował. Tam jest zawsze flauta, na pewno będzie wygodnie.

To tak celem uzupełnienia tematu pudełka. Na pewno wielu z nas brodzi i może ma ten sam problem??

Mam iny troche pomysl odnosnie tej torby. Piszesz Siudak, ze tkanina to cordura, a wiec powinna byc nieprzemakalna...

Planowalem juz zakup worka żeglarskiego co by byl na rozmaite szpargaly podczas lowienia z lodzi ale cena, jaka krzykneli mnie powalila... :huh:

Czesto w lodziach nie ma kratek i wiele rzeczy ulega zamoczeniu.

Uzywam grubych workow na gruz, gdzie laduje wszystko co sie da ale one dziurawia sie latwo...

Jezeli torba wytrzyma stanie w wodzie przez pare godzin (lodka) to po wymiarach widze, ze i ja bym sie pisal.

Gumo

@Friko wymiar podawałem samej kraty doliczyć trzeba po pięć centymetrów na boczne kieszenie. kratka jest 5x5 ale zastanawiam się czy nie zrobić 5 x 4.

co do szatańskiego pomysłu @Remka to spoko też będzie ujęty. linia jeszcze nie działa kompresor jeszcze w sklepie :( ale już niedługo!

@Gumo jest to Cordura wiec jest nieprzemakalna ale czy wytrzyma pływanie w wodzie? nie mam pojęcia! deszcz na pewno, od spodu torby są cztery kołeczki dystansowe antypoślizgowe.

Mam pytanie do zainteresowanych czy nie jest ona za wysoka 32cm? zastanawiam się czy nie można by jej zrobić kilka centymetrów niższej. możecie popatrzeć jakiej długości macie najdłuższe woblery, to znaczy ile mają centymetrów po zawieszeniu za tylną kotwicę?

Siudak

To by jacka 18 trzeba bylo wziac pod uwage chyba, jako najdluzszego - w dyndajacej wersji bedzie miał pewnie cos 23-24 cm dlugosci, czyli krata 25-26 cm gleboka powinna chyba wystarczyc ????

Z tym ze wtedy przy kracie 5x5 moze nie wyjsc zbyt proporcjonalna... moze wiec jak pisal Pitt dac troche mniejsza krate, np 4x5 albo 3x5 ???

Tak luzno rzucam

a moim zdaniem 30 cm mimo tego ze jest to dosc sporo to jednak jest ok. Pamietajmy o tym, że ta wysokosc ma smiescic korpus, ster oraz jeszcze wyprostowana - najczesciej - kotwiczke. wiec jak to wszyskto posumowac do siebie to wyjdzie wcale nie tak duzo... 30 wydaje sie byc ok