Dąbek 111 Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Bardzo ładna rękojeść,lubie takie połączenie korka naturalnego z burntem, a i insercik drewniany ładnie współgra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 3 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Też lubię takie połączenie Teraz zbieram na blank z Polskiej fabryki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 (edytowane) Witaj,Bardzo mi się podoba kształt fore, jak i jego wygląd. Podobnie z zakończeniem dołu. Świetnie wyglądają paseczki korkogumy wplecione w burnta. Bardzo eleganckie połączenie.Zdradź proszę jak wycinasz te cienkie plasterki burnta i korkogumy.Pozdrawiam i życzę dalszych równie udanych projektówArek Edytowane 3 Marca 2013 przez haja1978 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 3 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Witam ArkuCieszy mnie to, że Ci się podoba. Korkogumę jak i pozostałe korki tnę na tokarce nożykiem.PozdrawiamŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Bardzo harmonijny projekt. A kształt bliski ideałowi - gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 grubo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baska77 Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 (edytowane) WitamNic ostatnio się nie uzbroiło ? Szkoda bo naprawdę Twoje rękojeści robią wrażenie.Tak się złożyło że mam Twojego Lamiglasa i zdecydowanie to najładniejszy kijek z mojej kolekcji:)Z niecierpliwością czekam na następne projekty Edytowane 25 Maja 2013 przez baska77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 25 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 WitamTen Lami to jeden z pierwszych kijków jakie zbroiłem, cieszy mnie to że Ci się podoba Ostatnio przestój ze względu na fundusze i brak czasu ale mam w planach nowy kijek i w związku z tym sprzedaję trochę sprzętu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 (edytowane) Dawno nic nie wstawiałem więc dorzucę parę kijków które niedawno złożyłem.Pierwszy to Blaas F 260cm do 15lbKijek ubrany w DPS18 oraz przelotki S6 i standardowo SIC na szczycie.Naprawdę fajny spinning pod moje szczupaki i bolki. Płynne głębsze ugięcie dobrze amortyzuje zrywy ryby. Bardzo dobra konstrukcja pod twarde przynęty. Edytowane 15 Grudnia 2013 przez gruby17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 (edytowane) Drugi kijek został zbudowany na blanku CD XLS 260cm 12lbWykonanie dość nietypowe jak dla mnie ponieważ nie przepadałem za dzieloną rękojeścią. Ze względu na zastosowany uchwyt kołowrotka zdecydowałem się jednak na takie wykonanie i dzięki niemu zmieniłem podejście do dzielonych rękojeści. Spodobały mi się Z czystym sumieniem mogę polecić ten uchwyt kołowrotka ponieważ jest bardzo wygodny, idealnie dopasowany do dłoni. Dzięki zastosowanej terkotce uchwyt nie odkręca się samoczynnie. Przelotki to czarne S6. Za dużo o nim nie dam rady napisać ponieważ nie został dobrze przetestowany.Ma mi służyć jako uniwersał na klenia, brzanę oraz bolka na lekko. Edytowane 15 Grudnia 2013 przez gruby17 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 (edytowane) Trzeci Spinning to XLS 260 cm 7-28g, 8-15lbWykonanie takie jak lubię Przycięty DPS18 B wraz z insertem pod kolor blanku. Przelotki Alconite oraz SIC na szczycie. Fajny lekki spinning pod gumki z progresywnym ugięciem. Edytowane 15 Grudnia 2013 przez gruby17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Bardzo ładne kijki,wykonane czysto i starannie. Świetnie dobrana kolorystyka i proporcję w rękojeściach.Trzymaj ten kurs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiat Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 +1Szacunek, co niektóre "pracownie" mogłyby się uczyć..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Powiem "grubo".Odkąd mam Speedmastera też lubię dzielone rękojeści. Napisz pod jakie przynęty są poszczególne kijaszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Bardzo ładne wykonanie,gustowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Blaas F ma być pod twarde przynęty, czyli obrotówki i woblery. Mocniejszy XLS pod gumki a XLS 12lb to takie pomieszanie wszystkiego. A dokładniej, większe woblerki kleniowe i pod brzankę, obrotóweczki i gumke też pośle. Taki uniwersał na Wisełkę i starorzecze. A odnośnie dokładnych gramatur to mogę napisać za jakiś czas jak przejdą testy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Czyli sumarycznie masz pakiecik pod średnie ryby Tak 30-90 cm z uwzględnionym większym przyłowem Teraz rozumiem wybór blanków - po prostu pod konkretną wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Do większych przynęt jest jeszcze CTS. Brakuje mi jeszcze kijka do małych przynęt ale jak fundusze pozwolą to coś się wymyśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picen7 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Fachowe wykonanie , dokładność perfekcjonisty, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Cześć,dzięki za patyczek Jestem zaskoczony --- Świetna robota, naprawdę wykonanie super, dbałość o detale---jestem pod wrażeniem. Polecam i Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 7 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 (edytowane) Wrzucam zdjęcia następnego kija ponieważ już go więcej nie zobaczę.Spinning na blanku MATAGI T-Russell SUPER SHORE L 7'9" do 12lb przycięty z obu stron do 2,25 m.Uzbroiłem go na wiosnę 2014r. Ubrany w przelotki Fuji Alconite od 25Y do 5L oraz SIC na szczycieRękojeść z pełnego korka wraz ze wstawkami z burnt, burl oraz korkogumy. Fajny i zarazem wygodny uchwyt DNPS16B dobrze trzymający stopkę kołowrotka zarówno małego jak i Shimano 4000, większych nie sprawdzałem ponieważ nie posiadam.Kijek bardzo szybki i zarazem lekki z płynnym progresywnym ugięciem. Edytowane 7 Września 2014 przez gruby17 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 7 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baska77 Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Świetnie zrobiony kijek. Jak zwykle zresztą Jak byś określił ciężar wyrzutowy tej wędeczki? Dlaczego go skracałeś? Najważniejsze:Dlaczego go sprzedajesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Matagi u mnie na ,testach" . pierwsze wrażenie jak pisał gruby: szybki ,cięty kijek, zadziwiająco lekki , a przy tym głęboko pracujący. Dla tych co wyrobów grubego nie widzieli powiem tyle że nie jedna pracownia powinna się zarumienić, jakość super . Jutro jedziemy nad wodę się zobaczy co dalej ,ale coś mi się widzi że kijek zostanie u mnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 15 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Świetnie zrobiony kijek. Jak zwykle zresztą Jak byś określił ciężar wyrzutowy tej wędeczki? Dlaczego go skracałeś? Najważniejsze:Dlaczego go sprzedajesz? Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę Sprzedaję ze względów finansowych. Ciężar wyrzutowy najlepiej określi Jarek po testach, to znakomity wędkarz więc jego opinia będzie dokładna i rzetelna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi