ziuta Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Dziękuję za link, wygląda ciekawie, jednak poczekam na opinie i możliwość osobistego pomacania blanku.Przy wyborze blanku muszę go mieć w rękach, choćby zbliżony model. Blaasa F 706-2 Nano miałem w ręce w wykonaniu Konrada z NothRods i wydawał się odpowiedni, a czy tak jest w rzeczywistości zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilobear Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Tez mialem ten nano w rękach.Suzuki to inna bajka, szybciej gaśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maticsh Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 (edytowane) U mnie wszystko zmieniło się za sprawą wypadu na lubelskie kropki. Z kumplem odwiedziliśmy pierwszy raz pracownię Z. Kawalca. Wpadliśmy pobuszować w blankach phenixa do połowu okoni i powymieniać opinie ze Zbyszkiem i jego synem. Miał być początkowo jednoskład z FA, potem wstrzymałem się do chwili sprawdzenia na żywca jednoczęściowych blanków phenixa u Kawalców, a zakończyło się na kupnie dwuczęściowego blanku 205 cm z wklejaną szklaną szczytówką spod ręki Zbyszka Kawalca, czyli tzw. "The Kociej Łapy" Blank będący istnym Frankensteinem spod ręki Z.Kawalca ma zadatki na super okoniową kosę, powalił mnie czułością, takiej wklejki ze szkła jeszcze nie trzymałem w dłoni. Teraz czeka w kolejce na uzbrojenie przez kumpla. Edytowane 10 Marca 2015 przez Maticsh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
universo Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 "Odgrzeje kotleta"....właśnie skończyłem zbroić mhx s871, i już był na szybkim teście, ubrany w minimy match tichrom od 16, i o ile opisany jest 1-6gr , to śle oczywiście paprochy od 1 gr, ale po założeniu 8gr i kitecha 6cm, to dopiero ładował się jak z procy, przy czym opad był bardzo dobrze widoczny na szczytówce i na wędzisku było czuć wszystko, myślę że spokojnie można mu jeszcze dołożyć ... zresztą jak każdemu MHX-owi... a jaki jest w moim odczuciu największy atut tego kija z niego nie ma szans spaść żadna ryba...jego elastyczność jest naprawdę super....pozdro może to komuś pomoże... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 MHX S871-2 przerobiłem już dwie sztuki, przerobiłem również S781-2 i to jest fajna kosa, szybszy od 871 pozwalający na łowienie w zakresie 1-6g olowiu plus delikatna gumka, biorąc pod uwage cene to jest to najlepszy dłubacz w swojej klasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 MHX S871-2 przerobiłem już dwie sztuki, przerobiłem również S781-2 i to jest fajna kosa, szybszy od 871 pozwalający na łowienie w zakresie 1-6g olowiu plus delikatna gumka, biorąc pod uwage cene to jest to najlepszy dłubacz w swojej klasieCzy jest dostępny ten blank S781-2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rapanui82 Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 (edytowane) Czy jest dostępny ten blank S781-2 ?Jest w Art Rodzie jak i w Northrods-http://northrods.pl/index.php?page=blanki-mhx Edytowane 13 Marca 2015 przez Rapanui82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Koledzy, wacham się pomiędzy MHX S871-2 i Phenixem 761-2. Potrzebuję wyłącznie do przynęt gumowych na 1-5g główkach. Jako główny cel okoń oczywiście. Mam kijek, który 5g i 2/3" obsługuje i teraz chciałbym typowego UL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Ja bym brał MHX, pasuje mi, lubie nim łowić i tyle. Ogólnie Phenixy jakoś mnie nie leża. Ale to tylko moja subiektywna opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 (edytowane) Gdzie znaleźć ten blank S781-2? Nigdzie nie mogę go namierzyć Hubertus, piszesz, że 781 jest szybszy niż 871? Szukam blanku, który komfortowo obsłuży gumki 2" na główkach 2-6g. Nie będę schodził poniżej 2g, czasami może wejdę na główkę 7g max (bardzo sporadycznie). Lubię szybkie blanki ale z pracą podczas holu okoniową, zapewniającą brak spadów.Kij będzie używany przeważnie na pomorskich kanałach z brzegu, czasami z pontonu. Edytowane 19 Kwietnia 2015 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Fishing Rod ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 (edytowane) Tak czytam od wczoraj o tych blankach UL i jako, że kij ma służyć przeważnie do połowów z brzegu, to skłaniam się do dłużej konstrukcji niż 781-2. Czy ktoś bezpośrednio porównywał modele MHX S871-2 i Phenix FX 761-2? Który z nich jest szybszy w ręku? W opisach MHX jest moderate, a FX fast ale jak jest na prawdę? Jak z ich pracą podczas holu okonków? Czy oba blanki pozwolą na komfortowe czucie gumki 3-4cm na główce 2g? Czy pozwolą komfortowo obłowić miejscówkę główką 6g z gumką 5-6cm? Edytowane 19 Kwietnia 2015 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Jest w Art Rodzie jak i w Northrods-http://northrods.pl/index.php?page=blanki-mhxNiestety ale jakoś nie mogę znalżć tego MHX S781-2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Jest w Fishing Rod jedynie. Nie ma go w NR ani w FC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilobear Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 W BRC jest dostepny, sam tam kupowałem.https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Blanki-MHX-Spinning-Casting-2-czesciowe/170 Tylko ja kupowałem w jednym kawałku i w promocji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 W BRC jest dostepny, sam tam kupowałem.https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Blanki-MHX-Spinning-Casting-2-czesciowe/170 Tylko ja kupowałem w jednym kawałku i w promocji Dzięki,ale nie chcę mieć nic wspólnego z tym sklepem.Jest w Fishing Rod i tam zakupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilobear Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Dzięki,ale nie chcę mieć nic wspólnego z tym sklepem.Jest w Fishing Rod i tam zakupięWolny rynek więc to klient wybiera Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Gdzie znaleźć ten blank S781-2? Nigdzie nie mogę go namierzyć Hubertus, piszesz, że 781 jest szybszy niż 871? Szukam blanku, który komfortowo obsłuży gumki 2" na główkach 2-6g. Nie będę schodził poniżej 2g, czasami może wejdę na główkę 7g max (bardzo sporadycznie). Lubię szybkie blanki ale z pracą podczas holu okoniową, zapewniającą brak spadów. Kij będzie używany przeważnie na pomorskich kanałach z brzegu, czasami z pontonu.Powitać do takiego łowienia to bardziej S842, chyba że gumka to jaskółka, to s781 w jednym kawałku da radę, mam zamiar teraz uzbroić sobie taki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 (edytowane) Jestem dziś po macaniu... blanków oczywiście Byłem w Rodmasie obejrzeć te witki. I tak miałem możliwośc porównać 3 modele:1. MHX S842-22. MHX S871-23. Phenix FX761-2 Do zakupu brałem pod uwagę S871-2 i FX761-2. Na pewno FX ma mocniejszy dół, co ujawnia się przy gięciu obu blanków mocno w dół. Pomimo. iż MHX wydaje sie mocniejszy, to jednak Phenix okazuje się bardziej pancerny ale z bardzo ciepłą akcją przy symulowanym holu. Wybór padł na FX761-2 Edytowane 22 Kwietnia 2015 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Czyli w rodmasie mają FX761-2? Fajna wiadomość. Też nad takim wyborem się zastanawiałem. Mam nadzieję, że coś więcej napiszesz jak już będziesz po testach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Jestem dziś po macaniu... blanków oczywiście Byłem w Rodmasie obejrzeć te witki. I tak miałem możliwośc porównać 3 modele:1. MHX S842-22. MHX 781-23. Phenix FX761-2 Do zakupu brałem pod uwagę S781-2 i FX761-2. Na pewno FX ma mocniejszy dół, co ujawnia się przy gięciu obu blanków mocno w dół. Pomimo. iż MHX wydaje sie mocniejszy, to jednak Phenix okazuje się bardziej pancerny ale z bardzo ciepłą akcją przy symulowanym holu. Wybór padł na FX761-2 Który z w/w blanków jest według Ciebie najszybszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Przy takim wstępnym naginaniu S842-2 wydaje się najszybszy, bo jest najmocniejszy i najkrótszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 (edytowane) Jestem dziś po macaniu... blanków oczywiście Byłem w Rodmasie obejrzeć te witki. I tak miałem możliwośc porównać 3 modele:1. MHX S842-22. MHX 781-23. Phenix FX761-2 Do zakupu brałem pod uwagę S781-2 i FX761-2. Na pewno FX ma mocniejszy dół, co ujawnia się przy gięciu obu blanków mocno w dół. Pomimo. iż MHX wydaje sie mocniejszy, to jednak Phenix okazuje się bardziej pancerny ale z bardzo ciepłą akcją przy symulowanym holu. Wybór padł na FX761-2 Przy takim wstępnym naginaniu S842-2 wydaje się najszybszy, bo jest najmocniejszy i najkrótszyChyba to S781 jest najkrótszy Edytowane 22 Kwietnia 2015 przez januszz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Tak właśnie działa lokowanie produktu. Pisanie o czymś o czym sie nie ma pojęcia byle tylko pisać. I do tego pisać że się porównało i wybrało. Jestem ciekawy czy polowa zainteresowanych dała się złapać na to czy jednak wyciągają wnioski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 (edytowane) Przepraszam, mój błąd. Miałem oczywiście na myśli S871-2, a nie S781-2 (przekręciłem symbole). Tak jak napisałem wcześniej, brałem pod uwagę dłuższe modele, S781-2 nie oglądałem, bo go nawet nie było. Wybacz @bardziu, nie jestem specjalistą tak jak Ty. Nie zbroję wędek osobiście, nie mam możliwości testowania różnych modeli uzbrojonych nad wodą. Moje subiektywne odczucie po wyginaniu tych blanków jest takie, a nie inne. Edytowane 21 Kwietnia 2015 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi