filser Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Jeżeli chodzi o mhx s781 to w jednym kawałku zdecydowanie lepiej się ładuje w dolnym zakresie jest trochę wolniejszy i ugiecie zdecydowanie na plus wzgledem s781-2. Dla mnie to ďwa inne blanki miałem oba w takim samym zbrojeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietryk Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 A jak ma sie mhx s 781 względem mhx s 871. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
universo Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 (edytowane) s781 akcja bardziej przesunięta do szczytu i długość, i tyle różnic, no i oczywiście s871 jest bardziej " kluskowaty" cieplejszy może przez to się troszkę lepiej ładuje przy wyrzucie... Edytowane 9 Kwietnia 2016 przez universo SpinWorld Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 (edytowane) To ja mam kolejne pytanie, który z modeli MHX bedzie bardziej szczytowy od FX761-2? Chciałbym sprzedac swojego FX761-2 i w jego miejsce uzbroić podobny blank ale w innym wykonaniu. W sumie celuje w ten sam blank ale rozważam rowniez inne modele. Kij ma byc okoniowym uzupełnieniem do Matagi Big Pond, czyli ma obsługiwać główki od 3g + 2" do 6-7g + 2" (ew wąskie 3"), z akcja bardziej szczytowa (przesunięta w kierunku szczytu) i dające radę komfortowo lowic (rzut, wskazanie opadu) główkami 3g. Kij do łowienia głownie z brzegu, tylko i wyłącznie w 2 kawałkach, dlugosc najlepiej 7'6", ew ciutkę krócej. Wklejki odpadaja. Edytowane 17 Kwietnia 2016 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Odgrzeję temat.Ten mhx 871, pociągnie mi w trollu horneta 4 sdr, na wolno płynącej wodzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Odgrzeję temat.Ten mhx 871, pociągnie mi w trollu horneta 4 sdr, na wolno płynącej wodzie ? Do trollingu raczej nie zastosowałbym kijka na tym blanku To typowa okoniówka. Hornety 4 już nieźle mieszają wode z tego co pamiętam, bo miałem takie, obawiam się że szczyt mógłby się za bardzo uginać przy trollu. Tak czy siak szukałbym czegoś mocniejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 (edytowane) Do trollingu raczej nie zastosowałbym kijka na tym blanku To typowa okoniówka. Hornety 4 już nieźle mieszają wode z tego co pamiętam, bo miałem takie, obawiam się że szczyt mógłby się za bardzo uginać przy trollu. Tak czy siak szukałbym czegoś mocniejszego. Również tak uważam. Edytowane 24 Sierpnia 2016 przez Bander Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Jest w stanie porownac ktos owe blanki do parabellum do 7g? Potrzebuje czegos dziebko szybszego, sztywniejszego bo parabelka ciezko jest zaciac czasem pstraga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skerim Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Kolega do kropek z powodzeniem stosuje sg lrf. Sam jestem ciekaw jak ten kije wypadł by w porównaniu do mhx s871 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Ugięcie Mhx S 871-2. Witam.Szukam ugiecia tego blanku lub krótszego modelu.Moze ktoś ma fotki i chec ich pokazania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolot Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Jutro zrobię Ci zdjęcia krótszego brata 781-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Jutro zrobię Ci zdjęcia krótszego brata 781-2Super.Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Marcin jak chcesz plynne ugięcie to tylko 781-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Marcin jak chcesz plynne ugięcie to tylko 781-1A jak z czuciem najmniejszych przynet?czy faktycznie np.kajtka z glowka 1gr.widac jakis opad ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Śmiało Wysłane z mojego GT-P3100 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Masz do mnie 25min zapraszam na testy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Z mila checia podjade...tylko znajde czas.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesoływędkarz Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Wersję s781-2 miałem ubraną w minimy i wędka słabo ładowała kajtka na 1-dno gramowej główce. Czucie przynęty może i było ale brak odpowiedniego ładowania skutkował dość krótkimi rzutami. W moim odczuciu ten blank zadowalająco (tylko) ładuje kajtki na główce 2,5g. Przy kajtku na główce 5g kij pokazuje swoje prawdziwe możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 (edytowane) Zatem w s871-2 jest podobnie, fajnie zaczyna gadać z kajtkiem na główce 2-2,5 g wzwyż. Niżej np. 2" + 1 g główka, to również dłuższy model cienko ładuje tak lekką przynęte, ale przy braku fali łowić się da.. Max maxów jak dla mnie dla s871-2 to keitech 3" + 6 g główka lub 4" + 4-5 g, za to takie przynęty miota jak szatan lecz przy podbijaniu już nie jest tak fajnie, brak mu wtedy tej szybkości dynamiki, przy podbiciu, ale łowić się da jak najbardziej. Marcin jak chcesz plynne ugięcie to tylko 781-1 To w s871-2 nie ma płynnego ugięcia??? dziwne. Jak wymyślę jak trzasnąć fotki z ugięciem to wstawię. Edytowane 20 Listopada 2016 przez MATIG 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Pisze o ugieciu s 781 -2 w poruwnaniu do wersji w jednym kawałku słabo to wygląda być może w 871 jest lepiej nie wiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Pisze o ugieciu s 781 -2 w poruwnaniu do wersji w jednym kawałku słabo to wygląda być może w 871 jest lepiej nie wiem . A w jednym kawałku to i może tak być. Sorrki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 W jednym kawałku zdecydowanie lepiej ładuje się kij przy najmniejszych przynetach a pod rybą pracuje po całości natomiast s781-2 ma sztywniejszy dolnik i widoczne przesztywnienie na łączeniu skladów, wiadomo jak weźmie konkretny garbus to dolnik pracuje ale według mnie to kijki do zabawy z najmniejszymi przynetami i 5g to max komfortu , mozna się z tym zgodzić lub nie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolot Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Takie udało się zrobić na szybko s781-2 i s871-2 krótszy w minimach dłuższy torize https://drive.google.com/file/d/0B2_6Fps-HqLIT0tndmlvbjhFQ1U/view?usp=drivesdkhttps://drive.google.com/file/d/0B2_6Fps-HqLIWXlQM3VPR1VTaFk/view?usp=drivesdk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Dolot to na dzisiejszym spotkaniu fotki robiłeś? Widziałem, że Jacek porządził 871-2 tak jak chłopaki wyżej piszą od 2g zaczyna się zabawa poniżej muszą być odpowiednie warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Takie udało się zrobić na szybko s781-2 i s871-2 krótszy w minimach dłuższy torize https://drive.google.com/file/d/0B2_6Fps-HqLIT0tndmlvbjhFQ1U/view?usp=drivesdkhttps://drive.google.com/file/d/0B2_6Fps-HqLIWXlQM3VPR1VTaFk/view?usp=drivesdkWydaje mi sie ze oba maja lekkie przesztywnienie na laczeniu..no chyba ze zdjecia tak zaklamuja...dzieki za zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi