MarcinZ Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 A macie ugiecie tych kijkow ale w jednoskladzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 A jak z czuciem najmniejszych przynet?czy faktycznie np.kajtka z glowka 1gr.widac jakis opad ?ABez przesady, nie widać. 2g +plemnik. Ugięcia mają ładne do rybek 10cm bez problemu. To patol pod zawodnicze dłubanie na GP lub zabawa z białą czy okoniami na mikro. pstrągi też obsłuży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Zaluzmy ze mialbym czym wozic jednoczesciowy kijek ..co wybrac najdluzszy z w jednoskladzie czy najdluzszy w dwuskladzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 (edytowane) s781 w jednym kawalkuhttp://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugi%C4%99%C4%87/page-13#entry1895701 o gramowych glowkach zapomnij, od 2.5 z kaitkem cos czuc najlepiej pracuje 3-6gram wedlug mnie, sprzedalem ten kijek bo jednak byl dla mnie za bardzo miekki. Edytowane 22 Listopada 2016 przez Michci0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 s781 w jednym kawalkuhttp://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugi%C4%99%C4%87/page-13#entry1895701 o gramowych glowkach zapomnij, od 2.5 z kaitkem cos czuc najlepiej pracuje 3-6gram wedlug mnie, sprzedalem ten kijek bo jednak byl dla mnie za bardzo miekki.Dopiero od 3gr...to moze zaczne szukac czegos delikatniejszego...max 4lb...kurcze to teraz mam do myslenia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Jeżeli zamierzasz się bawić "mormyszkami" 0,8-1,5g to wybierz zdecydowanie inny kij. Są do tego lepsze propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Jeżeli zamierzasz się bawić "mormyszkami" 0,8-1,5g to wybierz zdecydowanie inny kij. Są do tego lepsze propozycje.Mormyszkami nie...ja chce widziec opad 2gr.glowki z 2"gumką...Dopiero od 3gr...to moze zaczne szukac czegos delikatniejszego...max 4lb...kurcze to teraz mam do myslenia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietryk Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Zaluzmy ze mialbym czym wozic jednoczesciowy kijek ..co wybrac najdluzszy z w jednoskladzie czy najdluzszy w dwuskladzie?Zdecydowanie jednosklad.Osobiście mam w dwóch kawałkach s871. Machałem jednoczęściowym znajomego i to zupełnie inna bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Zdecydowanie jednosklad.Osobiście mam w dwóch kawałkach s871. Machałem jednoczęściowym znajomego i to zupełnie inna bajkaTy to majster na wiosnę szykuj sobie jednoskłada...ale z innej stajni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Jesli chodzi o jednosklad to jest jeszcze S841 7' ...ma ktoś?Jakie realne c.w. ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Ty to majster na wiosnę szykuj sobie jednoskłada...ale z innej stajni Co masz na mysli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 wymieniony MHX jest świetną okoniówką i złego słowa nie powiem, ukręciłem ich naprawdę dużo i zdania nie zmienię.Ale przy obecnej polityce cenowej MHX to jeśli tylko można sobie pozwolić to zamiast MHX polecam Kraaga SKXF 735-1N, szybszy i czulszy, inny poziom niż MHX, a cena 100 pln różnicy, może i dużo, ale polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietryk Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Ty to majster na wiosnę szykuj sobie jednoskłada...ale z innej stajni Nie prowokuj???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 MHX S721-2, jesli kogos interesuje http://jerkbait.pl/topic/23654-del-toro-moje-patyki/?p=1238065 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio2020 Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 Pozwolę sobie odgrzebać temat. Czy któryś z blanków MHX: S781, S842 nada się do pstrągowego twitchingu 5-6cm (smukły) i okazjonalnie jig 1-2g. Standartowe łowienie to ryby w przedziale 25-40cm. Zestaw ma być budżetowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 s781 do jiga tak, do twitcha nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 S842 powinien dać radę wobkami max 6cm. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio2020 Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 No tylko S842 w jednym kawałku czy 2 sec? Jest jakaś znacząca różnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 No tylko S842 w jednym kawałku czy 2 sec? Jest jakaś znacząca różnica?Pisałem o 2 kawałkach.. Mono nie miałem.. Twicze nie stawiają dużego oporu w wodzie, a kijek ma dość mocną szczytówkę aby nadać tej wielkości woblerom pracę..Miałem model s871-2 i bez problemu twichowalem woblerami 5-6cm,wiec S842 napewno da radę. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirszan Opublikowano 15 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 Takie pytanie trosze pokrewne...Sprawa ma się następująco: używam na pstrąga MHX'y :- S842 - twitche 5-6cm, obrotówki 2- S781 - wormy 0,5-4gRóżnica miedzy tymi dwoma kijami jest spora mimo, iż katalogowo niewielka. I teraz wymyśliłem zastąpić w/w kijki Phenixem FX701-1. Czy to dobry pomysł i da się to pogodzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawele Opublikowano 15 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 (edytowane) Miałem fx 701-1 do "okoniowania" ale mi nie podszedł. Do dłubania okonków na płyciźnie OK, ale na głębszej wodzie kucał nawet przy 4 g. Pod okoniem 20 prarę centów zbyt giął się. Edytowane 15 Lipca 2022 przez Pawele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi