Skocz do zawartości

S 871-2-mhx vs FX 701-2 porównanie

skalek-77

Rekomendowane odpowiedzi

A jak z czuciem najmniejszych przynet?czy faktycznie np.kajtka z glowka 1gr.widac jakis opad ?

ABez przesady, nie widać. 2g +plemnik. Ugięcia mają ładne do rybek 10cm bez problemu. To patol pod zawodnicze dłubanie na GP lub zabawa z białą czy okoniami na mikro. pstrągi też obsłuży.

s781 w jednym kawalku

http://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugi%C4%99%C4%87/page-13#entry1895701

o gramowych glowkach zapomnij, od 2.5 z kaitkem cos czuc najlepiej pracuje 3-6gram wedlug mnie, sprzedalem ten kijek bo jednak byl dla mnie za bardzo miekki.

Edytowane przez Michci0

s781 w jednym kawalku

http://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugi%C4%99%C4%87/page-13#entry1895701

o gramowych glowkach zapomnij, od 2.5 z kaitkem cos czuc najlepiej pracuje 3-6gram wedlug mnie, sprzedalem ten kijek bo jednak byl dla mnie za bardzo miekki.

Dopiero od 3gr.:(..to moze zaczne szukac czegos delikatniejszego...max 4lb...kurcze to teraz mam do myslenia..

Jeżeli zamierzasz się bawić "mormyszkami"

0,8-1,5g to wybierz zdecydowanie inny kij. Są do tego lepsze propozycje.

Mormyszkami nie...ja chce widziec opad 2gr.glowki z 2"gumką...

Dopiero od 3gr.:(..to moze zaczne szukac czegos delikatniejszego...max 4lb...kurcze to teraz mam do myslenia..

wymieniony MHX jest świetną okoniówką i złego słowa nie powiem, ukręciłem ich naprawdę dużo i zdania nie zmienię.

Ale przy obecnej polityce cenowej MHX to jeśli tylko można sobie pozwolić to zamiast MHX polecam Kraaga SKXF 735-1N,  szybszy i czulszy, inny poziom niż MHX, a cena 100 pln różnicy, może i dużo, ale polecam.

• Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 4 lata później...

No tylko S842 w jednym kawałku czy 2 sec? Jest jakaś znacząca różnica?

Pisałem o 2 kawałkach.. Mono nie miałem.. Twicze nie stawiają dużego oporu w wodzie, a kijek ma dość mocną szczytówkę aby nadać tej wielkości woblerom pracę..

Miałem model s871-2 i bez problemu twichowalem woblerami 5-6cm,wiec S842 napewno da radę.

Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka

• 1 rok później...

Takie pytanie trosze pokrewne...

Sprawa ma się następująco: używam na pstrąga MHX'y :

- S842 - twitche 5-6cm, obrotówki 2

- S781 - wormy 0,5-4g

Różnica miedzy tymi dwoma kijami jest spora mimo, iż katalogowo niewielka.

I teraz wymyśliłem zastąpić w/w kijki Phenixem FX701-1. Czy to dobry pomysł i da się to pogodzić?