zorak Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 (edytowane) WitamPonieważ kompletuję sprzęt na nowy sezon, kołowrotek już wybrałem (Shimano Biomaster 4000) i zamówiłem został mi spinning. I tu mam dylemat. Szukałem na jerkbait opinii nt. interesującego mnie spinningu i nic nie znalazłem. Przeznaczenie spinningu to głównie szczupak, czasem sandacz, boleń, a sporadycznie sum jako przyłów. A łowiska to głównie jeziora, czasem wisła. Upatrzyłem sobie Daiwa InfinityQ o CW 15-45. Nie mogę znaleźć opinii nt. tego kijka.Przynęty to głównie gumy na główce do max. 20gr., częściej od 7 do 10gr. oraz woblery perch i pike do 16gr. Natomiast plecionka to PowerPro. Plecionkę o jakiej mocy można używać z tym kijkiem?Jaką akcję ma ten spinning bo w katalogu Daiwa nic nie znalazłem i jak się nim łowi? Chodzi o komfort łowienia.Co sądzicie nt. tego kijka, może lepiej wybrać lżejszą wersję 8-35 gr. Sam już nie wiem. Edytowane 30 Grudnia 2012 przez zorak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 to te daiwy jiggerspin?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorak Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 InfinityQ o cw. 15-45 to Spinn, natomiast 8-35 to jiggerspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 wybierasz kij i nie wiesz jaka ma akcje? miales go w dloni? bo jezeli nie, to zachecam do wizyty w sklepie wedkarskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 hej!!ja posiadam daiwe jiggerspin Q 270cm 8-28g(sam juz nie jestem pewien czy nie czasem7-27g ) wiec wedka wizualnie ładna itd ale ja uzywam tak samo jak ty cw przynet i uwazam ze nawet ten cw wędki jest za duzy..wiec sam nie wiem czy ci doradziłem,ale 15-45 moze byc dla ciebie za duzy.. masło maslane ale mysle ze wiesz o co mi chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi