Skocz do zawartości

Ogrodnik poszukiwany.

platynowłosy

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, taki temat.

Dostałem pod opiekę grób z 1953r. Zaniedbany masakrycznie. Pomnik ogarnięty, ale..

Grób ma kształt ramy, centralnie prostokąt z ziemią, gdzie można coś posadzić.

Pytanie, bo ziemia do wymiany, ok...ale co posadzić?

Idzie jesień, zima.. myślałem o roslinie płożącej, rozrastającej się w płaszczyźnie poziomej. Taki zielony dywan.

I stąd pytanie do ogrodnika..co?

Pozdrawiam

Alek.

Nie da się posadzić czegoś i pozostawić bezobsługowo na lata. Na okres jesienny polecam wrzosy pączkowe z grupy garden girls. Bardzo długo utrzymują kolor,ładnie się prezentują, nie zajmują wiele miejsca, no i na cmentarzu powinny przezimować.

Aj tam, da się ... drzewo na przykład ... o ile za blisko domu sobie nie zasadzisz.

Może jakiś bluszcz tez. Cały rok zielony. Na pomniku ładnie to wygląda i tylko przycinać jak sie rozrośnie.

Z tym przycinaniem (checiami przycinania) wyglada roznie :)

Mam na budynku gospodarczym bluszcz okolo 10 letni.

Od 2-3 lat okupuje juz polowe dachu i w jednym miejscu zrobil sobie "czapke" grubosci okolo metra.

Jak go zdejme/zerwe to nic nie odpadnie z tej szopy?

Budynek, ktory kiedys byl stajnia dla koni... 80-90 lat jesli chodzi o jego wiek (bez remontu)

Tynk + dachowka

Sent from my ASUS_I006D using Tapatalk

Edytowane przez yakuza

Tak, bluszcz też byłby ok. Jest jednak tyle różnych odmian, że trudno wybrać.

Idź na ten cmentarz pobierz kilka końcówek z innego grobu, płotu czy gdzie tam rośnie , ukorzeń w domu(środek, "puder" do ukorzeniania dostaniesz w większości kwiaciarni ew w marketach budowlanych z działem roślin) Wiosną wysadź gdzie trzeba