wichu79 Opublikowano 1 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września Szukam kogoś kto przerobi mi w miarę opłacalnie uchwyt wędki na inny powiedzmy taki jak w Corto. Bo nie chcę wydawać więcej jak połowę wartości wędki seryjnej produkcji???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 1 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września Wędki seryjnej produkcji, mogą mieć dość szeroki, zakres cen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertz Opublikowano 1 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września Podepnę się pod temat bo mam podobne pytanie - czy jest możliwość wymiany uchwytu kołowrotka w wędce jednoczęściowej? Chodzi mi konkretnie o Mikado Black Crystal. Wędka bardzo mi pasuje, jednak ma jakiś fabryczny "bubel", który powoduje, że uchwyt dość mocno skrzypi :/ Czy możecie ewentualnie polecić kogoś, kto by się tego podjął? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 1 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września Podepnę się pod temat bo mam podobne pytanie - czy jest możliwość wymiany uchwytu kołowrotka w wędce jednoczęściowej? Chodzi mi konkretnie o Mikado Black Crystal. Wędka bardzo mi pasuje, jednak ma jakiś fabryczny "bubel", który powoduje, że uchwyt dość mocno skrzypi :/ Czy możecie ewentualnie polecić kogoś, kto by się tego podjął? kup sobie taki sam nowy - wyjdzie taniej:) taka przeróbka, jeśli ma być zrobiona dobrze, wymaga zdjecia wszystkich przelotek i rekojeści... nie wiem ile teraz kosztuje zrobienie kija w pracowni, ale to sporo więcej roboty i wyższy koszt:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra The Sidewinder Opublikowano 1 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września kup sobie taki sam nowy - wyjdzie taniej:) taka przeróbka, jeśli ma być zrobiona dobrze, wymaga zdjecia wszystkich przelotek i rekojeści... nie wiem ile teraz kosztuje zrobienie kija w pracowni, ale to sporo więcej roboty i wyższy koszt:(Jak ostatnio pytałem, robocizna 600zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichu79 Opublikowano 1 Września Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września Wędki seryjnej produkcji, mogą mieć dość szeroki, zakres cen Dalem w promo nieco ponad 7 stowek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 1 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września Zapytajcie kolegę Piotra vel @filser, robi to bardzo profesjonalnie i z ceny na pewno będzie zadowoleni. Jeśli będzie miał wolny czas, na pewno postara się pomóc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichu79 Opublikowano 2 Września Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września (edytowane) Dzięki za pomoc. Niestety nie mogę dla kolegi @filser wysłac wiadomosci. Chyba ma pełną skrzynke odbiorczą Edytowane 2 Września przez wichu79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 2 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września jerkbait.pl-przeróbka-rękojesci-pytania-i-porady jerkbait.pl-naprawy-i-przebudowy-wędek-kto-i-gdzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 2 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września kup sobie taki sam nowy - wyjdzie taniej:) taka przeróbka, jeśli ma być zrobiona dobrze, wymaga zdjecia wszystkich przelotek i rekojeści... nie wiem ile teraz kosztuje zrobienie kija w pracowni, ale to sporo więcej roboty i wyższy koszt:(Pozostaje jeszcze opcja montażu od dołu, bez zdejmowania przelotek. Ja tak miałem przerabianych kilka uchwytów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 2 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września Ja jestem bardzo zadowolony z wymiany uchwytu w moim starym Speedmasterze przez forumowego kolegę #Mekamil 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichu79 Opublikowano 2 Września Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września A jakis kontakt do kolegi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 2 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września A jakis kontakt do kolegi?https://jerkbait.pl/user/45988-mekamil/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 2 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września Pozostaje jeszcze opcja montażu od dołu, bez zdejmowania przelotek. Ja tak miałem przerabianych kilka uchwytów.Ja pisałem o zrobieniu tego dobrze... Montując od dołu masz zwykle montowane na taśmie i zalane żywica... To taka ciężka, ale działająca prowizorka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 2 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września (edytowane) Jeśli wędka jest dwuczęściowa, (zwykle jest ) , wystarczy demontaż przelotek z dolnika (zwykle to jedna sztuka), zatem nie "wzbogacajcie uranu" bo to nie lot w kosmos. Kolejna czynność to demontaż fore grip-a i macie dostęp do uchwytu. Cały proces demontażu części czyli przelotki, fore oraz uchwytu można łatwo zrobić we własnym zakresie i zanieść do montera, który wklei nowe części: uchwyt i ewentualnie fore oraz zrobi omotkę mocując starą przelotkę. Robiąc to pierwszy raz, wykonałem demontaż w jakieś 30 minut i zrobiłem to dobrze. Edytowane 2 Września przez guciolucky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 2 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września @norbertz pisał o jednoskładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 2 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września Budowałem i przerabiałem wędki w PS Rods i szczerze polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc.D Opublikowano 2 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września Montaż od tyłu nie jest problemem. Można to zrobić na arborze z pianki, wyjdzie profesjonalnie i estetycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 2 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września Montaż od tyłu nie jest problemem. Można to zrobić na arborze z pianki, wyjdzie profesjonalnie i estetycznie. moim zdaniem nie można, może opisz jak chcesz ten arbor nałożyc na właściwe miejsce? jedyne co wymyśliłem to rozciąć na połówki wzdłuz, wkleić, a potem dotaczać na blanku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc.D Opublikowano 3 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września No właśnie tak.I raczej ze średnicą zewnętrzną już na wymiar uchwytu, będzie prościej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 3 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września oki... masz naklejony arbor... a jak nałożysz na niego uchwyt skoro ani od przodu nie przejdzie (przelotki) ani od tyłu (korek ma zwykle większą średnicę niż wewnętrzna uchwytu)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc.D Opublikowano 3 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września Zakładałem że cała rękojeść jest do przeróbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 3 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września no dobra... czyli cały korek też ma być na arborach? no bo przecież nie wejdzie od tyłu jeśli nie zrobisz odpowiednio większego otworu? jak dla mnie mniej roboty jest już z przewiązaniem przelotek i klasycznym montażem... kosztów też, bo nawet najtańsza nowa pianka też swoje kosztuje:(ewentualnie zostaje prowizorka, czyli znienawidzony montaż na taśmie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc.D Opublikowano 3 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września Oczywiście trzeba skalkulować co się bardziej opłaca.Ja,jak pisałem wychodziłem z założenia że zarówno uchwyt jak i gripp ma być nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrCz Opublikowano 3 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września moim zdaniem nie można, może opisz jak chcesz ten arbor nałożyc na właściwe miejsce? jedyne co wymyśliłem to rozciąć na połówki wzdłuz, wkleić, a potem dotaczać na blanku... Można, wiem z doświadczenia. Zaryzykowałem w katmasterze, zdjąłem skss (bo nie lubię i nie leży mi) założyłem od dołu arbory węglowe i zrobiłem rękojeść dzieloną z korka. Blank miał mała zbieżność pod rękojeścią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi