maciek2544 Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Witam.Ostatnio prosiłem was o pomoc , w wyborze wędki pod duże przynęty i mniej więcej zdecydowałem się na Rozemeijer od 60 do 120gr i chyba 195cm albo 2,10m , ale u mnie w wędkarski (irlandia) będą może po luty coś takiego, ale polecili mi tą wękde Reaction Strike Pikemaster Series Rods 7' czyli 213cm , 3/4-4oz czyli 25gr do 115 gr i o mocy linki 20-80lb czli do ponad 35 kg.Wędka wygląda solidnie , ale mam pytanie czy używaj jej już ktoś?Z góry dziękuje i proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 (edytowane) To z toba bylem kiedys na barrow? Co do wedek to nie wiem gdzie byles, ale i w anglers world i na cork street maja taki sobie wybor wedek powyzej powiedzmy 100g c.w.Moze poczekaj na targi w swords w lutym?A i w stilorgan w wedkarskim koles ma forcemastera shimano 70-90g (kawal paly mysle, ze 100 rzuci) za 70 euro.Ja wlasnie niedawno kupilem a anglers world jednoczesciowego greysa prowla ultra jerk 6'6 czyli 198cm i c.w. do 150g. za 35 euro!!! nowka.W reku pala jak koniec swiata. do tej pory uzywalem 1 raz do trola i: pod guma 9" na glowce 35g ladnie pokazuje prace gumy wiec nie jest przesadnie palowaty pod obciazeniem (nie wiem o co chodzi, ale mam 2 nowe wedki a na ryby biore 3 sztuki - 1 stara i 2 nowe i co wyjazd ryby siadaja tylko na tej starej... Za to do jerkowania nie wiem czy nei chcialbym czegos jeszcze krotszego (chyba, ze bedziesz stal na laweczkach w czasie lowienia - a w tutejszych wiatrach to moze byc ciezkie) a juz na pewno nie dluzszego. jak chcesz mojego greysa obejrzec to sie morzemy umowic w jakis dzien (mam teraz egzaminy w ITTallaght to bede jechal kolo ciebie co 2-3 dni przez ponad tydzien) na kanal/liffey daleko nie mamy to bys sobie potestowal Ps 80 lb na szczupaki?????????????????????? chyba 100 lat temu jak 2metrowe plywaly... jesli to ma jakikolwiek zwiazek z morskimi oznaczeniami to mysle, ze 20-30lbs to top co potrzeba (na moja abu garcie 80-120g szczupak 80-90cm w trolu to niemal jak na winde wskakuje na lodke a takie 50-60cm to doslownie wkladam do lodki a to jest kij pewnie kolo 20lb opisany...) Edytowane 31 Grudnia 2012 przez gooral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 to jest kij przeznaczony do polowu musky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2544 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Z tym 80lb to tak napisali bo zaczyna sie ok 20:D ja bym używał plecionki na okolo 15-18kg nie to nie ze mna byles na barrow, ja u siebie w Anglers World w Navan patrzylem, i kolo tego greysa prowla ultra jerk 6'6 tez sie krecilem ale nie przypominam sobie zeby kosztowal 35euro ,.Pytalem sie u mnie w Anglers world , i powiedzieli zebym przyszedl pod koniec stycznia lub w polowie bo beda mieli duza dostawe wiec moze wtedy cos wybiore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 ja u siebie w Anglers World w Navan patrzylem, i kolo tego greysa prowla ultra jerk 6'6 tez sie krecilem ale nie przypominam sobie zeby kosztowal 35euro ,no wlasnie popatrzylem na paragon byl na przecenie z 73 euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2544 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 no wlasnie podobna cena byla , chyba się wstrzymam i niedlugo pojade i zobacze czy maja juz dostawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 tutaj masz kij 20-30lb na 2giej fotce pod 7kg - to jest +-"metrowka" wciagana do lodzi "na klate" to mialem na mysli, ze jesli blank opisany podobnie do tego pena to na 80lb mozna po 3-4 metrowki naraz ciagnac http://jerkbait.pl/topic/20463-blank-pod-sumka-210cm/#entry1194336 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2544 Opublikowano 9 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 znaczy , gdzies w necie znalazlem opinie ze te 20-80 to daja max 40 i nie jest mega twardy bo jest jeszcze wersja do 7oz i 100lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2544 Opublikowano 23 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Chcial bym odnowic temat, i poprosić was czy zna ktos moze tan kij? Byl bym bardzo wdzeiczny w przyszlym tygodniu przymierzam do kupna tej albo innej wedki do 130euro. do 2,10cm i wyrzut do 120gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi