tofik Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 witam. tak się zaczytałem o cykadach i zrobiłem coś takiego... materiały jakich użyłem to blacha ocynkowana wycięta z kawałka opierzenia stosowanego przy budowie dachu i z trudem znaleziona oliwka ołowiana,oczywiście dzieła dokończył superglue. nasuwają mi się pytania: czy obciążenie musi być tak rozmieszczone że większa część powinna być na przodzie przynęty ? czy jednak nie ma to większego znaczenia? czy cykada musi być uzbrojona w 2 kotwice? przyznam że druga kotwica nie bardzo mi pasuje ze względu na czepialskie łowisko.pozdrawiam -tofik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smaczek Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 @tofiku- przesympatycznyPo kolei:- superglue nie daje w wodzie rady i prędzej czy później ołów przestanie być integralną częścią reszty cykady - rozmieszczenie obciążenia determinuje pracę cykady i w przypadku Twojej pierwszorodnej będzie ona raczej szeroka z uniesionym do góry kuprem- najlepsze jest jednak rozwiązanie z dwoma kotwicami- kilka otworów do mocowania niezbędnie potrzebnych, a przynajmniej zalecanychTo tak w wielkim skrócie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 @smaczku- równie sympatyczny a może i bardziej. dzięki za podpowiedzi. właściwie mogłem trochę parametrów zciągnąć z twoich cykadek,ale nie chciałem tego robić bo przecież to nie sztuka coś kopiować . za cenne wskazówki dziękuję ci bardzo i oby do spotkania nad Odrą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi