Luckyguliver Opublikowano 10 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września (edytowane) Nie muszę nikomu mówić, że życie "łowcy" łososi jest trudne ale w tym roku było szczególnie pod górkę. W Uk była susza już od marca wiec pogon za lososiem tak naprawde przerodzila sie w poszukiwanie wody w rzekach. ślęczalem wiec nad wykresami stanów rzek oraz bez końca przeglądałem prognozy pogody. W końcu zapaliło sie zielone światło i ruszylem. Nad wodę na której miałem swój pierwszy kontakt z ta ryba w wersji 80+ Był sentyment, były oczekiwania i co najwazniejsze bylo duzo wody w rzece! Po godzinie poczułam miękkie ale stanowcze "uwieszenie się" na wędce. Wiedzialem, ze to łosoś zanim jeszcze eksplodował na powierzchni. Hol był dość zdecydowany bo przyjechałem dobrze przygotowany ale był moment, że ryba jak wodolot prawie wjechała mi w krzaki pod przeciwległym brzegiem. Ryba ok 86 cm. W angielskiej mowie jakieś 16lb. Czyli nowy rekord! Mija trochę czasu a wody (czytaj deszczu) jak nie ma tak nie było. Rozszerzam swoje horyzonty poza Uk ale to nic nie pomaga. Ostatnim rzutem na taśmę ( bo niektóre rzeki juz zamkniete) bookuje parę dni w Norwegii. Tym razem deszczu aż za dużo. Rzeka wylewa choć nadal czysta wiec jest nadzieja. Brodzenie to koszmar jednak materializuje sie kilka rybek w tym jedna z ósemką na przodzie Pełna satysfakcja bo tym razem celem było złowienie samca z kufa. No i jest cudo NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 11 Września przez bartsiedlce 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 10 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września Piękne ryby. Ale dlaczego tytuł wątku dotyczy przyszłego roku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 10 Września Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września Piękne ryby. Ale dlaczego tytuł wątku dotyczy przyszłego roku ? Bo zamiescilem ten watek po 3 nockach w pracy a moze juz mysle o kolejnym sezonie zaraz poprosze moderatora o poprawe daty 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 12 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września Piękne ryby, piekna rzeka. Niezaprzeczalnym atutem polowania na łososiowate jest sceneria ktora nas otacza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi