zetika16 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Dzisiejszy: Uploaded with ImageShack.uspiękny kij marze o takim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rhyacophila Opublikowano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Kijek łowny i to bardzo. Dzięki. Pozdrawiam, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Rhyacophila - na co się skusił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Gratulacje dla wszystkich łowców, jutro ruszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Gratuluje udanych startów. Mnie również udało się wyskoczyć. Jednak niska, klarowna woda i bardzo słoneczna aura ograniczyła wyniki do minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 samczyk na woblera 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rhyacophila Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Rhyacophila - na co się skusił? Imitacja kiełża, hak nr 10. na tzw. "daleką nimfę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Super, gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soja Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 1 styczniowy - na woblera. Pstrągi brały dobrze ale wszystkie dość chudzienkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TMedic3hs Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 (edytowane) Śliczny pstrąg Soja ,woda pewnie lodowata Edytowane 2 Stycznia 2013 przez TMedic3hs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobol Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 piękny kij marze o takimMój pierwszy patyk spiningowy wyglądał bardzo podobnie,klejonka tonkinowa,hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Teczaki na koguta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 (edytowane) Taps jakie główki stosujesz do swoich kogucików i ile g ? Edytowane 3 Stycznia 2013 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Taps, fajne teczaki! Widzę że z rzeki, i w miarę dzikie... Uciekinierzy z hodowli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rhyacophila Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Paweł, to jest ta słynny kujawski strumień, gdzie tęczaki odbywają skuteczne tarło w naturze. Nazwy nie zdradzam w trosce przed najazdem Hunów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 (edytowane) Taps jakie główki stosujesz do swoich kogucików i ile g ?tu są Dragona ,używam też Gamakatsu.Waga zależy od łowiska.Od 2,5g do nawet 7g.Haki 4 do 2/0 na np Brdę. Teczaki nie są z morza :-) jeszcze mam pytania co do wedek użytych na prv.Z potokiem wedka Ron Tompson 2.15m( za 105 zł w sklepie) po całkowitym tuningu.z teczakami muchówka HM 62 przycieta na 2,55m oskrobana z lakieru i uzbrojona na spinning.Ale to Dragon,wiec beee :-)chrust,perz i igliwie Edytowane 3 Stycznia 2013 przez Taps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 @TapsJak łowisz na te koguciki ?Może taki mały krótki kursik byś mi podesłał. PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 ja też z miła chęcią poczytam taki kurs :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Kolegi nie ma ale jest "szukajka" choć faktycznie mógłby temat rozwinąć. "Koguty na pstrąga (...)Najlepiej te przynęty sprawdzają się zimą,wczesną wiosną. Uzbrojone są w pojedynczy haczyk, tak by ryba "siedziała" pewnie i nie kaleczyła drobnych ryb. Koguta prowadzimy skokami, nieregularnie, najlepiej z prądem lub w poprzek nurtu. Idelanie są rzuty na skos pod prąd. Na dużej rzece najczęściej brania są w momencie tzw.zawracania przynęty,czyli gdy zaczyna iść pod prąd. przynęty wykonane na główkach Mustad (ultra point) " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Panowie gratuluje pstrągów. U mnie trochę słabiej na dwa wyjazdy nad moja ulubioną rzeczkę tylko jeden kropek około 30cm. Może następne wyjazdy będą lepsze, trzeba też odwiedzić inne siurki w okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 (edytowane) Zawsze jiga spławiam z prądem. Tylko kontrolując spływ, poprzez napięcie linki.Czy to kogut, czy to rak, kropaskowi zawsze w smak . Edytowane 3 Stycznia 2013 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblermaniak Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Widziałem koguty na podobny główkach jak Tapsa na allegro http://allegro.pl/kogut-na-pstraga-nr-4-2-5g-i2906613847.html czy to są Tapsowe, jeśli tak to wyślę wiadomość na priva Tapsowi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 (edytowane) tu cos o tym Edytowane 3 Stycznia 2013 przez grunwald1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomass Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 ja na temat koguta mam wyrobione całkowicie inne zdanie im mniej ruchu tym lepiej i wcale nie trzeba go głęboko prowadzić. Co do koloru nr 1 jest czarny. Ale jak to mówią, w różnej wodzie różne ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 ja na temat koguta mam wyrobione całkowicie inne zdanie im mniej ruchu tym lepiej i wcale nie trzeba go głęboko prowadzić. Co do koloru nr 1 jest czarny. Ale jak to mówią, w różnej wodzie różne ryby Nie tylko Ty. Co wędkarz to inna technika, choć bardzo podobna.Wszystko zależy od wielu czynników, czarny jest bardzo dobry bo i pijawkę naśladuje jak i ciernika. Gdy na czarnego nic nie stuka, daje zółty.Poza tym bywa tak że jeśli kogut ma więcej niż dwa pióra marabuta jest kompletnie ignorowany przez pstrągi.Wtedy poza główką i haczykiem(oczywiście w tym wypadku jest malutka główka jak i haczyk) właśnie dwa piórka marabuta z których zrobiony jest ogonek i tulów.Bywa że właśnie taki jest kilerem dnia bądź nawet sezonu. Dlatego nie zawsze kogut na pstrąga musi być "mięsisty" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi