Oleix Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Ebro zarybione sumem .Hahahaha Przepraszam ale musiałem hihihi dobre dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Hahahaha Przepraszam ale musiałem hihihi dobre dobre tak,tak.Jakiś niemiec zarybił tą inwazyjną rybą.Jak dobrze pamietam 50szt wpuścił. U nas zarybiają "obcymi" potokami,, i ryb coraz mniej.Najlepszy przykład: Brda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 (edytowane) Taps wiem wiem bo jakiś tam film oglądalem z tego co pamiętam to gość z Niemiec zarybił chyba 37 lub 47 sumkami a jaka teraz jest populacja to sie w pale nie mieści poprostu znalazły sie w dobrym miejscu a w sensie "obcymi" potokami to o co chodzi ? i co z Brdą nie tak? Edytowane 17 Stycznia 2013 przez Oleix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Chodzi o to, że za dużo było takich co lubili jeść pstrągi z Brdy. Zjedli to PZW wpuściło obce żeby można było dalej wyławiać do jedzenia. O to mniej więcej chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Mieszkam 6km od Czarnej Przemszy. Pamiętam czasy kiedy nie było zarybień pstrągiem tęczowym. Dzięki polityce pzw teraz mamy tam burdel. Praktycznie 90proc populacji pstrąga potokowego zostało zniszczone. Teraz promuje się tam mięsiarstwo w najczystszej postaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 ładne kropki PanowieMi na wypadzie udało się trafić 33 sztuki niestety wielkosciowo bardzo marnie między 30-37 cm wszystko na moje gumki więc wraca mi wiara w dolnośląskie rzeki bo od 3 lat ciezko było w ogóle cos trafićOleix piszesz o takich ilościach ryb (i tu i w wątku wrocławskim), że aż mi się nie chce wierzyć. Chyba muszę się kiedyś z Tobą na te ryby umówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Taps wiem wiem bo jakiś tam film oglądalem z tego co pamiętam to gość z Niemiec zarybił chyba 37 lub 47 sumkami a jaka teraz jest populacja to sie w pale nie mieści poprostu znalazły sie w dobrym miejscu a w sensie "obcymi" potokami to o co chodzi ? i co z Brdą nie tak?Co do obcych pstrągów,to chodzi o nierodzimą populację.Krótko mówiac,zarybienia były prowadzone rybami nie z danej rzeki.Kiedyś była wylęgarnia w Smukale,czyli nad Brdą,tarlaki brdziane itd. i ryby były.Potem ryb ubywało bo ryby z Rutek czy Czarciego Jaru,czyli inna populacja.Tarlaki pewnie mocno wyeksploatowane.Przeżywalność wylęgu/palczaka niewielka.Ryby kiepsko wybarwione,słabe,podatne na choroby.Ryby skundlone,może i nawet nie zdolne do skutecznego tarła. Efekty widać gołym okiem.Nie mam wiedzy ichtiologicznej,ale widać ogromną różnicę.Efekty dawały także(tylko na jednej rzece) metoda wrocławska.Ale do tego trzeba ludzi.Kiedyś sie niektórym chciało.Dziś już nie.A ludziki jeżdzil,i od lekarzy po stolarzy.I mieli jeden wspólnu cel. Co do zarybień-teraz takimi "kundlami" czyli pseudosmoltem zarybiają pomorskie rzeki.Jak wyglada sezon trociowy od kilku lat ,czyba widzisz/słyszysz.Już kiedyś pisałem o tym.Miałem kiedyś branie takiej ryby pod nogami.Takiej co została w rzece i podrosła do około 50 cm.Podczas brania,zwrotu pogubiła łuski.Ale miedzy nimi trafiały sie fajne rybki(z nie obciętą płetwą tłuszczową).Tyle ,ze ja ten przykład mam z tzw troci wiślanej,która mimo wszytko "daje radę" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 (edytowane) Dzis dzien nad rzeka. Dzien deszczu. Padalo bez przerwy...cala rzeka moja Nie bylo nikogo, poza mna Lacznie udalo sie podebrac i wypuscic 4 teczaki. Bylo kilka bran i odprowadzen.Jeden z podebranych byl szczegolnie godny zainteresowania "mediow" "Deszczowy grubas" go nazwalem. 54 cm dlugosci ale wysokosc jak ryba o dobrych pare cm wieksza.Zdjecie mocno spaprane - "klimatyczne" Po 6 godzinach mokniecia jak rozlozylem statyw i aparat, to NIE mialem niczego suchego by wytrzec zamokniety obiektyw Panasonica Takze sorry za fotke, ale "grubasnosc" ryby widac mimo maz i brak ostrosci. Klimat nad rzeka byl iscie "mietowy", ale z tego co mi wiadomo mietusow w Hiszpanii nie ma. Pozdrawiam Guzu Edytowane 19 Stycznia 2013 przez Guzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Taka pogodę lubię najbardziej. Zawsze coś siądzie nie ma bata. Fajny kaban 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Kuba, Musze od Ciebie wziac lekcje jak robic dobre zdjecia w niedobrych warunkach Spotkamy sie w tym roku nad woda - tego jestem pewien Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Jakbym miał szeroki kąt to wtedy by zdjęcia "ryby" wychodziły. Też coś czuje w kościach że się spotkamy i nawet wiem gdzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 (edytowane) Jeżeli każdego deszczowego dnia miałbym złowić takiego tęczaka, to dla mnie może padać cały rok Gratulacje (wytrwałości) Daniel Edytowane 19 Stycznia 2013 przez tasiek321 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Daniel, obie foty zioną pasją . I nie ma lepszych w takiej sytuacji . Przy tej B-mollowej tonacji aury "grasz" palcami na tęczaku wyraźnie w C-dur . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Daniel. Masz kapitalną pogodę i świetne ryby.U mnie -8st.C od 2 dni, co totalnie zniechęca do rozmrażania przelotek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Waldku,U mnie dzis bylo plus 8. Bezwietrznie i deszcz. Jutro ma byc chlodniej i od poludnia slonce.Zobaczymy co na to pstragi Pozdrawiam i dziekuje za graty Guzu p.s. Chwyt ryby to zadne figury pianistyczne to klasyczny "pewniak - rozpaczliwiec" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Jakbym miał szeroki kąt to wtedy by zdjęcia "ryby" wychodziły. Też coś czuje w kościach że się spotkamy i nawet wiem gdzie ..zapewne na małym spotkanku nad brzegami Odry, byłoby fajnie...Świetna ryba jak i klimaty Daniel - śpieszę z gratulacjami... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manonegra13 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Ładny grubas , aura nie rozpieszczała ale nie ma co narzekać koledzy w Polsce chętnie by zamienili się na temperatury powietrza by mogli pochodzić nawet w tak deszczowej pogodzie , wszystko dobrze tylko mnie tam nie było , ah ta biurokracja Gratuluję Daniel i myślę że jutrzejszy dzień też zaowocuje Ci w ładne kropasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Daniel, jeszcze dwie, trzy takie foty i będziesz miał "bana" w tym wątku A tak poważnie, fajną kluchę udało Ci się skusić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Piękna tęcza w tak pochmurny dzień. Ja jeszce niestety nie miałem okazji do otwarcia sezonu. szara rzeczywistość , ale jeszcze tydzień i z nad rzeki nikt mnie nie wyciągnie przynajmniej przez 3 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 ..zapewne na małym spotkanku nad brzegami Odry, byłoby fajnie...Świetna ryba jak i klimaty Daniel - śpieszę z gratulacjami...pisze się oczywiście jak zaprosicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 @szpiegu też pytanie przecież masz "voucher" na cykl spotkań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Weekend dobiegl konca Dzis tylko jedna ryba. Ale wrocilem bardzo szczesliwy W takim dosc ciezkim do ugryzienia miejscu, ktore zawsze "smierdzialo" konkretna ryba nie udawalo mi sie dobrac zadnemu do pletw...do czasu.Przed poludniem, jak wyszlo pierwsze slonko a snieg ze szczytow gor w tle jeszcze nie stopnial byl TEN moment.Ten czas i ten moment.Poszedl wobler we wsciekly wlew, szybkie prowadzenie przez wlew. I na kancie wlewu (naprawde wscieklego) i spokojniejszej wody. SIEDZI.Na szczescie nie poszedl w kierunku wodnej autostrady, tylko na spokojna wode.Taki oto pstrag. Potokowy.Wielka radosc, bo idealnie trafil w wobler expresowo podany. A ja idealnie trafilem w miejsce i pore.I dzieki temu taka oto fotka (tlo nie jest doklejane - slowo harcerza): PozdrawiamGuzu Edytowane 20 Stycznia 2013 przez Guzu 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Super ryba, super foto.Ładny, smuklak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suli102 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Piękna ryba @Guzu dajesz radę w temacie ryba w kropki.Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Piękna zdobycz! GRATULACJE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi